Sayın Başbakan !.. ( xenix )

arfy

____yaNNNNN
Reaction score
0
Tamam YANLAYALIM Ama ne anahtarına ne 100 $'na ned
Sayın Başbakan,

Birbirinden başarılı iki oğul babasısınız. Oğlunuz Burak alnının teriyle genç yaşta gemi aldı. Diğer oğlunuz Bilal, Dünya Bankası'ndaki başarılarıyla stratejik ortağınız Amerikan başkanı Bush'un bile iltifatlarına mazhar oldu.
İkisi de pırlanta gibi, Allah bağışlasın.

Demem o ki, bir evlat nasıl yetişir, bir baba evladına baktığında nasıl içi titrer, nasıl burnunun direği sızlayarak sever biliyorsunuz...

Ama oğlu ertesi gün askerlik kurası çekecek bir baba o geceyi nasıl geçirir, Güneydoğu'yu çeken oğlunu otobüse nasıl bindirir, 15 ay boyunca geceyi gündüze nasıl ekler, saat başı haberlerini nasıl içi içini yiyerek seyreder, telefonda konuştuğunda "Operasyona gidiyoruz, hakkını helal et baba" diyen oğluna ne cevap verir, bilmiyorsunuz.
Çünkü dediğim gibi oğullarınızdan biri armatör oldu. Güneydoğu'da deniz yok, Atatürk Barajı da oğlunuzun gemisi için pek küçük kalır, yakışık almaz. Yani Burak güvende. Allah bağışlasın.

E diğer oğlunuz Bilal de dediğim gibi Dünya bankası'ndaydı. Şimdi ise Dünya Bankası her nedense sözleşmesini yenilemediği için The Brooking Institution'da. İşi düşünce üretmek olan bu kuruluş da geçenlerde Diyarbakır'ın belediye başkanı Sayın !!!! Osman Baydemir'i ağırlamıştı, hatırlatırım. Yani sözün kısası Bilal de Washington'da, güvende. Allah bağışlasın.

O yüzden de "Artık şehit cenazeleri görmek istemiyoruz" diyen bir vatandaşa gönül rahatlığıyla "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir, canım kardeşim" diyebiliyorsunuz.

Ben de artık şehit cenazeleri görmek istemeyenlerdenim, bu yüzden ben de sizin "Canım kardeşim" diye hitap edebildiklerinizdenim. Can kardeşliğin verdiği samimiyet hissiyle, olanca içtenliğimle merak ediyorum.

Sayın Başbakan, 5 ayda verilen 50 şehidin ardından, "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" dediğiniz için; şehitlere "kelle" dediğiniz için hiç mi utanmıyorsunuz?

Bırakın politikaya devam etmeyi, meydanlarda büyük büyük laflar etmeyi; hala nasıl sokağa çıkabiliyorsunuz?

Artık neredeyse her gün kalkan cenazelerde o kadar kişi tek bir ağızdan sizi ve bakanlarınızı yuhalarken ne hissediyorsunuz? Yani mesela, "Yan gelip değil, can verip yattılar" diye bağırırken binlerce kişi, "Yer yarılsa da içine girsem" diyebiliyor musunuz?

Orada, şehitlerin cenazesinde, Ajan Smith gözlüklerinizle gizlerken yüzünüzü, neye daha çok üzülüyorsunuz? Şehitlere mi, düştüğünüz hale mi?

İktidarınızın ilk günlerinde terör sıfırken dört buçuk yılın sonunda gelinen durum nedeniyle hiç mi suçluluk duymuyorsunuz?

Şimdi sürekli "şehitlik üzerinden siyaset yapmayın" diyorsunuz ya meydanlarda. Peki, o zaman tam seçim arifesinde niye şehit aileleri ile gazilere TOKİ aracılığıyla kurasız ucuz konut veriyorsunuz? Bu durumda asıl siz şehitler üzerinden siyaset yapmış olmuyor musunuz?

Sayın Başbakan, bir baba olarak soruyorum size. Aynaya baktığınızda ne görüyorsunuz? Akşam yastığa başınızı koyduğunuzda uyuyabiliyor musunuz?

