Su Sıkıntısının Arkasındaki Gerçek!!!!

Börteçine9

New member
Katılım
11 Nis 2007
Mesajlar
2,162
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
KIZILELMA!!
Düne kadar böyle bir sıkıntıdan hiç söz etmeyen Televizyon kanalları birden bire "Sularımız Bitiyor" diye naralar atmaya başlamıştı.Çok geçmeden barajlara ayrı kanallar yaparak satıldığı gün yüzüne çıkmasına rağmen hiç üstünde durulmadı.Onunlada yetinmeyenler sözüm ona çözüm olarak ırmaklarımızı satılığa çıkarttı.



Küresel ısınma, beklenenin altında kalan yağışlar ve geciken barajlar nedeniyle kapıya dayanan su krizi için hükümet formülü: Akarsu ve göletlerin kullanım hakkı 49 yılı geçmeyecek şekilde özel sektöre satılacak İhale değil yarışmayla seçilecek yatırımcı, barajdan elde edilen suyu işletme süresi boyunca satarak hem yatırım maliyetini çıkaracak, hem de kâr edecek...



Kızılırmak özel sektöre


İşletme hakkı özel sektöre devredilecek akarsuları belirleme çalışmaları sürerken Enerji Bakanı Güler özellikle çeltik tarlalarının sulanması için Kızılırmak'ı proje kapsamına almayı planladıklarını söyledi.
Güler, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamındaki tarım alanlarının da önemli sulama bölgeleri arasında yer aldığını, bu bölgenin kuraklık sorununa su kaynaklarının devriyle çözüm bulunabileceğini belirtti.



Akan su tutulacak


Söz konusu projeyle kamu eliyle değerlendirilemeyen ve boşa akan tatlı su kaynakları yapılacak barajlarda tutulacak ve tarımsal sulamada kullanılabilecek. Devlet, bütçeden kaynak aktarmaksızın tarımsal sulama barajına sahip olacak.
Yatırımcı da inşa ettiği barajdan elde edilen suyu işletme süresi boyunca satarak hem yatırım maliyetini çıkaracak, hem de kâr edecek.

12-13 akarsu satılacak

Hükümetin akarsuların satılmasına ilişkin projesine 7 Temmuz'da Hürriyet gazetesindeki köşe yazısında, Yalçın Bayer de yer vermişti. Bayer, satış kapsamında 12-13 akarsu bulunduğunu ve bunlardan metreküp hesabıyla yaklaşık 3.1 milyar dolar gelir beklendiğini belirtmişti. Yazıda şu ifadeler yer almıştı: "Fırat'ın sularının üzerindeki Atatürk ve Keban gibi barajlara giden sular da bu özelleştirme kapsamı içinde olacak. DSİ'de yapılan ön çalışmalara göre, Fırat'ın 29 yıllık satış değerinin 950 milyon dolar, Dicle'nin 650 milyon dolar olacağı söyleniyor. Yani Fırat ve Dicle bir 'fabrika' gibi düşünülüyor."

:vur :vur :Vur
 
fırat özelleştirilecek.

Irakğın kuzeyindeki sözde kürdistanın su problemi kalmıyacak. Elektirik problemi kalmayacak.

Daha bir çok kötü senaryo sayabiliriz.

Bu vatanın öz sermayelerini yabancı insanlara kar amaçlı verilmemeli. Devlet gereken devletçi politikayı belirtip kendi özkaynaklarına sahip çıkmalı. AKP zihiyeti sorumluluk alma sat ver kurtul !

Bu nasıl devletçilik.
 
iyide çözüm olmaz ki bu satışlar.özel sektöre verince barajı,akarsuyu artık herneyse oraya su mu taşıyacak.olmayan suyu nasıl elde edecekler..alalala...!!!'
 
ne güzel işte o barajları akarsuları satın alan para babaları daha zengin olacak ve sözde milli gelir artacak:slap :clap :vur :help :slap
 
Günaydın Türkiyem Günaydın Millet
Bu gaflet dalalet hatta hıyanet
yutan yutana yutan yutana

Mustafa Yıldızdoğanın Satan Satana şarkısı mutlaka dinleyin ;)
 
kaynak neresi bi bilgin war mı? bu yazıyı nerden aldın yani??? aslı astarı nedir???
 
satarlaaar..ırmakları da satarlar,barajları da satarlar..sorumluluk altına girmeden ellerindeki her türlü kaynağı satarak anca rahatlarlar..başkalarını daha zengin,kendi milletini daha da sürünür hale getirirler..kendinize dikkat edin bir sabah abd vatandaşı olarak uyanmayın..mazallah bizi de satarlar..
 
