kuzay
Pesimist
- Katılım
- 2 Nis 2007
- Mesajlar
- 28,387
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0

Malzemeler;
3 adet orta boy patlıcan
3 adet domates
1 adet orta boy soğan
1 diş sarmısak
biraz maydanoz
2 kaşık kaşar tereyağ
tuz
Kızartmak için;
sıvıyağ
Yapılışı;
Patlıcanlarımızı alacalı soyalım,küp küp doğrayıp bol tuzlu suda acılarının çıkması için bekletelim.
iyice sıkıp, kızgın sıvıyağda kızartalım,yağlarını çekmesi için havlu kağıt üzerine kızarmış patlıcanları alalım.
Patlıcanların yanına patates ve biber de pek güzel gider, eliniz değmişken, yağda kızmışken fikrimi sorarsanız; yapalım derim
küçük bir öneri idi sadece
tamam, nerde kalmıştık hadi devam edelim
Tavaya 2-3 yemek kaşığı kadar tereyağ koyalım.Yemeklik doğradığımız soğanı pembeleşene dek kavuralım.Üzerine kabuğunu soyulup,küp küp doğramış domatesleri koyalım ve kapağını kapatalım,
pişmeye yakın;
tuz,sarımsak ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim
Patlıcanları servis tabağına alalım,üzerine domatesli sosu güzelce yayalım.
afiyet olsun