ali06can
Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Shaiya oyunu henüz türkiyede keşfedilmemiş olsada oyun severler tarafından yavaş yavaş keşfedilmeye başladı.Oyunu oynayan türk oyuncu sayısı arttıkça oyunda yaygınlaşmaya başladı dolayısıyla örneğin ünal filnca şu oyunu oynuyormuş hadi bizde bir bakalım merak ettim diye başlayan cümleler sonunda oyunu oynayan ve dikkat bağımlılık yapar ! Oyuncu kitlesi haliyle artar..Oyunun resmi sitesinde ingilizce tanıtımı var ama ben size biraz açayım.Önce oyunu oyunun resmi sitesinden download ettikten sonra yine aynı siteden üye oluyoruz ve oyuna giriyoruz.Oyun iki ana gruptan oluşuyor kötüler ve iyiler bunlar ışığı ve karanlığı temsil ediyorlar k.o'daki karuslar ve humanlar gibi.İyilerin yani ışığın tarafında elfler ve insanlar var kötülüğün yani karanlığın tarafındaysa orklar ve karanlık elfler var.Şifremizle giriş yaptıkdan sonra oyundaki ırkımızı seçiyoruz sonra geldi en can alıcı yere karakter yaratmaya.Merak etmeyin her iki ırkın özellikleride aynı skilleri vs. iki ırkda eşit.Oyunda karakter seçeneğinde elf ırkında archery(okçu),rance(bıçakçı),mage(büyücü) seçenekleri var insanlarda ise savaşcı(figher),defender(savanmacı inanılmaz bir savunması var ama saldırısı berbat savaşlarda işe yaramaz) ve son olarakta priest(doktor,hemşire,can veren kişi anlamında) işte bu seçeneklerden birini seçtikden sonra boy yüzünü ve saçını vs. ayarlıyoruz ve sonra oyund mode denilen seçenekler var ilk oynayanlar için sadece easy(kolay) ve normal mode seçenekleri var.Ben normalini öneriyorum eğer gelecek vadediyorsanız çünkü kolay modda oynarsanız lvl 20 kadar yükselebilirsiniz ve kolay atlarsınız ama normal modda oynarsanız biraz daha zor atlarsınız ama 50 lvl kadar yükselebilir speacial skill denilen skillerini kullanabilir elinizdeki silahı parlatabilirsiniz ve 50 lvl olduktan sonra hard mode ve unreal mode oynayabilirsiniz hard mode'da karakterinizin yüzünü dahad değiştirebiliyor dahada detayını ayarlayabiliyorsunuz daha değişik yüz ve saç renkleri yaratabiliyorsunuz daha iyi skiller ve kıyafetler giyebiliyor kısacası daha iyi oluyorsunuz.
Shaiya bir dev online oyundur.KNİGHT ONLİNE ve SİLKROAD ONLİNE gibi oyunlardan sıkılmış olan başka online oyunlar arayan kişiler için ideal bir oyundur.Bu oyun diğerleriyle aynı olup bir tür yaratık tarzı şeyleri keserek exp kazanıp lvl atlanan ve aynı zamanda para yani oyundaki tabiriyle gold kazanıp karakterini güzlendirme oyunu olarak tabir edilebilir.Bir çok ülkeden kişiyle oynanan bu oyun hem yeni arkadaşlıklar kurmanızı sağlıyor bir yandanda egonuzu tatmin ediyorsunuz kendinizi güçlü bir kişi yapmak için saatlerini harcıyor ve karakterinizi oyundaki en yüksel lvl'e getiriyorsunuz eşyanızı vs. düzüyorsunuz koxp vs. şeyler bunlarda herkezin canını sıkmakda bu aralar,tabiki koxperler memnun oyun her yenilikte biraz daha batıyor oyuncuları biraz daha soğutuyor kendinden kanat vs. gibi şeyler neyse konumuza dönelim ve o andan itibaren o oyundan sıkılıyorsunuz çünkü o oyun artık sizi tatmin edemiyor ve başka oyun arayışına kapılıyorsunuz ama yinede egonuzu tatmin etmek için ideal bir oyun eğlenceli ve güzel dakikalar geçirebileceğiniz kendinizi bir anda antik çağlarda büyü yaparken yada kılıcınızla adamları doğrarken bulabilirsiniz buda işin hoş yanı bir deneyin güzel bir oyun hoşunuza gider umarım ben oynadım güzel bir oyun dikkat bağımlılık yapar tabi bir yere kadar işinden gücünüzden olmayın siz yinede ayarında bırakın herşeyii
OYUNUN RESMİ SİTESİ : http://shaiya.aeriagames.com
SİTE : (english,deutsch,france,türkish,polski,espa ňol) 6 dilden oluşmak üzere bu dillere çevrilebilmektedir !
! BU OYUNU SEVECEKSİNİZ !
Size oyundan bir kaç kare arkadaşlar..
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
NOT : Arkadaşlar konuya çok emek verdim lütfen karşığını alabileyim sizlerden kesinlikle yazı alıntıdır ama kopyala yapıştır değildir korumalı olduğundan kendim yazmak zorunda kaldım upload'lar vs. bana aittir ve yazıya yeni eklemeler yaptım teşekkür ederim..
Arkadaşlar oyuna girdiğinizde size biraz farklı gelebilir oyun bazılarınız 'bu ne yaa,yok abi bu olmaz' flan der sakın böyle yapmayın neden derseniz biz k.o'yu nasıl öğrendik bir hatırlasanıza o eski zamanları işte buda öyle azim gösterin ben bile şuanda pek anlamıyorum ama çok zevk alıyorum
NEW PHOTOS

