TÜRKİYE 1-1 BeLÇiKa [Tek Başlık] [2010 Dünya Kupası Eleme Grubu Maçı]

Milli Takımımızın Ermenistan’la oynadığı maçta sakatlanan Hakan Balta, Belçika maçının kadrosundan çıkarıldı.

news_manset_resim_cz_HakanBalta001.jpg

Ermenistan’la oynanan maçta sol dizinin arkasına darbe alan ve alt arka adale grubunda zorlanma tespit edilen Hakan Balta'nın bu sabah son kontrolleri yapıldı ve MR’ı çekildi. Adale grubundaki problemin sürdüğü görülen Hakan Balta, oynamak istediğini bildirmesine karşın kadrodan çıkarıldı. Teknik heyet, sağlık ekibi ile yaptığı görüşmenin ardından böyle bir karar alırken, oyuncunun önümüzdeki dönemde yoğun programı düşünülerek sağlık durumunun riske edilmek istenmediği bildirildi. Hakan Balta bu akşam Belçika maçında forma giyemeyecek.

Kaynak:Ligtv

yha usta 2 msj üste baksan açıldığını görcen:D

Ah Ahh Ahhh Ama Başka Yolu Yokkk Biz Bu Maçı Alacazz

Off Bea Yıkıyoruz Kadıköy'üü Sadece Gol Eksik KadıKöyden Çıkılmazzzzzzzzzzzzzzzz

YHA BiZ Ne MaÇLaR ÇeViRDiK Bea...

çeviririz bunuda ...

Hay içine tükürim yha mal mal adamları oynatıo çağlar kim yha mevlüt ünde bi kere ii oynadını görmedim aaa....

Hep Play Off Bir Kerede Şu Gruplardan Lider Çıkalım :eek:ut: Delirdim Maçta :eek:ut:

Terim'den sert tepki!

A Milli Futbol Takımımız'ın, Belçika ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın ardından teknik direktörümüz Fatih Terim, Belçika teknik direktörü Vandereycken'in çirkin hareketlerine tepki gösterdi. Terim sözlerini şöyle sürdürdü: "Kazanamadığımız için üzgünüz, ikinci yarıdaki arzulu oyunla galibiyet gelebilirdi. İlk yarıda kalemize gelmeden gol attılar. Ben, hamleleri hep kazanmak için yaptım, bundan sonra da böyle yapacağım. Antifutbol ile ilgili birşey yapacak olursam antrenörlüğü bırakırım. Ümit ederim ki kameralar biraz da kendi evladından ayrılır başkasını gösterir. Sahaya iki top atan antrenörler onlarda, yerde yatan onlar, ben böyle oynayacağıma mağlup olurum. Biz hayatımızda sahaya iki tane top atmadık. Belçika teknik direktörü Rene Vandereycken'in kulübede de bana söylediği sözler hiç hoş değildi."

10.09.2008
Kaynak : Sporx.com​

çok haklı son dakikalarda yerden kalktıklarını görmedim :(

SoLda Arda tek kaLdı..ÇağLar hiç bindirme yapmadı eğer biraz yardım etseydi bence goLü buLurduk..Arda tek ba$ına bir$eyLer yapmaya çaLı$tı yine çok çabaLadı ancak sonuçta yardım eden yoktu ona yani tam verim aLamadık ne yazık ki...
Ayrıca Mehmet topaL'ı çıkarıp MevLüt'ü aLması kadar bi acizLik yoktu ki onu yaptı.Ben açıkçası mevLüt'ün $uana kadar miLLi takıma kattığı bir$ey göremiyorum.Fatih Terim neden bu kadar ısrarLı anLamı$ değiLim..
SağLık oLsun ama sakatLarımızda iyiLe$ince takımın oturacağına inanıyorum.

