Siyaset ve Politika Bölümü Kuralları Bence Caydırıcı Olmamalı Teşvik Edici Olmalıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nefret84

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar siyaset ve politika bölümünün kuralları bana biraz katı geldi insanları sanki yorum yapmaktan caydırıyor vede düsüncenin dışa vurulmasını engelliyor gibi mesela;

1 üye bir konuya en fazla bir mesaj atabilecektir ...
Neden üyenin daha sonra gelişen olaylara göre yorumu olamazmı veya ortaya farklı bir düsünce ortaya koyamazmı.

Yaptığınız yorumlarda bir başka üyeden alıntı yaparak mesaj atmak yasaktır..
Burada tartışma ortamı yaratılmıyor vede tamamen kısıtlanıyor herhangi bir sekilde savundugun düsünceye saygı duyulması gerek vede bunu baskalarının kirletmesine göz yummak demek cevap hakkının elinden alınması demektir.

Bu kuralları ihlal edenler bir defa uyarılacaktır.Tekrar kural ihlali yapanlar 3 gün daha sonra sırasıyla 1 hafta,1 ay ve sınırsız olarak forumdan uzaklaştırılacaklardır...
Hani olduya dayanamadın cevap verdin o kadar emek verip rütbe kazanıp saygın bir yere getirmeye çalıştığın üyeliğin banlanıyor vede kirletiliyor.

Uzun lafın kısası bu kuralların biraz daha yoruma teşvik etmesi vede demokrasi ortamına ayak uydurması gerektiğine inanıyorum...

Siyaset ve politika bölümü kuralları..
Arkadaşlar siyaset ve politika bölümü açıldığından beri şunu gözlemledik ki maalesef sizler yaptığınız yorumlarda kendi görüşünüzü belirtmekten ziyade çoğu zaman karşı görüşte olan bir insana kendi fikir ve düşüncelerinizi empoze etmeye çalışıyorsunuz.Ve bir konuya attığınız mesajlarda kendi fikirlerinizi beyan etmekten çok daima karşı tarafın fikir ve düşüncelerine hakaret ve aşağılama eğilimi içerisindesiniz ve bu sebeple yazdığınız onlarca yorum birbirinin kopyası olmaktan öteye geçemiyor..Bu sebeple bir süreliğine aşağıda yazmış olduğum kural uygulanacaktır..Bu kurala ve sabit başlıklarda bulunan bölüm kurallarına uymayanlar sadece bir defa uyarılıp devamında banlanacaklardır..
-Bir üye,aynı konuya en fazla 1 (bir) mesaj atabilecektir.
-Yaptığınız yorumlarda bir başka üyeden alıntı yaparak mesaj atmak yasaktır..
-Bu kuralları ihlal edenler bir defa uyarılacaktır.Tekrar kural ihlali yapanlar 3 gün daha sonra sırasıyla 1 hafta,1 ay ve sınırsız olarak forumdan uzaklaştırılacaklardır...​

Konu amacına ulaşamadı daha fazla yoruma gerek kalmadığını düşünüyorum moderatör arkadaştan konuyu kapatmasını rica ettim yorumlarınız için hepinize teşekkürü bir borç bilirim ayrıca HackHeLL ailesinede çok teşekkür ederim saygılarımla....

bu kurallar siz üyelerin attıkları mesajlar sayesinde bu şeklini almıştır..
yoksa ilk yazdığım kuralları okursanız gayet hoşgörü içeriyordu ..
fakat sizler bu iyi niyetimi maalesef ki kötüye kullandınız..
bu sebeple bir süre bu kurallar (sıkıyönetim kuralları) geçerli olacaktır..
eğer ki bölüme attığınız mesajlar saygı ve sevgi çerçevesinde olmaya başlarsa bu uygulama değiştirilecektir..

haa derseniz ki bazı üyeler yüzünden neden bizde aynı kuralara mağruz kalıyoruz..buda demokrasi işte..!

acaba neDen böyLe katı kuraLLar konuLmuş.. (!)

tartışmayı biLmiyor oLmamızDan kaynaklanıyor olabilirmi ?

1 konuya 1 msjda pek hos olmamıs be...

Tek mesaj kendimizi ifade edebilmek için yetip artıyor bile. Tek mesaJ hakkı olduğunu bilen düşünerek yazar. Bol keseden sallamaz =) Genelde atılan 2. mesajlar birilerine sataşma ve cevap verme mesajları olduğu için konulmuş bir kural. Bu kural ilerde üyelerin tartışmayı öğrenmesi ve birbirlerine sataşmadığı takdirde kalkabilir. Ayrıca konunun gelişimine göre sadece konuyla alakalı [genelde böyle olmuyor] 2. mesaj yazarsanız olabilir. [Bölüm modu karar verir.]

