TÜRKİYE 2 - 3 Almanya (EURO 2008 Yarı FinaLi - TEK BAŞLIK)

Hakem yönettiği maçLa ben aLmanyaLıyım dedi resmen bu kadar buyukk bir turnuvada yazık etti msn iletilerimi görenler anlıyacaktır kızgınLığımı...

ama türkiye o kadar eksiğe tecrübesizliğe karşı almanları yusuf yusuf ettirdi 15 tane şut çektik onlar bizim yarımız kadar bi ara topla oynama yüzdesinde allak bullak oLduLar o kadar pozisyona girdik değerlendirmemiz Lazımdı nese mühim olan ingilterenın gelemediği bu turnuvada bu kadar olumsuzluğa rağmen ilk 4 kalmaktı... hayırlısı yeni turnuvaları bekleyeLim artık =)

yazıklar olsun böyle hakeme onu oraya atana sonra kazandım diye sevınen almanlara ezildiklerini yalan yalnıs yere atarak gösteren almanlara yazıklar olsun tabi sadeleşmiş şekli anlayın siz

hakemin kötü bi yönetim sergilemesi çakalığından ve şerefsizliğinden gelmediğine eminim
olsa olsa bu hakem kötüdür...
pozisyonun tartışmasını yapıcaksan objektif olman gerekir dingin bi kafayla sabrinin lahmı düşürdüğü pozisyon net penaltı...

aslında tartışmaya bile gerek yok sen o pozisyona eger penaltı diyorsan eyw derim sana
darbe sag ayaga oluyor ve dışarıdan içeriye giriyor lahm
çok sinsi düdükler çaldı ancak bunu gerçektende futboldan anlıyanlar anlar
işte bir kamil hakem çıkar türkü bile türke sokar sende bende lobilerle çıkılan finalı izleriz
hadi sana iyi finaller

en büyük suç rüştünün nası bi milli takım kalecisi daha 3 gün önce yediği golden ders almayıp yarı finalde bi benzerini yer!?!? bu arada volkan'da onun kadar suçlu kaleyi rüştüy bıraktığı için :mad:

bundan sonra var ya, kaleye tuncayı koysalar üzülmem, kızmam. en azından tuncay, minyon olduğu için kaleden çıkmas ;]

ah rüştü ah diyarum sadece!!! 2 maçta oynadı 2 maçta da en büyük hataları o yaptı.hadi birini mucize eseri 120+2 de çevirdik ama bu....

maç tamamen bizim hakkımızdı almanları futbol anlamında sahadan sildik ama gerçektende son gol hariç 2 basit gol yedik. kısmette bu varmış napalım.

şüphesiz turnuvaya her anlamda damgasını vuran takım biziz.almanyanın nasıl finale çıktığı değil,almanların türklerin elinden nasıl kurtuldukları yazılmalı yarın yabancı gazetelerde.
hakemlere de deyinmeden edemicem. 1 değil 2 değil en az 3 maçtır taraf tuttuklarını anca bu kadar deşifre edebilirlerdi.yine öle yaptılar.

aslında onlar ''belli bir takımın'' tarafını tutuyor diyemeyiz ama şöyle söyleyebilirim ki onlar türklerin rakibi olan ''her takımın'' tarafındalar.

aslında tartışmaya bile gerek yok sen o pozisyona eger penaltı diyorsan eyw derim sana
darbe sag ayaga oluyor ve dışarıdan içeriye giriyor lahm
çok sinsi düdükler çaldı ancak bunu gerçektende futboldan anlıyanlar anlar
işte bir kamil hakem çıkar türkü bile türke sokar sende bende lobilerle çıkılan finalı izleriz
hadi sana iyi finaller

hakemin maçın skoruna etki ettiği konusunda sana katılıyorum bi tarafa çaldığını diğer tarafa çalmadı busacca adil olamadı , lobi faaliyetleri konusuna glnce bu hakem zaten hakemliğe başladıktan 3 yıl sonra fifa hakemi olarak devam etti bu çok erken olmuştu fakat adamın 5 dil bilmesi ona uluslararası seçkinlik kazandırdı ,,, görünen o ki 5 dil bilmek yerine futbolun dilini bilen biri olsaydı bugün onu konuşuyor olmazdık

bi yandan üzüldüm bi yandan da sevindim

sevinmemin nedeni magandalar

dün bizim burada semih gol atınca kurşun sıktılar ve bir tane mermi bizim balkona geldi çok büyük olaylar çıkardım

eğer bu insanlar böyle yapmaya devam edecekse türkiye hep yenilsin !!

