sistem geri yükleme sorunu

mehmetünlü

New member
Reaction score
0
arkadaşlar bana biri sistem geri yüklemeyi tam olarak açıklayabilir mi?Ne gibi kötü etkileri vardır bilgisayar için varsa veya sistem geri yüklemeyi kapattıktan sonra nelerden mahrum bırakıyoruz bilgisayarıı.

sistem geri yükleme, var olan bilgisayarın işletim sistemini daha önceden belirlenen bir güne geri gönderir. Kapatırsansa şayet bundan mahrum kalırsın. Bazı virüsler sistem geri yükleme noktasınıda kendiliğniden kapatabiliyor. Kısacası işe yarayan bir özellik, bence açık tutman iyi olur. Zira bir gün pcye birşey olur. Bir kaç dakika içinde geri almana yarabilir. İnşallah yardımcı olmuşumdur.

arkadaşlar bana biri sistem geri yüklemeyi tam olarak açıklayabilir mi?Ne gibi kötü etkileri vardır bilgisayar için varsa veya sistem geri yüklemeyi kapattıktan sonra nelerden mahrum bırakıyoruz bilgisayarıı.

diyelim ki su anda bir "sistem geri yukleme noktasi" olusturdun. bi kac saat sonra herhangi bir program kurdun bilgisayarin icine etti ayarlarini bozdu vs. sistem geri yukleme menusune gelip bi kac saat once olusturdugun sistem geri yukleme noktasi secip "geri yukle" dedigin zaman bilgisayarinin ayarlari bozukmadan [yani programi yuklmeden] onceki zamana doner bilgisayarin tum ayarlari.kapatmanin hayri da var zarari da,soyle ki: kapattigin zaman pcde farkedilir bir rahatlama hizlanma gorursun. bunun sebebi sistem geri yuklemenin devamli sistemi takip etmesidir.dogal olarak bu da pcyi yavaslatir. fikir istersen forumda cok iyi sistem kurtarma/geri yukleme programlari var onlari kullan derim. windows sistem geri yukleme ozelliginin bi halti kurtardigini/duzelttigini gormedim ben su ana kadar defalarca denemis biri olarak.

[not: sistemi geri yukledigin zaman hicbir sey silinmez hala yerinde durur,temizlemek istedigin kotu bisey varsa onlari kendin silmelisin]

ayni dakikada iki ayri cevap gelmis bu arada:)

arkadaşlar iki farklı yorum gelmiş yani karar veremedim açıkcası
aslında kapatcam gibi gözüküyor çünkü harddsik kapasitesinden de acayip yiyor 20 gb gibi:)

Geri