Sizce AskerlıK Kac Ay OlmaLı...?

Sizce AskerlıK Kac Ay OlmaLı...?

• Kullanılan toplam oy
    178
şahsi fikrim 6 ay yeterli 15 ay şuan gereksiz
asker fazlalığından bölüğün yarısına hep ot yolduruyorlar mıntıka temizliği
paşa gelince araziye saklamalar falan filan....

6 ay barış zamanında yeterli
savaş zamanı teskerede neymişşş

Askere gidecek vatandaşlarımızın işleri garanti altına alınıp ,askere gönderilmesi daha uygun olur ..
6 ay yeter sanırım .. Ama savaş durumu ortaya çıkarsa artırılabilir.

6 ay olmalı bu normal spor atış eğitimi olmalı geri kalansa meslek olarak yapmalı yani profesyonel ordu olacak ..Bir evin tek cocuguna 6 ay eğitim verip teskeresine 1 hafta şehit etmeye kimsenin gönlünün razı geleceğini zannetmiyorum.

Bence 12 Ay yeter

[1907. Mesajım] :clap

profesyonel orduya geçilsin 1 askerin devlete maliyeti 1 ayda 2000 ytl uzerınde

8 ay idealdir
profesyonel diğer deyişle paralı askerleri
çoğaltmalı ast subay ve subaylarda azaltılmalı diye düşünüyorum

Bu Vatanı NasıL DedeLerimiz Ayakta Tuttu...Hanqi ŞartLarda SavaştıLar BunLarı HatırLasın Bazı ArkadaşLar..Ondan Sonra GeLip Yorum YapsınLar...Bu Vatana Göz Diken ŞerefsizLer oLdukça eLimiz NamLuda oLacak..1 Şehit Verirsek 1000 KeLLe aLmasını BiLiriz... TÜRK = ASKER.. 15 Ay Veya 5 Sene Fark Yapmaz..

bence askerlik komple kaldırılmalı.milleti boşu boşuna oyalıyorlar.yada bize anlatan insanlar yanlış anlatıyor.yok efendim şu komutan şöyle dövüyo bu komutan böyle dövüyo diye askerlikten soğuttular bizi.dövmek çözüm mü ? hayvan mıyız ki biz dövülerek eğitilelim? millet askere giderken sanki orada call of duty oynıcakmış gibi gidiyor.insan her yerde şehit olabilir isterse ama askerlik vazifesinin milletimiz açısından da değeri bambaşkadır.

15 Ay ......

isteyen gitsin istemeyen gitmesinn.zorla göndermenin mantıgı yok

6 ay yeterlidir memlekette askere değer vermiyorlar askeri görevimi yapmadım ama babam emekli asker olduğu için hayatım askeriyenin içinde gecti asker bi şekilde ölse bazen şehit diye gecmiyolar bile eğitim zaiyatı yazp postalıyolar memlekette asker cok değerini bilen yok...

bana göre 6 ay ideal hatta dahada azalabilir ...

"söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" tamam ama bence her mesleği isteyen yaptığına göre bundada öyle olmalı, zorla adam olmaz ki herkes, 15ay çok fazla bence, bence illa olucaksa 1 ay yeterli ki benim düşüncemce isteyen askere gitsin görev olarak, zaten bir çok asker yetişiyo ortaokuldan-liseden, bide askere gidip devam etmek isteyenler var.. hem devlet bütçesinede zararlı aslnda, o kadar insana maaş-yemek-yer, gereksiz geliyo, tamam bi harp anında hepimiz birliğiz ona lafım yok asla, vatanımızı son toprağına kadar canla başla savunuruz ama ne bu kadar cefaya gerek var nede zorlamaya diye düşünüyorum, bu benim düşüncem tabiki..

askerlikte yasananlar cefa falan degildir arkadas yasadıgın zorluklar savas anındakı zorlukların 100de 1 duzeyındede olsa sana gostermektir. savas cıktı vatanı savunuruz dıyonda hıc bılgın gormus gecırmıslıgın yokken vatanı neyle savuncan. adam savas anında senımı egıtsın savassınmı. ayrıca askerlik bir meslek degildir bir namus borcudur az da olsa bu vatana minnetimizi sunmanın bir yoludur.

isteyen gitsin istemeyen gitmesinn.zorla göndermenin mantıgı yok

bu vatan ugruna askere gitmeyen az da olsa bu vatana vefa borcunu odemeye calısmayan bu vatanda yasamasın zaten. yada bu vatanın en ufak bi zerresini kendine ovunc kaynagı yapmasın.

Geri