χ∂αηтє23χ;3102028' Alıntı:
bi yandan üzüldüm bi yandan da sevindim

sevinmemin nedeni magandalar

dün bizim burada semih gol atınca kurşun sıktılar ve bir tane mermi bizim balkona geldi çok büyük olaylar çıkardım

eğer bu insanlar böyle yapmaya devam edecekse türkiye hep yenilsin !!

kareş MAGANDA yönünden haklısın...

insan olamayanlar maalesef insan olmayı kurşun sıkmaya bağdaştırıyorlar...

ama dün Türkiyemizin milli takımımızın bize buraya kadar yaşattığı mutluluk için ayakta alkışlıyorum...

Dünya Türk milli takımının ne odluğunu bir kez daha gördü...

Dünya Basınından Haberler...

Avrupa medyası, Almanya’ya yenilmesine rağmen, Milli Takımımıza övgüler yağdırdı. İşte BBC'den Alman Bild'e yansıyan ilk başlıklar...
BBC “Türkler, bu takımla gurur duymalı” derken, AP “Turnuvanın en etkili takımı elendi” yorumunu yaptı. BİLD “Bunalımdan final çıkardık” dedi

UEFA.com: Turnuvada daha önce oynadığı üç maçta da son dakika golleriyle kazanan Türkiye, Semih’in golüyle aynısını yapacak gibiydi. Ancak Almanlar için kazanacak zaman vardı ve Lahm’ın golü Türkiye’nin olağanüstü çıkışına son verdi. Marcel Desailly, ‘En iyi takım kazanamadığı için üzgün’ olduğunu söyledi. Türkiye, eksiklerine ve sakatlarına rağmen rakibinden daha iyi bir oyun sergiledi.

BBC: Almanya karşısında son derece şanssız olan Türkiye, oynadığı muhteşem futbolla yarı finalden fazlasını hak etti. Maçta en azından uzatmaları hak eden Türkiye, kalp kıran bir son dakika golüyle battı. Almanlar zaferlerini kutlayabilir, ama alkışları Türkiye hak etti. Türkler bu milli takımla gurur duymalı.

The Times: Türkiye’yi yenmek için özel bir şeyler yapmanız gerekir. İşte Lahm o özel golü, bitime bir dakika kala attı. Turnuvaya başlayan on birden sadece beşinin yer aldığı Türkiye, özellikle ilk yarıda Almanya’dan daha iyi bir oyun ortaya koydu.

AFP: Almanya, yaralı Türkiye’yi dramatik bir sonla yıktı. İlk yarıda hak ettiği şekilde öne geçen ancak iki gol yiyen Türkler, yine Semih ile daha önce turnuvada yapmaya alıştığı şeyi denedi. Ne var ki, Lahm’ın golü, Almanlar’ı cennete taşıdı.

AP: Türkiye’nin mucizeleri sonunda tükendi. Bu kez son dakikada golü bulan taraf Türkiye değil Almanya oldu. Türkler’in Euro 2008’deki dramatik iniş çıkışları Basel’de noktalanırken, Fatih Terim’in takımı finale kalamamasına rağmen zafer kazanan taraf oldu. İmkansız diye bir şey yoktur felsefesiyle üç ekibi safdışı bırakan Türkler, bu turnuvanın en tutkulu, istekli ve etkileyici takımı olarak evlerine dönüyorlar.

Bild: Çılgınlık! Sinir harbi ve biraz da şansın yardımıyla 4. Avrupa şampiyonluğuna doğru koşuyoruz. Fantastik bir maç sonunda geriye düştüğümüz karşılaşmayı kazandık. Portekiz karşısında oynadığımız oyundan çok uzaktık. Sakat ve cezalı Türkler’i hafife mi alıyorduk, yoksa gerginlik nedeniyle mi böyle oynuyorduk, bilinmez. Fakat bu katastroftan finali çıkarmayı başardık.

aktifhaber.com

bu kadronun bu kadar iyi oynaması bile tarihe geçmiştir
Alman maçına İsviçreli hakam atayanlar , bir maç öncesinden Arda'yı cezalı düşürenler, Lahm'a sarı kart bile göstermeyen şerefsiz hakem, yerlerde sürünen hanım evlatları (başta Schweinsteiger)

bütün bunlara fazla bile oynadık bence

Sadece Tecrübesizlik, Milli Takımı Kutluyorum...

Geri