Newwave
Altın Üye

Av Yemekleri içinde Özel Sote Geyik Eti
SOTE GEYIK ETI
Gerekli Malzemeler
1 kg Kusbasi Geyik eti
2 adet Sogan (Iri iri dogranmis)
3-4 dis Sarimsak
1 Limonun kabugu
1 dal Kekik, (taze)
1 dal Biberiye (taze)
5 YK Zeytinyagi
1 YK Domates salcasi
Tuz , Karabiber
1 Bardak Kirmizi sarap veya sebzesuyu
1 adet Defneyapragi
5 – 6 adet Ardicyemisi
Kusbasi dogranmis geyik etlerini yagda kavurun. Soganlari iri iri dograyin. Limonun kabugunu ince ince dograyin. Soganlari kavrulan ete ilave edip hafif kavurun. Tuz, Karabiber, kabuklari soyulmus ve hafif ezilmis sarimsaklari bütün olarak, salca ile beraber yemege ilave edip 1 dakika kadar kavurun.
Kirmizi sarap veya Et-Sebze suyunu etlerin üstüne dökün. Etlerin üstü kapanicak kadar olsun. Eger etlerin üstü kapanmiyorsa biraz daha su ilave edebilirsiniz.
Yemek kaynamaya baslayinca. Defne yapragi, Biberiye, Kekik, Limon kabuklari ve Ardic yemisinide ilave edip tencerenin kapagini kapatip tahmini 1 saat kadar hafif ateste pisirin.
Yanında kırmızı yaban mersini kompostosu ve patates püresi ile servis yapabilirsiniz
Ben bu yaşıma kadar sadece 2 kez yiyebildiğim ama tadı hala damağımda kalmış bir yemeği sizlerle paylaşmak istedim
Afiyet olsun sevgili hackhell ailesi
Not : Hayvanseverlerin anlayışla karşılayacağını düşünüyorum desemde kızacaklar galiba ? : (