SLR'ler küçülüyor

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Olympus ve Masushita, SLR makineleri daha küçük ve hafif yapacak yeni bir dijital fotoğraf makinesi formatını duyurdular.
Değişebilen lenslere sahip yüksek model SLR fotoğraf makineleri, dijital fotoğraf makinesi pazarının en karlı ve hızlı gelişen dilimini oluşturuyor. Fakat bazı kompakt dijital kamera kullanıcıları hantal ve apır yapıları dolayısıyla SLR kameralara geçiş y6apmak konusunda kararsız kalıyorlar.

0508_slr_ic.jpg

Micro Four Thirds System (Micro Dörtte Üç Sistem) adı verilen yeni format; SLR makinelerin çok daha ince ve lens ünitelerinin de çok daha ufak olmasına olanak tanıyacak.

Olympus’un SLR bölüm başkanı Haruo Ogawa; “Micro Four Thirds’ün ana konsepti; yüksek kaiteli fotoğraf çekebilme yeteneğini cebe sığacak boyuttaki bir kasaya sığdırabilmek” dedi.
Matsushita ve Olympus yeni standarttaki kameraların tam olarak boyutlarının ne olacağı veya fiyatları konusunda yorum yapmadılar...

sanmıyorum...

Şimdi ben uzun yıllar SLR kullandım sonra Canon EOS 10D ile DSLR'ye giriş yaptım, 30D kullandım... bir talihsizlik sonucu eos400D body almak zorunda kaldım. ara geçiş modelleri ( Nikon D40, D50 gibi... Canon EOS 350D, 400D ve 450D gibi) ana modellere göre daha küçük gövde yapıları var hatta tuşların bile çoğu zaman yerleri farklı....

SLR makinelerin p***olojik en büyük artısı, aynanın atma ve perdenin geçiş sesleri ve özelliklede EBATları kullanıcıya "fotoğrafçı" olma hissayıtını tetikler... ben şahsen 400D yi "süt oğlan" diye anıyorum, ebatları yüzünden... Sen 400D ye tak bakalım EF 100-400mm F/4 IS USM L lensi body lensin ucunda tıpa gibi kalıyor... Profesyonel anlamda DSLR kullanıcıları küçük bodyleri tercih etmeyecekleri görüşündeyim

Ayrıca bunu olympus demiş... Canon yada Nikon dese amenna, ama her ne kadar DSLR ürünler arasıdna bende varım deselerde Sony, Olympus, Panasonic lecia vs Canon ve Nikonun payını alamazlar. Bilinçli kullanıcıların çoğu bu yanılgıya düşmezler..

Güzel bir konu açmısın, teşekkürler

Bu konuyu açtığın için teşekkürlelr.Bende yıllarca SLR kullandıktan sonra dijital e geçenlerdenim.İnsan alışkanlıklarını arıyor.Pro.Fot. lar ne düşünür bilmem ama amatör olarak fotoraf makinesinden yapısal (ağırlık ses büyüklük) olarak ta beklentilerimizi karşılamasını isteriz.Olmpus yenilikleri herzaman öncü olmuş mir marka.İnşallah bizlerede faydası olur.

ben SLR makinemi yeni aldım.

aklımda ilk önce canon eos 400 vardı ama çok ufak geldi bana.eski makinem canon s3 le hemen hemen aynı boyutda. sırf bu yüzden o makineyi almadım

şu anda pentax k20d kullanıyorum. elime iyi oturuyor ve profesyonel bir his uyandırıyor insanda.

herkese teşekkürler... bilgi için... ben de makine alacaktım..( araştırıp, biriktirme kısmını geçemedik :) )

Geri