Kelle deyip geçtiklerinizin ahından korkmuyor musunuz? O mağrur, çocuk bakışlı erler, onların babasız evlatları, anaların ağıtları, babaların "Vatan Sağ olsun" derken titreyen dudakları hiç mi rüyanıza girmiyor?

Bir "canım kardeşiniz" olarak olanca samimiyetimle soruyorum. Bu kadar sevilmemek nasıl bir duygu Sayın Başbakan?

Ha, bu arada. Bir oğlunuz, Bilal, hani stratejik ortağınız Bush'un iltifatlarına mazhar olan, askere gitmedi. Diğeri, Burak, hani alnının teriyle gemi alan ise çürük raporu almış. Askerlik yapmayacakmış.

Ne diyeyim. Bilal de, Burak da pırlanta gibi çocuklar. Allah bağışlasın.

xenix adlı herhangi bir vatandaştan alıntıdır !.. Herhangibir !..

teşekkür ederim arkadaşım keşke bunları kraldan çok kralcılara anlatabilsek

ne utanması , ne korkması be dostum ... soylencek laf bulamıyorm artık ben bu insanlar için zaten..yazıyı yazanın yüreğine saglık...

Helal Olsun KArDE$im Kirmizi ile Yazdigin VE Alti Cizgili Olan Yerler Umarim Birilerinin GÖzÜNE girer VE Körü Körüne Bazilarini DEsteklemekten Vazgecerler ...

Kelle deyip geçtiklerinizin ahından korkmuyor musunuz? O mağrur, çocuk bakışlı erler, onların babasız evlatları, anaların ağıtları, babaların "Vatan Sağ olsun" derken titreyen dudakları hiç mi rüyanıza girmiyor?

kardeşim işte burası herşeyi bitirir eLine sağLık özellikle bu duyararLığın için sağoL

Hiç değilse Allah için birinin cenazesine katılsaydı kendisi yada bakanlarından biri.Birde Şehit cenazelerinde akan gözyaşlarını yasaklıyor medyada.Gerçekten halkın moralini bozmama adına bir yasak getirilecekse başbakanın bitmez tükenmez sınır ötesi harekati erteleme bahanelerine yasak getirmeli.Çünkü hiç bir haber bu beyanlar kadar halkı incitip çileden çıkarmıyor.

Hiç değilse Allah için birinin cenazesine katılsaydı kendisi yada bakanlarından biri.Birde Şehit cenazelerinde akan gözyaşlarını yasaklıyor medyada.Gerçekten halkın moralini bozmama adına bir yasak getirilecekse başbakanın bitmez tükenmez sınır ötesi harekati erteleme bahanelerine yasak getirmeli.Çünkü hiç bir haber bu beyanlar kadar halkı incitip çileden çıkarmıyor.

allahtan böyle birşey dilenmez biliyorum ama çok isterdim ki o sevgili vatana hayırlı evlatları askere gitsede hakkaride sınır karakolunda nöbet tutsa !..

allah korusun başına bişey gelse yüzünü görmek isterdim .. bakalım o anadoludaki gibi ninelerimiz dedelerimiz gibi ağlasa .. vatan sağolsun diyebilir miydi ??

allahtan böyle birşey dilenmez biliyorum ama çok isterdim ki o sevgili vatana hayırlı evlatları askere gitsede hakkaride sınır karakolunda nöbet tutsa !..

allah korusun başına bişey gelse yüzünü görmek isterdim .. bakalım o anadoludaki gibi ninelerimiz dedelerimiz gibi ağlasa .. vatan sağolsun diyebilir miydi ??

