Sizce AskerlıK Kac Ay OlmaLı...?

• Kullanılan toplam oy
    178

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1

Bence söz konusu vatan ise gerisi teferruattır...
15 aydan başlar şehitlik mertebesine gelindiğinde biter...
Vatana,bayrağa ve namusa göz diken bir tane bile bebek katili kalmayana kadar devam etmeli...

Ben 15 ay Yaptım Hakkari YüksekOvada Ve GüNeş OprasYoNu GörMüş Adamım Benım cektıgım cileı Evde yatanlar Da Yapsın 15 Ne düşsün Nede cıksın Hayatımız Kaydı Hala BulanıMdayız Kım Hesap VErecek VErnez 15 Ay Yapsın KardeSim:mad:

"söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" tamam ama bence her mesleği isteyen yaptığına göre bundada öyle olmalı, zorla adam olmaz ki herkes, 15ay çok fazla bence, bence illa olucaksa 1 ay yeterli ki benim düşüncemce isteyen askere gitsin görev olarak, zaten bir çok asker yetişiyo ortaokuldan-liseden, bide askere gidip devam etmek isteyenler var.. hem devlet bütçesinede zararlı aslnda, o kadar insana maaş-yemek-yer, gereksiz geliyo, tamam bi harp anında hepimiz birliğiz ona lafım yok asla, vatanımızı son toprağına kadar canla başla savunuruz ama ne bu kadar cefaya gerek var nede zorlamaya diye düşünüyorum, bu benim düşüncem tabiki..

15 ay boyunca işe gidemeyeceğim...işimden gücümden ve paramdan olacağım...
15 ay çok uzun...6 ay adam olana yeter...mesele vatansa gerisi teferruat tamam ama ne sawaştayız nede başka bişi war...gereğinden fazla askerimiz war bence...buda dewlet bütçesine ağır bir darbe vuruyor...

6 ay yapmıştım ama dahada yapabilirdim. büyüklerimiz tabiki daha iyi bilirler ama şimdiki uygulama güzel bence devam edilmeli.

askerlık 6 ay olmalı,1 askerın 15 ay boyunca devlete olan masrafı yaklasık 50-60 bın ytldir. dahada fazla olabılır,ıstatıstıkler bunu soluyo sadece.
Bunu goz onune alırsak,bence yenıden yapılandırılıp gozden gecırılmelı.
Hem devlet kazanc saglıyacaktır,hemde mıllet

15 ay şimdikii gibi hatta daha fazla olması lazım :D

15 ay Bıle az gelır bana gore 18 ıyıydı sankı

6 ay yeterde artar bile düzgün eğitim verilirse
15 ayı bile az bulan arkadaşlar bu işi meslek olarak seçsin ömür boyu yapsın

6 ay yeter bence. Zaten askerliğin amacı silah kullanımı düzen ve vatana sevgiyi öğretmek. Hepimiz Türkiye Cumhuriyetinde Son Nefesimizi Verene Kadar Askeriz Zaten. Tertip,nizan şunu bunu öğrense 6 ayda millet yeterli bence.

iyi o zaman hepimiz asker olalım askerlik bu ülkeye ne kadar zarar ettiriyor biliyormusunuz 1974 ten bu yana pkk ile mücadeleye harcanan para ile ülke borçlarımızın ödenebileceğini biliyormusunuz bu kadar para ile eksi ( - ) 500 000 işsizlik oranına ulaşabileceğimizi bilyormusunuz bu kadar para ile onlarca keban barajı yapılabileceğini biliyormusunuz (ASKERLİK OLMASIN DEMİYORUM AMA SİSTEM OSMANLI DAKİ GİBİ İŞLEMELİ SİZ YENİÇERİLERİN BAŞIBOZUKLARIN PARALI ASKER OLDUKLARINI BİLİYORMUSUNUZ AKINCILARIN PARALI ASKER OLDUKLARINI BİLİYORMUSUNUZ , BELKİ BİRKAÇ KEZ HERKESİN İŞİTTİĞİ KAZANKALDIRMA DENİLEN OLAYIN MAAŞLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNİ İSTEYEN ASKERLER OLDUĞUNU BİLİYORMUSUNUZ 18 ay yada 15 ay boyunca 4*4 lük asker olan arkadaşlarımızın tam gerçek çatışmalara hazır oldukları anda askerliklerinin bittiğini biliyormusunuz yani adamı al yetiştir ama tam verimli olacağı zaman teskere ver olacak işmi bence ankette adı bile anılmayan paralı askerliğe geçilmeli en iyi keskin nişancılar en iyi muharebe takımları en iyi tankçılar topçular vs vs vs ancak bu şekilde elde edilir tabii ki vatanımızı seviyoruz ama madem ki seviyoruz ozaman en iyi silahlar ve en iyi askerler ile korumalıyız kaldi ki paralıda olsa parasızda olsa çalışacak ve savaşacak gene bizim askerimiz değilmi ?değilmi değilmi değilmi ????????

Türkiye gibi bi ülkede yaşıyorsak askerlik süresinin azaltılması söz konusu bile değil. tabi ki devlet bütçesine baya yük oluyo. Bütçenin 3 te 2 si askeriye ye ayrılıyor ama şurası da bi gerçek devlet adam gibi yönetilseydi 3 te 1 lik bi bütçeyle bile zorlukların üstesinden gelinidi. insanlar sefalet içinde yaşamazdı.

Geri