[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]! SKİL DAĞILIMI HAKKINDA BİLGİLER EKLENMİŞTİR ! :ka15:[/FONT][FONT="]
[/FONT]Cengaver(Işık İttifakı)/Savaşcı(Öfke Kardeşliği):
Cengaver - Savaşçı 'nız istediğiniz gibi şekillendirebileceğiniz bir class'dır.
Her seviye atladığınızda otomatik olarak +1 Güç. kazanırsınız.Genelde atak ağırlıklı dağılımlar tercih edilir.Fighter'ınızın moba(Oyundaki yaratıklara) ya da bir düşmana saldırdığınızda vuruşunun kaçmaması için (Yani miss geçmemesi için ) Mutlaka Beceri vermelisiniz.Unutmayalım ki vereceğiniz her 4 ya da 5 Beceri. = 1 atak puanı olarak size geri dönecektir aynı zamanda beceri size gelen ataklardan kaçmanızı sağlayarak bir nevi savunma ve direnç gücü demektir.Fighter için Güç, Beceri ve Defans kullanılır.
ND (Normal Derece için ) Her seviye 5 durum(stat) puanı verilir
Önerilen stat dağılımı : 3 Güç 2 Beceri (Atak ağırlıklıdır )
Alternatif stat dağılımları : 2 Güç 2 Beceri. 1 Defans. (Atağı biraz azalıp defansı yükseltilmiş halidir , yeni başlayanlara önerilebilir.)
ZD (Zor Derece için) Her seviye 7 durum(stat) puanı verilir
Önerilen stat dağılımı : 5 Güç 2 Beceri (Atak ağırlıklıdır ,sizden üstün yaratıklara (moblara) bazen vuruşunun kaçmaması(Miss) bunu istemezseniz 4 Güç. 3 Beceri verilebilir. )
Alternatif stat dağılımları: 4 Güç. 2 Beceri 1 Defans (Atağı biraz azalıp defansı yükseltilmiş halidir)
AD (Aşırı Derece için) Her seviye 9 durum(stat) puanı verilir
Önerilen stat dağılımı : 7 Güç 2 Beceri
diğer alternatifler ise : 4 Güç 3 Beceri 2 Defans(Sizi kimse kolay kolay düşüremez gibi efsaneleri varıdr.)
5 Güç 3 Beceri 1 Defans ,
6 Güç 3 Beceri. , 8 Güç 1 Beceri
Büyücü(Işık İttifakı)/Pagan(Öfke Kardeşliği):
Diğer oyunlardan da Bildiğiniz Büyücü'nüzün Atağı yüksek defansı zayıftır.AOE si güçlüdür ve mobları üzerinize istemeden çekersiniz.Bu nedenle stat dağılımlarında defansa dikkat etmek gerekecektir ya da çok iyi kaçmanız icap edecektir .Her level atladığınızda otomatik olarak
+1 Zeka kazanırsınız
ND (Normal derece için ) Her lvl 5 stat point verilir
Önerilen stat dağılımı : 4 Zeka 1 Defans (Atak ve biraz defans ağırlıklıdır,PvP için idealdir. )
Alternatif stat dağılımları : 5 Zeka (Tamamen atak ağırlıklıdır ,sürekli pot kullanmanız ve iyi kaçmanız gerekir)
Önerilen stat dağılımı : 6 Zeka 1Defans ya da 7 Zeka
