Selam Olsun "Martılara"

karizma_5

karizmatik
Reaction score
0
Selam Olsun "Martılara"

Bir gün bir uyandım bu acınası şehirde, baktım ayrılıklar almış başını yürümüş. Her yerde bir ayrılık şiiri, ayrılık masalı, ayrılık romanı… En olmadı içler acısı bir not sıkıştırılmış ayrılık sonrası gönderilen çiçeklere. Şu sarhoşlara sorsanız “Ah ulan sevdiğim” diye başlarlar, cümle bitmeden, muhtemelen acının tesir ettiği en güzel yere dokunmuşsunuzdur ki sızar kalırlar. Hiç dikkat ettiniz mi yarımdır ellerindeki şişeler. Çünkü onların en yakın dostları –şarap-, ihanet etmez; etse etse şu kahrolası hayat eder. Öyle de olmalı; çünkü yorgunlukta bir köşede sızmış kalmış vücutları.

İşte ben ayrılığın bu kadar vurduğu bir kıyıda uyandım bir sabah. Başladım geceden kalma denizyıldızlarını toplamaya… Öyle ya ne kadarını denize geri atarsam kârdır. Dev bir dalga gelip koparana kada,r yine devam ederler kayalarla olan arkadaşlıklarına…

Sonra döndüm sahil kenarında küçük bir çay bahçesine girdim. Sessiz sedasız bir zamanda, aklımı gözlerimin sarılıp bırakmadığı ufuktan alıp önüme koydum. Tek başıma savaşmaya karar verdim; yalnızlığa inat. Başladım şiirler, şarkılar, hikâyeler, romanlar, mektuplar yazmaya… Hepside aşk için, sevgi için.

“Dünyadan sevgiden güzel bir şey var mı?” diye başlardı ilkokuldaki mutluluk konulu kompozisyonlarımız… Sonra devam ederdi, “Annemizi, babamızı, kardeşimizi sevmeliyiz...”.
Biz daha küçücükken bildiklerimizi, büyürken unuttuk. Hâlbuki ağaç yaşken eğilirdi, biz yaşken kuruduk. Sevgi ağaçların can suyudur dediler; inandık içmeye, içirmeye geldik…

Aşk, aşk dediler; evlenmekten, çift olmaktan bahsedip durdular. Ama bir dedenin torununa olan aşkını hiç anlatmadılar. Ya da annemin saçlarımı okşarken hissettiğim o tarifsiz duyguyu. Masallara bile kattılar da biz fark edemedik; güneşin aya, çiçeğin suya olan aşkını…
“Aşk nedir ?” dediler de “Tarifsiz, öyle büyük bir sevgidir ki…” dedik. Öyleyse ne oluyordu gözümüzü bile kırpmadan izlediğimiz bebekler, yeni aldığımız arabanın yerinde olup olmadığını dakika başı kontrol edişlerimiz ya da eski bir dostumuzu gördüğümüz o kısacık anlar… Ve de kiralık aşlarımız… Örneğin doksan dakika kalbimizi çıkarıp meşin bir yuvarlağa koymamız…

Yaaaaa gördün mü ayrılık efendi, işte ben bunları görmeyen kör bir gecenin en sükutlu anında uyandım, daha biraz önce hayallerimin denizinde martılara mektup yazmaktaydım… Şimdi “Aşk var mı?” diye sorduğumda bir onlar “gag”lıyor zaten….

Selam olsun “Martılara”…

alıntıdır

ve hasret gözlerimizi kilitlediğinde biz yine azrailin soluğunu hissettik!

"Şimdi “Aşk var mı?” diye sorduğumda bir onlar “gag”lıyor zaten…."

martı kadar olamadım :sigara: :sigara: :sigara:

Kelebek Düşleri
karanlığın uğultusunda sildiğim
yüreğimin kanı mendilime bulaştıkça,
nerden bilirdim içimdeki zamanın ,
akşam bulutlarını sardığını.
ne böyle azap gülleri gördüm,
ne böyle kara sevda hüznü.
körelmiş bir hançer gibi kırgın suların
kırık değirmene çarpışını gördün mü,
gördün mü kumdan yapılmış gönül aşklarının
yağmurla silindiğini gündüzleri.
karlı gecelerde yürekteki sevgiliyi,
karşında görebilmek,
kayıp şehrin kenar mahalle çocuksu
düşleri misali,
kurşun geçirmez gönlüm,yırtılarak
haykırdığı bir sabah türküsünü söylerken,
kavuşmak olsun kelebek düşlerinde
her bahar gelişin.

Hasan Hüseyin Anmak

SUSMA
Herkes sevebilirmiş kendini seveni
İmkansızı sevmekmiş daha önemlisi
Önemli olan imkansıza sevdirmekmiş kendini
Kalbin beni hedef alıyor, benimki başka kalbi
Nasıl çözeriz bu denklemi
Susma, söyle sevgili
Vicdanım rahat eder mi, imkansıza koşarken
Nasıl mutlu oluruz seninle
Aklımda o varken
Asıl sevgi, izin vermek mi gitmeme
Bile bile kalbini yerinden sökerken
Susma söyle sevgili
Kalbim gözlerimin önünde
Sürüklüyor bedenimi bilmediğim yerlere
Yol gösterir misin karanlık gecelerde
Susma söyle sevgili

alıntıdır
yazarını bilmiyorum maalesef

ßütün romantik $eyLerin Çoğunda martıLar geçiyor;) ne müßarek hayvanmı$ ;) t$kLer karizma aßicim yine döktürmüşsün inceden ;)

martılar ii hoş ta abi ben şiir sevmiyorum

daha romantik kuşlarla ilgili yazarsan senirim:)

i61621_marti.jpg

cok guzel abi eline yuregine sağlık sen bakma bu dengesizin yazdıklarına.

Bende tavuklarla ilgili romantik bişeyler yazayım bari :D

Herkes sevebilirmiş kendini seveni
İmkansızı sevmekmiş daha önemlisi
Önemli olan imkansıza sevdirmekmiş kendini
Kalbin beni hedef alıyor, benimki başka kalbi
Nasıl çözeriz bu denklemi
Susma, söyle sevgili

bunu çok sevdim,

Geri