ses problemi

sir_erd

New member
Reaction score
0
mrb arkadaşlar

bugün datron pl5c model bir dizüstü aldım.sürücülerini yükledim fakat ses çalışmıyor.aşağıda resimdeki gibi bir hata veriyor yükleme sırasında.yard olursanız sevinirim 5 saattir uğraşıyorum..

Datron TWA kullanıcısıyım. En ufak bir sorun yaşamadım. Sana verilen driver cd'sinden mi yüklüyorsun?

Daha aydınlatıcı bilgi verirsen yardımcı olabilirim..

sanırım mac kullanıosun
(xp nin de birebir mac teması varda o yüzden sanırım)
driver xp için olabilir sitesinden mac a uygun olanı bulabilsin
bide öle dene

dostum ses kartının sürücüsünü güncelle bide xp yi güncelle sanırım sorununu halleder olmazsa bunlar haber wer alternatifler üretmeye calısır çözmende yardımcı oluruz ;)

sanırım mac kullanıosun
(xp nin de birebir mac teması varda o yüzden sanırım)
driver xp için olabilir sitesinden mac a uygun olanı bulabilsin
bide öle dene

mac diil style xp ile tema kurmuş bildigin bişi warsa paylaşman acısından işletim sistemini bılmende fayda war ;)

evet verilen driver cd sini yüklüyorum.ekran kartı anakart wlan..vs... hiç problem yok
ama ses çalışmıyor.aygıt yöneticisinden baktım yüklenmiş görünüyor ses vermiyor pc..sağ alt köşedeki hoparlör simgesi yok ortada..
tekrar yüklemeye çalışıyorum,ama resimdeki hatayı veriyor

dostum ses kartının sürücüsünü güncelle bide xp yi güncelle sanırım sorununu halleder olmazsa bunlar haber wer alternatifler üretmeye calısır çözmende yardımcı oluruz ;)

mac diil style xp ile tema kurmuş bildigin bişi warsa paylaşman acısından işletim sistemini bılmende fayda war ;)

xp güncellemeyi nerden yapmalıyım..orjinal kullanmıyorum da

ikisinide denicem..bakalım.olmadı ...yazarım yine saolun

evet verilen driver cd sini yüklüyorum.ekran kartı anakart wlan..vs... hiç problem yok
ama ses çalışmıyor.aygıt yöneticisinden baktım yüklenmiş görünüyor ses vermiyor pc..sağ alt köşedeki hoparlör simgesi yok ortada..
tekrar yüklemeye çalışıyorum,ama resimdeki hatayı veriyor

hocam int.den en son ses driverlarını ındırıp kurmayı dene windows update gerçekleştir düzeliceeeeeeeeeeeeeeeeeeeek(yani inş. :D düzelmesi gerek tam anlamadım ama ya işletim sistemi yada driverlar eski oldugundan kurulum gerçekleşmiyor )

xp yi sanırım sp1 ile alakalı bi durumdan dolayı güncelle dedim HH'de xp ni orjinal yapman için gereken programlar ve cd keylerı mevcut arama yaparak bulabılırsın ;)

xp update yaptım,yeni sürücü indirdim kurmaya çalıştım ama yine ilk verdiğim resimdeki gibi bir hata verdi...sıyırcam..........

denetim masasından bakıyorum hala ses aygıtı yok diyo..p...venk

hocam tekrar format atma imkanın warmı özelliklede başka bi xp cd si ile falan ??

arkadasim yukledigin isletim sisteminde eksik bir seyler var mesela service pack???

bilgisayarim sag tik ozellikler diyerek service pack yuklu mu degil mi diye bakabilir misin?service pack sorunlu gibi geldi,
tabi eger varsa!!!

tabi sorun suda olabilir;
style xp bazen ses veya goruntu diriver' leri ile cakismaya neden olabiliyor,
style xp ve driver'inizi makineden kaldirin,yeniden baslatip ses karti driver' inizi tekrar yukleyin

kolay gelsin

biosa gir, yanlıs hatırlamıyorsam advanced features menusunde olmalıydı sesle ilgili bi secenek goruceksin [orada goremesen de mutlaka biosun menulerinden birinde sesle ilgili bir secenek var onboard audio falan yazıyor onu bul] onun devrede olup olmadıgına bak %90 ihtimalle devrede degil. yani disabled durumundadır,enabled yapmalısın onu.

[buradaki mantık harici ses kartları icin dusunulmus, eger harici ses kartı varsa bosuna anakart butunlesik ses devreye girmesin zaten harici calisicak diye. iste trafik buradan karısıyor.]

daha once surucuydu updateydi iki gun boyunca sabır duaları etmistim o zaman ogrendim bunu. kolay gelsin.

Geri