Alternatif stat dağılımları : 5 Zeka 1Defans 1 Bilgi. (Burda defans ve büyü direnciniz iniz daha iyi olur)
Önerilen stat dağılımı : 7 Zeka. 2 Defans (Atak ve defans ağırlıklıdır)
Alternatif stat dağılımları : 6 Zeka. 2 Defans 1 Bilgi.(Atak defans ve büyü direnci ağırlıktadır)
Rahip(Işık İttifakı)/Kahin(Öfke Kardeşliği):
Enerji(Healer) olarak kullandığınız karakteri savaş amaçlı kullanmanızı önermem.Bu nedenle size Bilgi(Wis) gereklidir.Pvp ye girecekseniz 1 Def. vermeyi unutmayınız.Burda vereceğiniz her Bilgi(Wis) size savunma ve HP olarak dönecektir bu nedenle pvp ye girmeyenlere Defans önerilmez.Her level atladığınızda otomatik olarak +1 Bilgi(Wis.) kazanırsınız
Önerilen stat dağılımı : 5 Bilgi
Alternatif stat dağılımları : 4 Bilgi 1 Defans (Yeni başlayanlara önerilir,PvP için idealdir. )
Önerilen stat dağılımı : 7 Bilgi
Alternatif stat dağılımları : 6 Bilgi 1 Defans
Önerilen stat dağılımı : 7 Bilgi 2 Defans ya da 9 Bilgi
Alternatif stat dağılımları : 6 Bilgi 3 Defans (kolay ölmek istemiyorsanız)
5 Zeka. 4 Defans (Tank modu ,savaşçı Priestler için)
Okçu(Işık İttifakı)/Avcı(Öfke Kardeşliği):
Okçumuz için 3 yol mevcuttur. Güç ve Şans ve karışık Yapılandırmalar.Bu tamamen tercih meselesi olup tarzınıza hangisi uygunsa onu uygulayabilirisiniz.
Her level atladığınızda otomatik olarak +1 bonus olarak Şans. alırısnız.
Önerilen stat dağılımı : 3 Şans 1 Beceri. 1 Güç.
Güç yapılandırması ;
3 Güç. 2 Beceri ya da 4 Güç. 1 Beceri. (Yeni başlayanlara uygundur)
Şans yapılandırması ;
3 Şans 2 Beceri ya da 4 Şans 1 Beceri. ya da 5 Şans
Önerilen stat dağılımı : 5 Şans 1 Güç. 1 Beceri.
Alternatif stat dağılımları : 6 Güç 1 Beceri. ya da 6 Şans 1 Beceri
Önerilen stat dağılımı : 7 Şans 2 Beceri. ya da 6 Şans 2 Beceri 1 Güç
Alternatif stat dağılımları : 7 Güç 2 Beceri. , ya da 9 Şans
Korucu(Işık İttifakı)/Suikastçı(Öfke Kardeşliği):
Her level atladığınızda otomatik olarak +1 Beceri kazanırsınız
Önerilen stat dağılımı : 3 Güç 2 Beceri (Yeni başlayanlar için ideal)
Alternatif stat dağılımları : 4 Güç 1 Beceri
5 Güç (önermem sadece pvp de etkili olur)
Önerilen stat dağılımı : 4 Güç 3 Beceri ya da 5 Güç 2 Beceri
Alternatif stat dağılımları : 3 Güç 4 Beceri (ortalama oyundaki yaratıkların size 10 vuruşundan 7 si miss geçer)
Önerilen stat dağılımı : 5 Güç 4 Beceri.
