Sultan Vahİdettİn Tatlisi

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Ayağın taşa mı çarptı, dön kalbine bak. ETTİN Mİ B
SULTAN VAHİDETTİN TATLISI

Kullanılacak malzeme:
  • 1/2 kilo Bağdat hurması,
  • 1 kahve fincanı dövülmüş fındık içi,
  • 1 kahve fincanı dövülmüş badem içi,
  • 2 kahve fincanı toz şekeri,
  • 1/4 limon suyu

Yapımı: Bağdat hurmalarını bir kuşaneye koymalı. Üstlerini örtecek kadar su koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Su kaynayıp da hurmalar yumuşayınca kabı ateşten indirmeli.
Beri yanda dövülmüş fındık içiyle 1 kahve fincanı toz şekerini bir havana koymalı Dövülmüş bademi de kattıktan sonra karışımı iyice döverek bir macun durumuma getirmeli.
Hurmalar soğuyunca bunları tencereden çıkarıp teker teker çekirdeklerini ve düğmelerini çıkarıp atmalı. Sonra zedelenmemiş bu hurmalara macun durumuna getirilmiş badem - fındık - şeker karışımıyla doldurmalı. Ağzına kadar iyice doldurulmuş hurmaları bir servis tabağına düzenli bir biçimde istif etmeli. Hurmaların içinde kaynadığı suyu ateşe oturtmalı. Bir kahve fincanı toz şekeriyle 1/4 limonun suyunu da katmalı ve karararak şekeri eritmeli. Sonra şerbeti bar taşım kaynatmalı ve sıcak sıcak hurmaların üstüne dolaştırarak dökmeli. Beş - on dakika beklettikten sonra sofraya götürüp servis yapmalı.
Bu güzel tatlının üstüne kaymak koyarak da yemek mümkündür.

tatlının fotoğrafını bulamadım. utangaç bir tatlı olsa gerek. :D

bu anlatım tarzı da bana farklı geldiği için bunu vermek istedim.

mest oldum sonsuzum valla ne güzel anlatmışlar.eline sağlık

süper ellerin dert görmesin.ben böle ilginç tarifleri deniyorum evde.hoşuma gidiyor farklı şey yapmak.eşimde bayılır farklı yemekleri tatlıları yemeye..
tek beceriksizliğim hamur açamıyorum ince.ya nasıl yapıyorlar anlamıyorum.keşke bende yapabilsem.ama yapamadığım yemek yoktur.baharat kullanmayı çok severim yemeklerim o yüzden süper olur.
inş bir gün misafirim olursunuz.orduyu bile doyurabilirim:durdurun:durdurun:durdurun

sağol canım.

ben hamur açarım :biggrin

öyle baklava değil belki ama börek hamurunu açarım.

baharata gelince memleketim baharatlar üzerine kurulmuş neredeyse. yemekleri baharatsız düşünemiyorum. inşallah bir gün bir araya gelip yemekler yapıp yeriz.

yaptırmak lazım :D

ya börek hamuru biile açmıyorumm...vay sonsuzum açıyormuş.:biggrin
annem incecik açar hamuru,kadının ne kuaförlük becerisini kapabildim nede mutfak becerisini...:durdurun:durdurun

valla benim annem de çok güzel baklava yapar.

neyse burayı da sohbet köşesi yaptk biraz.

sonra buranın modu kızabilir. :p :p :p

modluğun da hayırlı olsun bu arada canım. konunda kutladım bir de burada kutlayayım.

innuendo yaptır bence güzel bir tatlıya benziyor. :D

şimdiden afiyet olsun.

burası hh girlss.....:victory:biggrin:biggrin

tabiki yemekler ve diğer konular hakkında bol bol çene yapcaz:durdurun:durdurun

yemekleri konuşacağız ki yemek kültürümüz gelişsin. her yöreden eklemeler yapalım. püf noktalarını değişik lezzetlerini öğrenelim.

ama şimdi benim uyumam gerekiyor. sabah 6 30 da kalkıyorum. sana iyi geceler canım. başka konularda devam etmek ümidiyle.

zaten karnım acıktı.yapılırmı bu ablacık :(

Geri