Beklentim beraberlik yönündeydi çok da üzülmedim..Açıkçası çünkü İspanya'yı tanıyorum..onların puan kaybetmeden grubu birinci bitireceklerini sanmıyorum..Sonuçta İspanya'yı yenmeden birinci olma şansımız olmadığına göre çok da kaybedilmiş bir şey yok ortada..Sonuçta estonya veya bosna'ya puan kaybetmemişiz...belçika'ya kaybetmişiz...İspanya ilk 2 maçını evinde oynadığı için rahat gibi gözükse de puan kaybetmeden bir yere gidemeyeceklerine inanıyorum...beraberliğin kötü bir yanı yok....çok da pesimist bakmamak lazım olaya!

yoLcuLukta oLduğum için maçı izLeyemedim.. ama başarının aLtından kaLkmak koLay değiL.. bi-iki maça toparLanıLır diye düşünüyorm..

yha şu mevlütten nefret ediorm yha adam da hiç bişe yoq bide yıldız diolar oynatıolar yha ben olsam kadroya çaırmam yha hasan şaş bu haliyle oynasa daa ii wala...

Fatihin balı tutmadı bu sefer
çağlarmıdır çağdaşmıdır nedir önünde 50 60 metre boş alan oldu adam korkusundan orta sahayı geçemedi
bu mevlüt kim eniştesi ondan vazgeçmiyor diyecem ama eniştesinin biri emre biri tuncay

yine ceza aldığımız isviçre maçından sonraki gibi gündemi değiştirmek için yanlış kadro sürdüğünün yanlış taktik verdiğinin konuşulmaması için gitti adamların teknik direktörüne bulaştı adamları kulübesine vole ile top attı ondan sonra adam tahrik etti diyip çıktılar.

adamın hareketleri insanı sinir ediyor normal otururken kamera kendisini çekince bişeyler yapıyor el kol hareketleri falan kamera gittimi normale dönüyor deli oluyorum o hareketlerine.

defolup gitse bari geç olmadan
avrupa şampiyonası elemelerinde bosna çocuklarla çıkmayıp tam kadro çıksaydı maça gidemiyorduk o gruptan son saniyede çıktıysak bu gruptan hiç çıkamayız bi dünya kupası daha Türkiyesiz geçer buda 4 yıl beklemek demektir.

Terim:Beraberliğe bayram yapıyorlarsa

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, uzun bir aradan sonra Türkiye'de puan maçına çıktıklarını ifade ederek, "Aklımızdan ve gönlümüzden geçen galibiyetti, ama olmadı. Rakibimizin 'antifutbol' anlayışına rağmen, özellikle ikinci yarıdaki pozitif oyun için oyuncularıma teşekkür ediyorum. Mağlup olsak da pozitif futboldan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim. Bu yolculukta zaman zaman böyle şeyler olacak. Benim takımımın bütün eksiklerine rağmen, Belçika takımı 1-1 kalınca bayram yapıyorsa, o zaman kimsenin üzülmesine gerek yok. Biz bunu zaten telafi ederiz" dedi.

11h9q2f.jpg

İlk yarıda geriye düşünce bazı planlarının değiştiğini ifade eden Terim, "İkinci yarıda daha baskılı ve pozisyonlu oynandık. Uzun zamandır yan toptan yemediğimiz golle geriye düşünce bazı planlarınız değişiyor. Akıcı oynamak için oyunun durmaması lazım. Devamlı biri yatarsa nasıl oynayacaksınız? Diğer maçlarımıza oranla iyi oynamadığımız gerçek, özellikle de ilk yarıda. Ancak oyuncularımın mücadelesinden memnunum. Karşı tarafın da müthiş defans yaptığını söyleyebilirim" diye konuştu.
Fatih Terim, bir soru üzerine, karşılaşma sırasında yedek kulübesinde, Belçika Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Rene Vandereycken'in kendisine yaptığı harekete karşı tepki verdiğini söyledi. Vandereycken'in yaptığı hareketin çok ağır olduğunu belirten Terim, şöyle konuştu:

"Bugüne dek hiçbir meslektaşımla, eğer birşey yapmamışsa muhattap olmadım. Kameraler biraz bizden uzaklaşıp rakiplere bakarsa, kendi çocuğunuzu yerden yere vuracağınıza biraz başkalarına bakarsanız neler yaptığını görürsünüz. İtalyanca olarak ne söylediğini kendisine sorun. Kulübeye yaptığı hareket de İtalyanca'da çok ağır bir şeydir. Kendi sahamızda, kendi evimizde hiç kimseye karışmamışsınız. Ben de cevap vereceğim tabii, rakibe çiçek atacak halimiz yok. Hayatımda hiç sahaya top atmadım. Bu söylediğime çok dikkat edin, ben ve oyuncularım naturel davranıyoruz ama karşımızdaki de çok güzel oynuyor. Avrupa Şampiyonası'nın en centilmen takımlarından biriyiz. Aşağı yukarı 20 küsur senedir antrenörüm, böyle bir hareketle hiç karşılaşmadım. Üzgünüm, keşke olmasaydı ama hem küfür edip, hem çizgide durmak. Yani 'ben suçsuzum' diyor. Biz hep bu naturelliğimizden cezayı çekiyoruz. Ben insanım, normal tepkimi veriyorum. Tiyatroyu sanatçılara bırakıyoruz. Biz futbol adamıyız, oynamak istiyoruz. Ben 5. atak oyuncusunu soktum, kaybedersem böyle kaybedeyim."

Belçikalı bir gazetecinin, "Hareket neydi?" sorusu üzerine Fatih Terim, "Tüm kameraların önünde mi yapayım. Hayır? Toplantıdan sonra size gösteririm" dedi. Terim, toplantının ardından Belçikalı gazetecilere hareketi gösterdi.

Terim, maçtan önce Emre Belözoğlu'nun yaşadığı olaylarla ilgili bir soru üzerine, "Zaman zaman haddini aşan yorumlar oluyor. Milli takıma biraz daha anlayış gösterilmesi gerekiyor. 3-5 kötü niyetli insan her yerde olabilir. Biz de zaman zaman reaksiyon gösteriyoruz, ama doğrudan gösteriyoruz, arkadan yapmıyoruz kimseye. Dozu ve zamanlaması ayarlanmamış bazı tenkitlere de alıştık. Tabii bunlara üzülüyoruz ama küsmüyoruz. Biliyoruz ki vereceğimiz en iyi cevap sahada olmalı ama zaman zaman böyle puan kayıpları oluyor. Ailelerimizi, yakınlarımızı yıpratan olaylar olduğunda herkes çok üzülüyor. Hukuksal yollardan hakkımızı arıyoruz ama ne oluyor? Geçen sene mahkemeye verdim, 1 senedir bekliyoruz. Veriyoruz, birşey olduğu yok. Bu üzmüyor mu? Açıkçası bu uzun bir yol, puan kayıpları olacaktır. Sorunların ve puan kayıplarının üstesinden geleceğimize emin olabilirsiniz. Özellerimize dokunmayın, üzülüyoruz tabii. Bazı şeyleri hukuk çözmezse ne yapacaksınız? Benim kızım gözü yaşlı mı kalacak? Başkasının annesi, öbürünün babası. Olur mu öyle şey. Size gelince özgür basın, bize gelince özgür vatandaş yok mu? Bizim derdimiz medyayla değil. Geçmişten de dersler çıkardık. Artık genellemeler yapmadan iyi ve kötüyü birbirinden ayırarak yolumuza devam etmek ve daha sağlıklı ilişkiler kurmak gerektiğini biliyoruz. Futbol kamuoyu da milli takıma el uzatan, dil uzatanları ayıklayacaktır" yanıtını verdi.

Belçika Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Rene Vandereycken ise, Fatih Terim ve yedek kulübesinin yaptığı harekete karşılık hareket yaptığını söyledi. Vandereycken şunları söyledi:

"Benim yaptığım hareket, Fatih Terim ve kulübesindekilerin yaptığına karşılıktı. 65-70 dakika boyunca Terim, kendisine ayrılan bölümün dışında oyuncularına direktif verdi, hatta bir keresinde benim oyuncuma neredeyse dokunuyordu. Saha kenarında topa vurmakla ilgili olarak da o an içimden geldi, o hareketi yaptım. Bunun bir cezası olsaydı hakem verirdi. Deplasman maçlarında rakip takımın hocalarıyla selamlaşmak isterim. Maçtan önce gözlerim Terim'i aradı ama onu bulamadım. Sanıyorum Türkiye'de kendisi herşeyin üzerinde ama bizim üzerimizde değil. Biraz saygı istiyorduk. Ne kendisi, ne de yedek kulübesi bunu bize verdi. Maçtan sonra da tokalaşmak için 2-3 dakika bekledim ama Terim yine orada yoktu."

Vandereycken, iyi ve puanı hakedecek futbol oynadıklarını ifade ederek, "Biz ilk golü attık ve 1-0'ı savunmaya çalıştık. Rakibin de golü atacak birçok fırsatı oldu. İyi bir rakibe karşı oynadık ve puan aldık" diye konuştu.

SporX

wala yha hiç hakedmedikleri 1 puanı aldı giddi şerefsizler yha...

"Az kalsın mucize yaratıyorduk"

Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. grupta Türkiye ile Kadıköy'de 1-1 beraberlik alan Belçika'da basın, "Az kalsın mucize yaratıyorduk" yorumunu yaptı! Bu arada Belçikalı futbolcular maçın hakemini eleştirip "Türkiye'yi hakem kurtardı" yorumlarında bulundular..

tr_belcika_08_kadikoy01.jpg

Belçika'nın en yüksek tirajlı gazetesi HLN, Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. grupta Türkiye ile yaptıkları maçı, ''Türkiye'de az kalsın mucize yaratıyorduk. Ancak kaza ile ele çarpan top karşılaşmayı beraberlikle sonuçlandırdı'' başlığı ile okuyucularına duyurdu.

HLN, dün akşam oynanan maça ilişkin ''1 puanı fazlasıyla hak ettik'' iddiasında bulunurken, 1-1'lik sonucu da ''güven verici'' olarak değerlendirdi.

Het Nieuwsblad gazetesi ise Belçika'nın lakabı olan kırmızı şeytanlar için, ''İstedikleri sonucu elde edemediler'' yorumunu yaparak, ''Ancak kırmızı şeytanlar, Türkiye'den 1 puan alarak, Dünya Kupası Finallerine katılma planlarında takım olarak emin adımlarla ilerliyorlar'' ifadelerini kullandı.

-FUTBOLCULARIN YORUMLARI-
Bu arada Belçikalı futbolculardan, maçta takımının golünü atan Sonck, görüşlerini şöyle açıkladı:
''Biz kırmızı şeytanlar takımı olarak, Türkiye cehenneminde oynamamızın baştan beri zor olacağını biliyorduk. Ama Türkiye'yi hakem kurtardı. Maçın orta hakemi Türkiye ile birlikte hareket etti. Türkiye bizden üstün bir takımdı. Ancak hakemin verdiği penaltı doğru değildi. Yan hakem pozisyona yakın olmasına rağmen, bayrağı kaldırmadı, ancak orta hakem yine de penaltıyı verdi. Teşekkür ederiz hakem bey.''

Kaleci Stijn Stijnen ise ''Penaltıya sebep olan Witsel ellerini kesip atamaz ya. Penaltı olmayan bir pozisyonda taraftarın baskısı hakemi penaltı vermeye mecbur etti. Az kalsın Emre'nin kullandığı penaltıyı kurtarıyordum. Ama Emre topa çok iyi vurdu. Böyle bir vuruşun kaleci tarafından kurtarılması çok zor. Türkiye bizden üstün olmasına rağmen, bana göre bu skor doğru skor'' dedi.

Öte yandan gazeteler, ülkenin en büyük kulübü olan Rsc Anderlecht'ten hiçbir futbolcunun Belçika Milli Takımında ilk 11'de yer almamasının tarihe geçtiğine dikkat çekti.

AjansSpor​

(A) Milli Futbol Takımı'nın, 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde Belçika ile yapacağı 5. Grup'taki ikinci maçın biletleri satışa çıkarıldı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 10 Eylül Çarşamba günü saat 21.00'de başlayacak maçın Biletix tarafından satışa sunulan biletlerinin fiyatları söyle:

Maraton Alt: 110 YTL
Maraton Alt Sarı ve Lacivert Tribünler: 55 YTL
Maraton Üst: 55 YTL
Fenerium Alt: 110 YTL
Fenerium Üst: 66 YTL
Migros ve Telsim Tribünleri: 27,50 YTL
Misafir Seyirci: 27,50 YTL

Öte yandan, Biletix üzerinden satışa çıkarılan Türkiye-Belçika maçı biletlerinin bir kişiyle en fazla 5 adet satılacağı ifade edildi.

06.09.2008
Kaynak : AA

fenerbahçenin maçlarından ucuz:) stadı özleyenler için bir fırsattı:)

Geri