Hayatım boyunca unutamayacağım tek görüntü var gözlerimin önünde.Şehitlerimizin şehadet haberinin geldiği referandum gününde sandık başında oy kullanıyordu başbakan ve oyunu sandığa atarken bir o tarafa bir bu tarafa dönüp gazetecilere poz veriyordu.Gözlerinde en ufak bir acı yoktu sadece korku vardı.O da sanırım bu katliamın kendi koltuğu üzerinde olumsuzluklar yaratabileceği konusunda duyduğu korkuydu

Gözlerinde en ufak bir acı yoktu sadece korku vardı.O da sanırım bu katliamın kendi koltuğu üzerinde olumsuzluklar yaratabileceği konusunda duyduğu korkuydu

bu kadarda acımasız davranmayın oda nihayetinde bir insan. gerekli adımı atmıyor yada atamıyor buna herkes tepkili ama bunu bir rant olayı gibi görmüyordur

Ya yine acıklı bi hikaye anlatmışsınız. Valla şu anda göz yaşımı tutamadım. Şu çürük raporu imzalayan Tabip Albaylara Generallere ne diyim bilmem ki. Yaw satın mı aldı Tayyibin oğlu onlardan çürük raporunu acaba. He aslerliğini yapmayan arkadaşlar gün bügündür bozdurun tecili gidin askere vatan sizi bekler.

Ya yine acıklı bi hikaye anlatmışsınız. Valla şu anda göz yaşımı tutamadım. Şu çürük raporu imzalayan Tabip Albaylara Generallere ne diyim bilmem ki. Yaw satın mı aldı Tayyibin oğlu onlardan çürük raporunu acaba. He aslerliğini yapmayan arkadaşlar gün bügündür bozdurun tecili gidin askere vatan sizi bekler.

sen bu sıralar göz yaşlarını pek tutamamaya başladın .. hayırdır inş.

kısmet .. tayyeap ada yazık ya .. 2 tane aslan gibi oğlu var ama 2side çürük :D

kısmet gene işte hep ona denk gelmiş ..

harbidende yazana helal arfy sende paylaştığın için eline sağlık çok güzel ya

sen bu sıralar göz yaşlarını pek tutamamaya başladın .. hayırdır inş.

kısmet .. tayyeap ada yazık ya .. 2 tane aslan gibi oğlu var ama 2side çürük :D

kısmet gene işte hep ona denk gelmiş ..

Çok hüzünlü hikayelerin var. Çürük adamın ne işi var askerde orda eziyetten başka askerde ağlamaktan başka bi halt etmezler günlerinin izin koparmak ve revir arasın da geçien çürük almaya çalışmış başaramamış çok asker gördüm..

Çok hüzünlü hikayelerin var. Çürük adamın ne işi var askerde orda eziyetten başka askerde ağlamaktan başka bi halt etmezler günlerinin izin koparmak ve revir arasın da geçien çürük almaya çalışmış başaramamış çok asker gördüm..

işte bende onu diyorum ... yazık hep çürükler gelmiş :D hayır aklıma pis pis şeyler geliyor da oda onun cinsel hayatı :D

hea unutmadan .. allah o hüzünlü hikayelerden hiç birini sana yaşatmasın inşallah .. ( bu dua'm ciddiydî )

Böyle bir şey oldugunda ertesi gün Irak'a girmese bende bu ülkeyi terkederim.

Van'da askerlik yaparken bir başçavuşun söylediği söz vardı ''Analar mehmetçik doğurur ama Skorsky doğuramaz ''
Devletin içinde en alttan en üste kadar bu zihniyette insanlar olduğu sürece şehit sayısı 'kelle' hesabı yapılır,biz beyaz saray kapısında pkk için atılacak adımları bekler,üzerimize oynanan oyunları sanki bir tiyatrodaymış gibi tribünlerden izleriz.
İnşallah bir gün bunların ''analarını da alıp '' gidecekleri gün gelir...

Başbakanı eleştirecek kafasına odunla vuracak bir kaşık suda boğacak bir konu bulmuşsunuz yine. memleketin neredeyse yarısı çocukları askere geç gitsin hiç değilse kısa dönem askerlik yapsın diye yalandan yere ünv sınavına sokar açıköğretimde okutur ve aynı kesim başbakana saydırır tencere dibin kara seninki benden kara. Sahi içinizde kaçınız askerlik yaptı? askerlik yapanlarınızdan kaçı hava değişimi almak için yalanlar üretmedi? nöbetten kaçmak için hastalanmadı?

Geri