Sizce Askerlik Herkese Eşitmi Olmalı ?

Sizce Askerlik Nasıl Olmalı

• Kullanılan toplam oy
    98
Bu karar ülkemizin istihdam eksiği doğrultusunda alınabilir. Örneğin ülkede doktor mu eksik senin doktor adamı okumayan adamlar aynı süre askerde tutman yanlış olur çünkü o adama ülkenin ihtiyacı var. Yani demek istediğim ihtiyaç duyulan adamları kısa sürede tut diğerleri uzun dönem yaptır. Öbür türlü lisans herhangi bir lisans mezunu da kısa dönem yapyor. Açıköğretim okuyan arkadaşlar yanlış anlamasın. Sırf askerlikten yırtmak için açıköğretim okuyanlar var. Bunun örneklerini görüyoruz. Bahsettiğim metot uygulanırsa hem gereksiz askerlik olmaz hem de gereksiz yere askeriye milli geliri tüketmemiş olur.

okuyanla okumayanla arasında fark olmalı ama bu kadar değil askerlik kısalmalı bedelli ve bedelsiz çıkacaksa herkesi kapsamalı tabi kapsarsa asker kalmaz herkesi kapsamazsa da eşitsizlik olur çok düşünmesi gerek...

Ülkenin Genelinde Esiktlik Söz Konusu degiL ki Askerlikte Esitlik Olsun. Benim Görüsümde Herkes Aynı Sürede AskerLik YapmaLı . Kendimden örnek vermek Gerekirse Sehit Haberlerinden Sonra Okulumu Bırakıp Askere Gittim .. Ama Okuyan Kısımın Yorumu İse "bu karısıklıkta askere maskere gidilmez" simdi bunu söyleyenle benim aramda ne fark var ? kaldı ki üniversiteye gidenlerin %80 ni sırf askerligi kısa dönem yapmak icin kasıyo üniversiteye girmeyi.

Ülkenin Genelinde Esiktlik Söz Konusu degiL ki Askerlikte Esitlik Olsun. Benim Görüsümde Herkes Aynı Sürede AskerLik YapmaLı . Kendimden örnek vermek Gerekirse Sehit Haberlerinden Sonra Okulumu Bırakıp Askere Gittim .. Ama Okuyan Kısımın Yorumu İse "bu karısıklıkta askere maskere gidilmez" simdi bunu söyleyenle benim aramda ne fark var ? kaldı ki üniversiteye gidenlerin %80 ni sırf askerligi kısa dönem yapmak icin kasıyo üniversiteye girmeyi.

bende eşit olsun isterim ama olursa sorunlar çıkıyor alt devre üst devre muhabbeti eşit olsa bile okuyana rütbe verilmeli... bende askere gittim eşitiz diyorum hayır diyr sen alt devresin diyor öyle mi dedim bu sefer ben pırpırımı kullandım... koğuşlara su basıyorlar o orda oturmuş çek diyorlar çekermiyim çekmem... adam oturmuş alt devre çay getiriyor şeker atyr karıştıyor üst devre içiyor sonra alt devre kaldırıyor askerlik mi hizmetçilik mi bunu gibi daha çok sorun var... süre konusunda eşitlik olsa bile yetki konusunda eşitlik olmamalı

800BİN Asker ,9BİN Albay,350 gENERAL VAR da ülkeye Millete ne HAYIRLARINI gördük..
KIŞLALAR BOŞALSIN... 200BİN Profesyonel Asker olsun yeter...
800BİN koyun besleyeceğine 200BİN ASLAN besle daha iyi..
Polis Özel Hareketçiler Terörü BİTİRECEĞİ için BDP,PKK CHP,MHP,TSK tarafından İSTEMİYORLAR...

800BİN Asker ,9BİN Albay,350 gENERAL VAR da ülkeye Millete ne HAYIRLARINI gördük..
KIŞLALAR BOŞALSIN... 200BİN Profesyonel Asker olsun yeter...
800BİN koyun besleyeceğine 200BİN ASLAN besle daha iyi..
Polis Özel Hareketçiler Terörü BİTİRECEĞİ için BDP,PKK CHP,MHP,TSK tarafından İSTEMİYORLAR...

Şu yazıyı bir Türk evladı yazar mı bilemiyorum.Türk müsün gerçi onu da bilmiyorum ama.Üsteğmen,teğmen,binbaşı şehit olur yine asker suçlu.Çok mu güzel bir şey sanıyorsunuz şehit haberini ailelere söylemek.Askerleri şehit olunca,keyif mi duyuyor generaller? Sen ne bilirsin sorumluluk bilincini,asker kavramını! İşiniz gücünüz klasik parti lafları.İnsaf demiyorum,değmez...