Alternatif stat dağılımları : 4 Güç 3 Beceri 2 Defans ya da 4 Güç 4 Beceri 1 Defans
Muhafız(Işık İttifakı)/Nöbetçi(Öfke Kardeşliği)
Tank olarak kullanıldığı için tüm statlar genelde Defans'a gider ama aradabir Bilgi(wis(Büyü direnci)) ve Beceri (Atak direnci) için kullanılabilir.
Her level atladığınızda otomatik olarak +1 Defans kazanırsınız
Önerilen stat dağılımı : 5 Defans Ya da 4 Defans 1 Bilgi(Yeni başlayanlar için ideal)
Önerilen stat dağılımı : 6 Defans 1 Bilgi ya da 7 Defans
Alternatif stat dağılımları : 5 Defans 1 Bilgi 1 Bilgi ya da 5 Defans 2 Bilgi
Önerilen stat dağılımı : 9 Defans
Alternatif stat dağılımları : 7 Defans 1 Beceri 1 Bilgi ya da 7 Defans 2 Bilgi
Shaiya bir dev online oyundur.KNİGHT ONLİNE ve SİLKROAD ONLİNE gibi oyunlardan sıkılmış olan başka online oyunlar arayan kişiler için ideal bir oyundur.Bu oyun diğerleriyle aynı olup bir tür yaratık tarzı şeyleri keserek exp kazanıp lvl atlanan ve aynı zamanda para yani oyundaki tabiriyle gold kazanıp karakterini güzlendirme oyunu olarak tabir edilebilir.Bir çok ülkeden kişiyle oynanan bu oyun hem yeni arkadaşlıklar kurmanızı sağlıyor bir yandanda egonuzu tatmin ediyorsunuz kendinizi güçlü bir kişi yapmak için saatlerini harcıyor ve karakterinizi oyundaki en yüksel lvl'e getiriyorsunuz eşyanızı vs. düzüyorsunuz koxp vs. şeyler bunlarda herkezin canını sıkmakda bu aralar,tabiki koxperler memnun oyun her yenilikte biraz daha batıyor oyuncuları biraz daha soğutuyor kendinden kanat vs. gibi şeyler neyse konumuza dönelim ve o andan itibaren o oyundan sıkılıyorsunuz çünkü o oyun artık sizi tatmin edemiyor ve başka oyun arayışına kapılıyorsunuz ama yinede egonuzu tatmin etmek için ideal bir oyun eğlenceli ve güzel dakikalar geçirebileceğiniz kendinizi bir anda antik çağlarda büyü yaparken yada kılıcınızla adamları doğrarken bulabilirsiniz buda işin hoş yanı bir deneyin güzel bir oyun hoşunuza gider umarım ben oynadım güzel bir oyun dikkat bağımlılık yapar tabi bir yere kadar işinden gücünüzden olmayın siz yinede ayarında bırakın herşeyii
OYUNUN RESMİ SİTESİ : http://shaiya.aeriagames.com
SİTE : (english,deutsch,france,türkish,polski,espa ňol) 6 dilden oluşmak üzere bu dillere çevrilebilmektedir !
! BU OYUNU SEVECEKSİNİZ !
Size oyundan bir kaç kare arkadaşlar..
[FONT="]

