Suyla çalışan cep telefonu

mSTk

New member
Reaction score
0
Samsung suyla şarj olan cep telefonu üretti. Peki bu telefonlar ne zaman piyasaya çıkacak?

Telefon suyla reaksiyona girip hidrojeni ve oksijeni ayrıştırıyor. Mikro devreler de hidrojen gazından elektrik üretiyor. Piller, telefonu 10 saat çalıştırabiliyor. Telefon 2010’da piyasada.

Guzel bir sey aa sarjım bıttı dur bi yıkayayım sunu geleyım dıyebılcegız... veya denıze cep telefonunu sarj etmek ıcın gırcezzz guzel bır teknolojı allah bızı korusun :D

zamanında ben denedim suyla tel çalışır mı diye olmadı :) demek tekniği varmış.

Bi Bu Eksikti mk =))

Su ile ARaba Cali$tirdiniz Okeyde Telefone Ne Gerenk Var =))

Yakinda Su ile Cali$an Metro Falan YAparlar =)))

dai onu geçtim 2010 yılında çıkasıya kadar 2009 yılında dokununbca şarz oılan tel çıkar :D

Azcık Açıklamada Ben ekliyim

"Metanol yerine su kullanılacak
Samsung, su ile cep telefonuna batarya elektriği verebilen bir tekniği tanıttı. Samsung'un araştırma laboratuarı genel başkanı Oh Yong, buluşunu şu şekilde anlatıyor: "Telefon açıldığında su, metal ile tepkimeye girip hidrojen üretiyor. Hidrojen bataryanın güç-hücrelerine iletiliyor ve oksijen ile karışıyor. Sonuç: Elektrik oluşuyor."

Bilindik bataryaların hidrojen oluşturabilmesi için metanole ihtiyaçları var. Samsung'un yeni buluşunda ise bunun yerine su kullanılıyor.

İki kat daha fazla güç
Su tarafından oluşturulan elektrik 3 Watt'a karşılık gelecek ve cep telefonu kullanımı için uygun olacak. Söylenilenlere göre su bazlı batarya bilindik bataryalardan iki kat daha fazla çalışma süresi sunuyor."

Ç(alıntıdır)

Kaç senedir emektar telefonlarım benimle yaşıyor 2010 a kadar yaşarsalar çift hatlı suyla çalışan telefon alıcam :D

Geri