Sivil haytta zaten okuyan ile okumayan farklı konumlarda oluyor bari askerlikte ortadan kalksın bu adaletsizlik
Dokuz aylık askerken adam 28 günlük askerlik yapmış şafak doğan güneş diye bağırıyordu adalet bunun neresinde ...

eşit olmalı

sonuçta illerin şartları bile eşit değilken sosyal hayat ailevi sorunlar farklı farklı sen okudun diye 5 ay sen okumadın diye 15 ay yapmak mantık dışı eşit olmalı ya hep ya hiç

kapitalist sistemi artık marketlerde pazarda hatta sokakta bile görür duruma geldik eşitlikten bahseden bazı zihniytler saçma sapan bi sonuca varmadan ancak boş laf salatası yapıyorlar eşitlik deyip askerliği bedelli hale getiren zihniyetlere sözlerim...! okuyanla okumayan arasında Allah katında hiç bi fark yokken insanlar arasında sürekli okumuş statüsü farklı bilgili kültürlü gibi geri bi düşünce var ama şunu bilmek gerekir ki insan okuyarak hiç bi şekilde bu statülere ulaşmaz kendini geliştirmek önemli...askerlik yaşı 20 oluyor ve gencecik çocuklar şehit ediliyor bence kesinlikle profesyonel yetiştirilmeli ve askerlik 15 ay yerine daha kısa bi süre olup herkes için aynı sürede olmalı...ama bazıları bunu derdinde değil paramızla acaba naıl daha kısa hale getiririz onun derdinde ! zengin parasını verir yaşar , fakir de 15 ay yapar artık gelir mi gelmez mi onu da Allah bilir...insan canı bu kadar ucuz olmamalı...

4 yıllık üniversite okuyan daha kısa yapmalı.

ne fark eder

kuzey ıraka karadan giremeyen hükümet iş başında olunca

kısada olsa,uzunda olsa

gidiyoruz ÖLMEYE

Bende 4 yıllık üniversite okuyorum... Ama okumayanlar ana evladı değil mi ? Okumamanın cezası doğuya gitmek mi olmalı, ya da okuyanlara ödül mü verilmeli..
Evet okuyoruz askere geç gidicez, bazı şeyleri belki geç yapıcaz ama çok kararsızım. İnce bir fark olmalı olsa bile çok keskin çizgilerle değil... Herkes ana kuzusu herkes ana evladı... Ben olaya böyle bakıyorum..

askerlik ikiye ayrılmış durumda zaten

askere S.S.................GİDENLER
SEVE SEVE GİDENLER......................

Vaktini ve zamanını üniversitede okumaya harcayan kişi ile hayatı kısa yoldan kapmaya çalışan kişiler arasında keskin olmayan farklar ve ilişkiler olmalı,

başınızdaki müdüre ben yarın 8 saat yerine 6 saat çalışacağım diyebilirmisiniz?Sonuçta 4 yıllık üniversite bitirmiş bir müdür,hadi eşit tutun bakalım :)

dah çok su götürür bu tartışmalar,

segmen yazmış,

uzun yad kısa farketmez,

önemli olan seve seve yapmaktır,

korkudan gidemeyen üniversite mezunlarınıda biliriz :)

korkmayacaksın, nöbette uyumayacaksın,

uyursan ölürsün !!!!

herkese eşit olmalı bazı arkadasların okulu eğitim almak amacıyla kullanmadıgı ortada diplomanın arkasına saklanarak 5,5 ay yaptıkları askerlikten dahi şikayet ediyolar askerlik bütünü ilgilendirir kutsal bir görevdir toplumun tümünü ilgilendiren birşeyde sınıflandırma yapamazsınız milli görevdir şunu cok merak ediyorum vatan topragını korumaya acizlenenler yarın birgün yuva kurduklarında ailesini nasıl koruyup kollayacak o zamanda aldıkları diplomanın arkasına sığınırlar heralde...başka bir taraftan bakalım şu bi gerçek ki okuyanla okumayan sınıflandırması cok büyük vebal kul hakkı oldugnu düşünüyorum sizin olmanız gereken bi yere yerinze başka biri gidiyor galiba birazda vicdan meselesi...neyse bu konu uzar gider bırakym

Geri