Tayyip Erdoğan'ın karakutusuda malum AKP den aday..Peki kim bu adam Ömer Dinçer..Ömer Dinçerin icraatlarına bakalım...
Üniversitedeki görevinden alındı
Yükseköğretim Kurulu, (YÖK) Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in intihal suçu işlediğine karar vermişti. Müsteşar Ömer Dinçer'in Yardımcı Doçent Yahya Fidan ile birlikte yazdığı "İşletme Yönetimi" isimli eserde intihal yaptığı yolundaki iddia, 2005'te YÖK bünyesindeki Yüksek Disiplin Kurulu'nda ele alınarak incelenmişti. YÖK, "başkasına ait akademik eseri kendisine mal etmekle" suçlanan Dinçer'i bir daha alınmamak üzere öğretim üyeliğinden çıkarmıştı. Karar 5'e karşı 14 oyla alınmıştı. Ancak Dinçer'in akademik ünvanları elinden alınmamıştı. Dinçer'in Abdurrahman Öz, iddianın YÖK'ün soruşturmasına da konu olamayacağını savunmuştu.
Sistemin değişme zamanı geldi
Başbakan Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde BİT'lerden (Belediye İktisadi Teşekkülleri) sorumlu danışmanlığını yapan Ömer Dinçer, AKP iktidarının hemen ardından Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirildi. Dinçer 1995'te Sivas'ta düzenlenen bir sempozyumda cumhuriyetin temel ilkelerine yönelik sert ifadeler kullanmıştı. Dinçer şunları söylemişti: "Türkiye Cumhuriyeti'nin başlangıçta ortaya koyduğu bütün temel ilkelerin; laiklik, cumhuriyet ve milliyetçilik gibi birçok temel ilkenin, yerini, daha çok katılımcı, daha ademi merkezi, daha Müslüman bir yapıya devretmesi zorunluluğu olduğu ve artık bunun zamanının geldiği düşüncesini taşıyorum." Dinçer'in bu konuşması "Bilim ve Hikmet" Dergisi'nin Güz dönemi 12. sayısında da yayımlanmıştı.
'Kamu'ya dinamit koydu
Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı'nın mimarı da Ömer Dinçer... Büyük tepki çeken tasarı, 3 Kasım 2003'de basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanmıştı. Tasarı, Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim yapısını köktenci bir anlayışla değiştirmeyi amaçlamış, tüm kamu hizmetlerini önce yerelleştirmeyi, sonra özelleştirmeyi hedeflemişti.
CHP lideri Deniz Baykal, 13 Ocak 2004'te yaptığı parti grup konuşmasında Dinçer'in hazırladığı tasarıyı sert ifadelerle eleştirmişti. Ömer Dinçer'in "Türkiye'nin temel ilkelerini, Cumhuriyet ilkelerini, laiklik ilkesini ve milliyetçilik ilkesini din temelinde yeniden oluşturmak lazım" dediğini hatırlatan Baykal, Dinçer'in bugün de bu görüşleri savunduğuna dikkat çekmişti.
İşte Yargıtay'ın Dinçer kararı
Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, 1995 yılında Sivas'ta bir sempozyumda cumhuriyet rejimine ilişkin yaptığı konuşmaya atfen bir televizyon kanalında konuşan Tümgeneral Osman Özbek'in, "kişilik haklarına saldırıda" bulunduğu gerekçesiyle manevi tazminat devası açmıştı. Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi, Dinçer'in "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" gerekçesiyle, Özbek'in manevi tazminat ödemesine karar vermişti. Özbek, kararı temyize götürmüştü. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği kararı bozarak, "Davacı Anayasa ile bağdaşmayan görüşler savunduğuna göre eleştirilere de katlanmak durumundadır" kararı vermişti.
Hakkında önemli iddialar bulunan Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer milletvekili olabilmek için kolları sıvadı.Adayları tek tek incelersek sonuçlar ortada akp nin yönetim kadrosuda ortada..Yani diyeceğim o dur ki akepenin de fikri neyse zikride o oluyor..