[FONT="]

[FONT="]

[FONT="]

[FONT="]

[FONT="]

[FONT="]

[FONT="]

NOT : Arkadaşlar konuya çok emek verdim lütfen karşığını alabileyim sizlerden kesinlikle yazı alıntıdır ama kopyala yapıştır değildir korumalı olduğundan kendim yazmak zorunda kaldım upload'lar vs. bana aittir ve yazıya yeni eklemeler yaptım teşekkür ederim..
Arkadaşlar oyuna girdiğinizde size biraz farklı gelebilir oyun bazılarınız 'bu ne yaa,yok abi bu olmaz' flan der sakın böyle yapmayın neden derseniz biz k.o'yu nasıl öğrendik bir hatırlasanıza o eski zamanları işte buda öyle azim gösterin ben bile şuanda pek anlamıyorum ama çok zevk alıyorum
NEW PHOTOS

[FONT="]

[FONT="]

[FONT="]! SKİL DAĞILIMI HAKKINDA BİLGİLER EKLENMİŞTİR ! :ka15:[/FONT][FONT="]
[/FONT]Cengaver(Işık İttifakı)/Savaşcı(Öfke Kardeşliği):
Cengaver - Savaşçı 'nız istediğiniz gibi şekillendirebileceğiniz bir class'dır.
Her seviye atladığınızda otomatik olarak +1 Güç. kazanırsınız.Genelde atak ağırlıklı dağılımlar tercih edilir.Fighter'ınızın moba(Oyundaki yaratıklara) ya da bir düşmana saldırdığınızda vuruşunun kaçmaması için (Yani miss geçmemesi için ) Mutlaka Beceri vermelisiniz.Unutmayalım ki vereceğiniz her 4 ya da 5 Beceri. = 1 atak puanı olarak size geri dönecektir aynı zamanda beceri size gelen ataklardan kaçmanızı sağlayarak bir nevi savunma ve direnç gücü demektir.Fighter için Güç, Beceri ve Defans kullanılır.
Önerilen stat dağılımı : 3 Güç 2 Beceri (Atak ağırlıklıdır )
Alternatif stat dağılımları : 2 Güç 2 Beceri. 1 Defans. (Atağı biraz azalıp defansı yükseltilmiş halidir , yeni başlayanlara önerilebilir.)
Önerilen stat dağılımı : 5 Güç 2 Beceri (Atak ağırlıklıdır ,sizden üstün yaratıklara (moblara) bazen vuruşunun kaçmaması(Miss) bunu istemezseniz 4 Güç. 3 Beceri verilebilir. )
Alternatif stat dağılımları: 4 Güç. 2 Beceri 1 Defans (Atağı biraz azalıp defansı yükseltilmiş halidir)
Önerilen stat dağılımı : 7 Güç 2 Beceri
diğer alternatifler ise : 4 Güç 3 Beceri 2 Defans(Sizi kimse kolay kolay düşüremez gibi efsaneleri varıdr.)
5 Güç 3 Beceri 1 Defans ,
6 Güç 3 Beceri. , 8 Güç 1 Beceri
Büyücü(Işık İttifakı)/Pagan(Öfke Kardeşliği):
Diğer oyunlardan da Bildiğiniz Büyücü'nüzün Atağı yüksek defansı zayıftır.AOE si güçlüdür ve mobları üzerinize istemeden çekersiniz.Bu nedenle stat dağılımlarında defansa dikkat etmek gerekecektir ya da çok iyi kaçmanız icap edecektir .Her level atladığınızda otomatik olarak
+1 Zeka kazanırsınız
ND (Normal derece için ) Her lvl 5 stat point verilir
Önerilen stat dağılımı : 4 Zeka 1 Defans (Atak ve biraz defans ağırlıklıdır,PvP için idealdir. )
Alternatif stat dağılımları : 5 Zeka (Tamamen atak ağırlıklıdır ,sürekli pot kullanmanız ve iyi kaçmanız gerekir)
Önerilen stat dağılımı : 6 Zeka 1Defans ya da 7 Zeka
Alternatif stat dağılımları : 5 Zeka 1Defans 1 Bilgi. (Burda defans ve büyü direnciniz iniz daha iyi olur)
Önerilen stat dağılımı : 7 Zeka. 2 Defans (Atak ve defans ağırlıklıdır)
Alternatif stat dağılımları : 6 Zeka. 2 Defans 1 Bilgi.(Atak defans ve büyü direnci ağırlıktadır)
Rahip(Işık İttifakı)/Kahin(Öfke Kardeşliği):
Enerji(Healer) olarak kullandığınız karakteri savaş amaçlı kullanmanızı önermem.Bu nedenle size Bilgi(Wis) gereklidir.Pvp ye girecekseniz 1 Def. vermeyi unutmayınız.Burda vereceğiniz her Bilgi(Wis) size savunma ve HP olarak dönecektir bu nedenle pvp ye girmeyenlere Defans önerilmez.Her level atladığınızda otomatik olarak +1 Bilgi(Wis.) kazanırsınız
Önerilen stat dağılımı : 5 Bilgi
Alternatif stat dağılımları : 4 Bilgi 1 Defans (Yeni başlayanlara önerilir,PvP için idealdir. )
Önerilen stat dağılımı : 7 Bilgi
Alternatif stat dağılımları : 6 Bilgi 1 Defans
Önerilen stat dağılımı : 7 Bilgi 2 Defans ya da 9 Bilgi
Alternatif stat dağılımları : 6 Bilgi 3 Defans (kolay ölmek istemiyorsanız)
5 Zeka. 4 Defans (Tank modu ,savaşçı Priestler için)
Okçu(Işık İttifakı)/Avcı(Öfke Kardeşliği):
Okçumuz için 3 yol mevcuttur. Güç ve Şans ve karışık Yapılandırmalar.Bu tamamen tercih meselesi olup tarzınıza hangisi uygunsa onu uygulayabilirisiniz.
Her level atladığınızda otomatik olarak +1 bonus olarak Şans. alırısnız.
Önerilen stat dağılımı : 3 Şans 1 Beceri. 1 Güç.
Güç yapılandırması ;
3 Güç. 2 Beceri ya da 4 Güç. 1 Beceri. (Yeni başlayanlara uygundur)
Şans yapılandırması ;
3 Şans 2 Beceri ya da 4 Şans 1 Beceri. ya da 5 Şans
Önerilen stat dağılımı : 5 Şans 1 Güç. 1 Beceri.
Alternatif stat dağılımları : 6 Güç 1 Beceri. ya da 6 Şans 1 Beceri
Önerilen stat dağılımı : 7 Şans 2 Beceri. ya da 6 Şans 2 Beceri 1 Güç
Alternatif stat dağılımları : 7 Güç 2 Beceri. , ya da 9 Şans
Korucu(Işık İttifakı)/Suikastçı(Öfke Kardeşliği):
Her level atladığınızda otomatik olarak +1 Beceri kazanırsınız
Önerilen stat dağılımı : 3 Güç 2 Beceri (Yeni başlayanlar için ideal)
Alternatif stat dağılımları : 4 Güç 1 Beceri
5 Güç (önermem sadece pvp de etkili olur)
Önerilen stat dağılımı : 4 Güç 3 Beceri ya da 5 Güç 2 Beceri
Alternatif stat dağılımları : 3 Güç 4 Beceri (ortalama oyundaki yaratıkların size 10 vuruşundan 7 si miss geçer)
Önerilen stat dağılımı : 5 Güç 4 Beceri.
Alternatif stat dağılımları : 4 Güç 3 Beceri 2 Defans ya da 4 Güç 4 Beceri 1 Defans
Muhafız(Işık İttifakı)/Nöbetçi(Öfke Kardeşliği)
Tank olarak kullanıldığı için tüm statlar genelde Defans'a gider ama aradabir Bilgi(wis(Büyü direnci)) ve Beceri (Atak direnci) için kullanılabilir.
Her level atladığınızda otomatik olarak +1 Defans kazanırsınız
Önerilen stat dağılımı : 5 Defans Ya da 4 Defans 1 Bilgi(Yeni başlayanlar için ideal)
Önerilen stat dağılımı : 6 Defans 1 Bilgi ya da 7 Defans
Alternatif stat dağılımları : 5 Defans 1 Bilgi 1 Bilgi ya da 5 Defans 2 Bilgi
Önerilen stat dağılımı : 9 Defans
Alternatif stat dağılımları : 7 Defans 1 Beceri 1 Bilgi ya da 7 Defans 2 Bilgi