Aslı astarı olmayan şeyleri de yazmayız.[/QUOTE]
pek güvenilir bir kaynak olarak görmüyorum burayı ama eğer öyleyse ve bu medyada gösterilirse yani ana avrat kayarım hükümetinede bilmem neyine de..
 
Ya hadi kaynak düzgün değil ama hükümetin ne kadar yeri sattığıda mı yanlış????
Bu zamana kadar kaymadıysan hata asker.
 
Bu iktidar "pazarlama" ve satış konusunda uzman bir ekipten oluşuyor dolayısıyla nehirleri de satma düşünceleri normal.Beyinlerini ve ciğerlerini satmak isteseler alıcı çıkar mı bilmiyorum(?)
 
Nehirler satılacak topraklar satılacak havayı da satacalar yakın da bizi de satacaklar 75 milyon millet nereye gitçez bilmiyorum...
 
kaynak arayanlar herhangibir kanaldaki haberleri seyredebilir yarın gazetelerde cıkıcaktır zaten.
 
Akp ye oy veren halkıma bu günleri görmemiz için bize fırsat verdiği için teşekkürü bir borç bilirim ( Bi gün sizide satarlar artık onada bi bahane bulurlar razı gelirsiiniz onada bşyler uydurup savunursunuz artık) :clap :vur
 
milliyettede yazdı o güvenilirdir heralde:D
 
konu güncele taşınmıştır..
 
Akarsuların özelleştirilmesine tepki

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Diren, ülkede bu yıl yaşanan su azlığının doğrudan kuraklığa bağlanarak su üzerinde oynanan oyunların gizlenmeye çalışıldığını savundu.

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Diren, ''Türkiye'de bu yıl yaşanan su azlığının doğrudan kuraklığa bağlanarak su üzerinde oynanan oyunların gizlenmeye çalışıldığını'' savunarak, ''suyun etkin ve çevre ile uyumlu kullanılması; havza bazında planlama ve yönetimi ile mümkündür, nehirlerin satışıyla değil'' değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Diren ''su kaynaklarının özelleştirileceğine'' ilişkin haberler üzerine yaptığı yazılı açıklamada, 3 yıl önce Meteoroloji Mühendisleri Odası olarak ''gelecekte su savaşlarının kağıt üzerinde yapılacağını'' söylediklerini belirterek, şunları kaydetti: ''İşte söylemlerimizin kanıtı; Stratejik öneme sahip en önemli varlıklarımızdan biri olan suyun kontrolünü yabancı şirketlere devretmekten bile çekinmiyoruz. Anlaşılan savaşlara gerek kalmayacak. savaşlara gerek kalmadan da her yer satılabiliyormuş. Ülkemizde bu yıl yaşanan su azlığı doğrudan kuraklığa bağlanarak su üzerinde oynanan oyunlar gizlenmeye çalışılmaktadır. Bölgeler arasında farklılıklar bulunmakla birlikte, ülkemizin kendine yetecek kadar suyu vardır.''

Diren, Ankara ve İstanbul'daki su tüketiminin diğer illerden fazla olduğunu ve geçen yıl ''park ve bahçe sulaması'' adı altında ''kasıtlı'' olarak ''suyun sokaklara akıtılmasıyla tüketimin had safhaya ulaştığını'' ileri sürdü. ''Bu gerçeği kamuoyundan saklamak isteyenlerin su sıkıntısına iklim değişimini neden olarak gösterdiğini'' iddia eden Diren, Türkiye'nin benzer kuraklığı 2001 yılında da yaşadığını, ancak 2002 yılındaki yağışların bu açığı kapattığını belirtti. Yağışın az olduğu dönemlerde, geçmiş yıllarda biriktirilmiş suyun kullanılması gerektiğini, bu nedenle de geçen yıllarda suyun ''israf'' edilmesinin, ''Nehirleri satışa çıkaranlar, su kıtlığını kasıtlı mı yaratıyor?'' sorusunu akla getirdiğini ifade eden Diren, su sıkıntısına çözüm olarak nehirlerin satışının gündeme getirildiği görüşünü belirtti. Diren, ''suyun etkin ve çevre ile uyumlu kullanılmasının; havza bazında planlama ve yönetimiyle mümkün olabileceğini'' kaydetti. Diren, Dünya Su Forumu toplantısının, ''Türkiye'deki suların pazarlanmasını sağlamak için'' 2009'da Türkiye'de yapılacağı iddiasında da bulunarak, vatandaşları su kaynaklarına sahip çıkmaya çağırdı.



AA


bu yeterli olur sanırım herkese
 
Geri
Üst