İnsanları kısıtlamak hoş bişey değil, bi kural koyuluyorsa ihtiyaçtan koyuluyor. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

orası çok gergin bir ortam. hele ki şu zamanlarda daha da gerilecek. öncelikle bölüm mod-modları olan arkadaşlarımıza kolay gelsin diyorum. bence 1 mesaj yeterlidir. ayrıca bölüm modu bir kural koyduktan sonra bize bişey söylemek düşmez.

|ChaMuR|' Alıntı:
haa derseniz ki bazı üyeler yüzünden neden bizde aynı kuralara mağruz kalıyoruz..buda demokrasi işte..!

hayır bu kurunun yanında yaşta yanar mantığı :p

orta okulda yaşın yanında bende yanmıştım. pehh! hoca bi sıra dayağı çekti ki sorma. 23. kişinin acvunda koca cetvel kırıldı. ben 4. falandım. 2. sırada oturuyordum. acayip ağlamıştım he! sebebi ise haksız yere dayak yememden kaynaklanıyordu.

olayı geyiğe vurmuyorum. anlatmak istediğim şu... siz ne kadar düzgün yorumlar yapsanızda başkalarının yaptıkları yüzünden sizde yanarsınız ve haksızlık olduğunu sanıp ağlarsınız (mecazi anlamda söledim. pc başında ağlayacak değilsiniz :D ) ama aslında haksızlık yoktur. çünkü ne kadar düzgün yorum yazan biride olsanız ters cevap veren biriyle polemiğe girersiniz ve sizde onun durumunda olursunuz. siz doğrudan değil ama dolaylı yoldan suçlu olursunuz. nasıl ki bir sınıfta bişey olursa tüm sınıf cezasını çeker. siyaset bölümünde de bişey olursa tüm devamlı üyeleri cezasını çeker. umarım açıkça anlatabilmişimdir.

1 msj la ne kadar sey anlatabılırsın kı

ben ak derim adam beyaz anlamaz baska sey anlar ona gore msj atar e ben 2. hakkım yok diye yanlıs mı anlasılmak zorunda kalıcam... anlatmaktan zıyade nasıl anlasıldıgıda onemli..

moderatorlerin görevi sadece yanlısı yapanı yakalamak değil ortamı yatıstırmak diyorsun modların koydukları kurallar tartısılmaz neden tartısılmaz mod pasamı meclismi bence bu kurallar dahada yumusatılmalı acilen...

Uygulaması çok zor kurallar bence. Çok kişinin canı yanar gibi geliyor.
bugün bile
"-Yaptığınız yorumlarda bir başka üyeden alıntı yaparak mesaj atmak yasaktır.."
kuralı sadece 1 konuda 2 kere ihlal edilmiş mesela.
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=257637
6 ve 8. msj lar

iSpiK' Alıntı:
1 msj la ne kadar sey anlatabılırsın kı

ben ak derim adam beyaz anlamaz baska sey anlar ona gore msj atar e ben 2. hakkım yok diye yanlıs mı anlasılmak zorunda kalıcam... anlatmaktan zıyade nasıl anlasıldıgıda onemli..

ispiK e bu konuda katılmamak mümkün değil;
bazı konuşmalarda cvp verme zorunluluğu hissediyorsun..
veya saan bir soru yöneltiliyor sonuçta siyaset karşılıklı tartışmayLa
daha çekici oLur tabi aşırısına kaçınılmadan
bence de verilen cezalar ağırlaştrılsın..
tek msg hakkı kaldırılsın.. tabi bu benim düşüncem yok böyLe olucak diyorsa bölüm modumuz bizde kurallara uyaRız...

Bence bazıları gerçekten biraz şey olmuş .. . . Siz artık burayı doldurun kafanızda .
1 konuya 1 mesaj biraz . . . . . olmuş .
Artık ne düşünürseniz .
Çünkü bazı kişiler ısrarla bazı olayları anlamak istemiyor .
Cumhuriyet mitingi başlıkları açılıyor adamlar gelip rakam hesabı parmak hesabı bilmem ne başlığı sabote ediyor .
Tutarlı mesajları bile yok . Adamlar başlıktan çıkarılmıyor , uyarılmıyor ama 1 konuya 1 mesaj hakkı gibi . . . . . bir düşünce geliyor
Boşlukları siz doldurun .

Dediğim gibi kısıtlamak hoş değil. Kuralı bölüm modu kaldırırsa insanlarda birbirine sataşırsa banlandım diye rüzgar yapıyor sonra bakıyoruz onu savunan 10 kişi çıkıyor. Yoksa sataşmayıp hakaret etmediğin sürece mesaj yazman neden kısıtlansın. Bu kuralla kurunun yanında yaşın da yanma durumu olmuş. Tartışmak demek zaten karşılıklı yazışmakla olur. Seviyeli olduktan sonra kural kalkabilir. Seviyesiz olanlar için dediğiniz gibi cezalar ağırlaştırılabilir.

