Sizce AskerlıK Kac Ay OlmaLı...?

Sizce AskerlıK Kac Ay OlmaLı...?

• Kullanılan toplam oy
    178
askerlik yapanlar bilir işte.hiç hamasi laflara gaza gelmeye gerek yok.kıçını yıkamayı bilmeyen 20 yaşında oğlanları asker diye toplarsan karavana düşmanı yetiştirmekten başka halta yaramaz.keklik gibi avlar elin kürdü ondan sonra.ha,yapılmasın mı askerlik.yapılsın anasını satayım.ben yaptım millet niye yapmasın.vatan borcu meselesi tamam duygusal tavrı anlarım.ama vatanın bana borcu var artık..kim için ne için diye sorarlar adama..kurtuluş savaşı şehitleri görse şu halimizi yine aynı yürekle çarpışırlar mıydı acaba?

askerlik suresi

Nedense ankette 1 gün seçenegi yok, bu yuzden 1 ay diye isaretledim. Su anda askerlik Fransa'da kiz erkek herkes için sadece 1 gun. digerleri ise gönullu ve ucretli olarak ve çogu da para için degil ama meslek ogrenmek veya kariyer yapmak için gidiyorlar.
Turkiyenin durumu tabii ki daha farkli. Ben askere gidilmesin memleket çapulcuya teslim edilsin diye bir iddia içinde degilim. bu memleket ve bu millet daima kendini savunacak guce ve insan yapisina sahiptir. sadece gonulluler bile gitse gereginden çok askerimiz olur. ama uzerinde dusunulmesi gereken asil nokta bu devletin yani bu milletin bu kadar çok çarçur edecek parasi var mi? 15 ay askerlik kaça maloluyor bu millete? ordu da devlet gibi kuçulsun ve profesyonel olsun boylece yapilan yatirimin karsiligi daha verimli olarak alinir.
son bir onerim de askerlik zorunlulugu kaldirilsin ama kizlara zorunlu olsun. boylece yarinin anneleri koylerinden çikip birseyler ogrenme ve basarmanin verdigi cesaretle daha iyi toplum bireyleri olur, evlatlarini daha iyi yetistirir, kocasindan dayak yemez (askerde ogrenince judo karateyi kolaysa el kaldirin bakalaim!!!) tabii onlar için de 6 ayi geçmeyen bir sure olmali yoksa ayni sey olur masraf açisindan.

Bedelli Askerlik.

Isteyen Gitsin Sonuna Kadar Dirensin Mecburiye Olmasın.

Askere Giden Arkaşlarımıza Saygı Duyuyorum Ve Soruyorum

Askere Tekrar Gitmek Isteseniz Seve Seve Gidermisiniz?

Askerde Sizi Ne şekilde çalıştırıyorlar? Sabah Kalk çöp Topla Akşam Yatma Nöbet Tut? Komutanına Saygı. En Küçük Hatada Komutanından Ana Avrat Küfür Ye! Açıkçası Ben Tahammül Edemem!

Bedelli çıkana Kadar Bekleyeceğim. 28 Gün Paşa Paşa Askerliğimi Yapıp Geleceğim...

Bedelli Askerlik.

Isteyen Gitsin Sonuna Kadar Dirensin Mecburiye Olmasın.

Askere Giden Arkaşlarımıza Saygı Duyuyorum Ve Soruyorum

Askere Tekrar Gitmek Isteseniz Seve Seve Gidermisiniz?

Askerde Sizi Ne şekilde çalıştırıyorlar? Sabah Kalk çöp Topla Akşam Yatma Nöbet Tut? Komutanına Saygı. En Küçük Hatada Komutanından Ana Avrat Küfür Ye! Açıkçası Ben Tahammül Edemem!

Bedelli çıkana Kadar Bekleyeceğim. 28 Gün Paşa Paşa Askerliğimi Yapıp Geleceğim...

gözün aydın kardeş :durdurun

28 gün değil,banka kuyruğunda 28 dakikada bitirdiler işi :thumbdown:

Allah muhtaç etmesin

Komandolar için yanaşık düzen eğitimi saçmalığını yapmazlarsa 12 ay olabilir.

Ben 20 ay yapmıştım...gene yaparım...ne demek..asker ocağı erkek adama bir başka dünyanın penceresini açmaktadır...

Geri