Sigara 2005'te 112 bin kişinin ölümüne yol açtı

qyner

Tatlı Cadı
Reaction score
0
sigara00429019of.jpg

Sigarayla Savaşanlar Vakfı Başkanı Ubeyd Korbey, kanser başta olmak üzere bir çok hastalığın baş sorumlusu olarak gösterilen sigaranın 2005'te 10 bin 500'ü pasif içici olmak üzere yaklaşık 112 bin kişinin ölümüne yol açtığını söyledi.

Korbey, pasif içicilerden bin 500'ünü bebeklerin oluşturduğunu, aynı yıl trafik kazalarından ölen kişi sayısının kesin olmamakla birlikte yaklaşık 3 bin olduğunu belirtti.

Geçen yıl sigaraya verilen kurban sayısının trafik kazaları sonucunda ölenlerin yaklaşık 37 katına ulaştığını söyleyen Korbey, "Bu çok ciddi bir rakamdır. Pasif içicilerden ölenler bile trafik kazalarında ölenlerden fazla" dedi.

Korbey, sigarayla ilgili tasarının yasalaşması durumunda 50 metrekareden büyük kahvehanelerin ikiye bölüneceğini, sigara içilen ve içilmeyen bölümlerin oluşturulacağını, küçük kahvehanelerin durumunun ise serbest bırakıldığını söyledi.

Böylece, yeni yasayla birlikte en azından pasif içicilerin bir bölümünün ölümünün önleneceğini belirten Korbey, "Yasanın en hızlı etkileyeceği kısım pasif içiciler olacak. Ancak, pasif içici ölümlerinden en büyük payı evlerdeki bebek, eş ve çocuklar oluşturuyor. Ölümlerin 6 bini bu şekilde. Geriye kalan 4-5 bin arasındaki ölümlerin azalacağını düşünüyoruz" dedi.

Korbey, evde sigara içilmemesi konusunda tiryakilerin de artık bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayarak, "5 yaşından küçük çocuğun olduğu evde sigara içmek, cinayet işlemek ya da toplumda havaya ateş açıp birini vurmakla aynıdır. Bugün kadınların sigara içme oranı da ciddi boyutlara ulaştı. 1988 yılında kadınların sigara içme oranı erkeklerin dörtte biriyken, bugün bu oran ikide bir haline dönüşmüştür. Buna bağlı olarak sigara yüzünden sayısı bilinmese de bebek düşüklüğü ve eksik kilolu doğum önemli oranda arttı" dedi.

wala bnm solememle duselecekse solım bırakın arkadaslar sigarayı..((:)...kosun atlayn zıplayn...bu arada cıgerlerınızn acılmasını ıstıosanz ne kadar yararı war bılmıorm ama(tabiki yararı war)sogan suyu icin...((:)

edit:bu arada ismim Q=q ile yazılıor.....qyner...((:)

dediğini yaptın 3 sene top koşturdum professione dim..:)olmado

dedik kick-box yapalım en son ondada iyice geliştik 3 5 maça çıoktık baqtık olmuyo ..:)

anlıcağın sigara üsün geldi Gyner(((:)

ehueuhe walla mawercik yapacak bsy yok öl ozmn ehuehue...(:)...

Sigara içmeyi seviyorum yok zararlıymış acaba bir araştırma yapılsa sigara kaçıncı sıraya girer o kadar çok zararlı şey varki saymakla bitmez eeee diyorlarki sigara öldürüyor valla ecel bahaneye bakıyor yolda yürüdüğün yerde yattığın yerde pisi pisine gidebiliyorsun heleki TÜRKİYE gibi bir yerde yaşıyorsan her an bir öküzün sevinç kurşununa denk gelme ihtimalın bile var :) yani kısacası size demem oki boş verin hayat kısa ve her anın tadını çıkarın :)

orası ole gusel dıosn bak daha uzun yasamak warken sıgarayla kısaltıosnz...ya bnm etrafmdakı herkes ama herkes ıcıor bende ıcıcı oldm gıbı sayelernde yasık ama...

onemlı bır konuya degınmıs ufaklık ellerın dert gormesın :) ben yaptım bı hata basladım sıgaraya aman sen içme

ehuhehueu barbazulam qyner sen mi ki içsin ehuehue:)sanada bıraktırcam ben du sen:mad:

sigarayı kesinlikle tasvip etmıyorum . içenleride kınıyorum(kendim dahil) ama cook seviyorum:eek:

ehuheu kendini hem kınıosun hem hala o mereti seviosun walla tebrkler j@ck@l ehueu...:)

owuomu tıksındırıomu belli deil...((:)

Sigaradan nefret ediyorum. Allahtan içmiyorum şu zıkkımı :D

resimdeki zippodan aldım kendime :p

çok merak ediom biz hangi yılda ölücez sigaradan :D

Geri