HoCuSPoCuS' Alıntı:
Dediğim gibi kısıtlamak hoş değil. Kuralı bölüm modu kaldırırsa insanlarda birbirine sataşırsa banlandım diye rüzgar yapıyor sonra bakıyoruz onu savunan 10 kişi çıkıyor. Yoksa sataşmayıp hakaret etmediğin sürece mesaj yazman neden kısıtlansın. Bu kuralla kurunun yanında yaşın da yanma durumu olmuş. Tartışmak demek zaten karşılıklı yazışmakla olur. Seviyeli olduktan sonra kural kalkabilir. Seviyesiz olanlar için dediğiniz gibi cezalar ağırlaştırılabilir.
Evet HoCuSPoCuS sana tamamen katılıyorum dediğin gibi olması taraftarıyım seviyesizler için ceza ağırlaştırılsın ama cevap hakkı korunsun...

Arkadasım ıyı hosta senın zaten elımdekı lısteye gore bı uyarı almıslıgın var :durdurun

Bu uyarımı kı senı bu baslıgı acmana sebebıyet veren.Sonuc olarak herneyse tartısmayı ne zaman ogrenırsek o zaman daha da serbest olabılır.
Bende ılk zamanlarda yadırgamadım degıl gıbı ama zamanla ne kadar dogru kurallar oldugu ortaya cıkıyor.
Kısıler zaten genelde 2. mesajlarında saldırı tahrık gıbı unsurları bulunduruyorlar.

Bunların dısında zaten olumlu bı sekılde zıt kutup olmayan kısılerın eger cok gereklıyse 2. mesajlarına ızın verılebılır. Verılıyoda

herhalde asıl itibariyle "küfür" olan söylemlerin hakaretlerin önüne geçilse gerisi sorun olmaz.

konu anLık geLişme faLan yaşayabiLir
tek msj biraz kısıtLayıcı oLmuş evet ama o kuraL konuLana kadar herkes boL keseden saLLıyordu
kuraLLar chamur'un eLinden öper:durdurun

R€B€L' Alıntı:
Arkadasım ıyı hosta senın zaten elımdekı lısteye gore bı uyarı almıslıgın var :durdurun

Bu uyarımı kı senı bu baslıgı acmana sebebıyet veren.Sonuc olarak herneyse tartısmayı ne zaman ogrenırsek o zaman daha da serbest olabılır.
Bende ılk zamanlarda yadırgamadım degıl gıbı ama zamanla ne kadar dogru kurallar oldugu ortaya cıkıyor.
Kısıler zaten genelde 2. mesajlarında saldırı tahrık gıbı unsurları bulunduruyorlar.

Bunların dısında zaten olumlu bı sekılde zıt kutup olmayan kısılerın eger cok gereklıyse 2. mesajlarına ızın verılebılır. Verılıyoda
rebel dostum uyarı neden aldım biliyormusun bana hakaret eden birine cevap verdiğim için asla bu uyarı yuzunden beni caydıramazsın sanki suç işledik herneyse dusuncemi herturlu platformda paylasırım su anda bunu yazmakla sende kişiye yönelik harekette bulunuyorsun vede ortamı geriyorsun sana kim uyarı vercek hehe
neyse bu işin sakası sonucta sende benim düsüncemi savunuyorsun mesajın devamında aynı yönde ilerliyoruz su an için kuralların değişmesi gerektiğine inanıyorum...

Bu kuralı uygulamaya bir süre daha devam edeceğiz..
Ne zaman ki bölüme atılan mesajlarda çoğunlukla bir düzelme olur o zaman değiştireceğiz..
buda konuyla ilgili son düşüncemiz bölüm modları olarak..
ii forumlar..

|ChaMuR| & R€B€L​

Bende uyarı aldım birkaç saat önce sebebi de 2. mesajı atmış olmam.Chamur kardeşim bana kuralları gösterdi.Bundan böle daha dikkatli olurum.Fakat Leke arkadaşımın gösterdiği örnekteki gibi bazen 2.mesaj çok gerekli oluyor.YAni küfür edilmedikçe bi sorun olacağını sanmam.Zaten küfür eden insan aciz insandır,bannlanmayıda hak etmiş demektir...en iyisini modlarımız bilir allah onlarada kolaylık versin...

Kurallar bence de katı yalnız gereksizde deil :D

Çözüm olarak (artk nasıl yapılacaksa :p ) Belli seviyede üyelerin girmesi faydalı olacaktır..Örneğin 100 mesaj altı kimse giremesin bölüme..Seviye daha çok yükselir die düşünüyorum..Ancak teknik olarak böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum (sanırım deil) :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri