TÜRKİYE YARI FİNALDE - Avrupa ve Türk Basını(Tek Başlık)

LeGeND-MæN

New member
Reaction score
0
Bütün haberler buraya haydi o sevinci doyasıya yaşayalım bakalım TÜRK ve avrupa basını ne demiş
ESPN: "Viyana Viyana olalı"

21.06.2008 01:08

13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın çeyrek finalinde, Türkiye'nin Hırvatistan'ı penaltı atışları sonucu yendiği maçı ABD'de canlı olarak yayımlayan ESPN Televizyonu, karşılaşmanın bitiminde, ''Viyana kenti, 1683'teki Viyana Kuşatması'ndan bu yana bu denli büyük bir mücadele yaşamadı'' yorumunu yaptı.

Türkiye'nin, şampiyonada arka arkaya 3. kez bir mucizeyi gerçekleştirerek son anlardaki golleriyle maçların kaderlerini değiştirdiğini vurgulayan ESPN yorumcusu, ''Türkler'in gücünü, cesaretini ve yorulmazlığını selamlıyoruz'' dedi. ESPN, kaleci Rüştü Reçber'i maçın kahramanı olarak nitelendirdi.

Fatih Terim'in açıklamaları

21.06.2008 00:44

Milli Takımımızın teknik direktörü Fatih Terim, Hırvatistan zaferinin ardından şu açıklamaları yaptı.

"Pes etmedik, yılmadık ve kazandık. Daha önce penaltı çalışmadık dedim. Oyuncularımı baskı altına almak istemedim. O an kim kendini iyi hissediyorsa ona attırmak her zaman başarılı bir taktiktir. EURO 2008'de umduğumuzu fazlasıyla bulduk. Çocuklarımın hepsini tek tek kutluyorum. İki senelik bir emeğin karşılığını EURO 2008'de aldık. 5 tane eksik oyuncumuz vardı. Ancak bir olsun kaybetmeyi düşünmedik. Bu galibiyetin tüm Türk milletine armağan olsun. Yeni rakibimiz Almanya. Gerçekten oldukça iyi bir takım. Ancak biz de iyi bir takımız. Bakacağız sonuçlara artık. Almanya karşısında da mücadelemizi sürdüreceğiz ve yapabileceğimizin en iyisini yapacağız"

2173_B_slavenbilic001c.jpg

"Futbol dramatik bir oyun"

21.06.2008 01:13

EURO 2008'de ülkemiz Türkiye, normal süresi 1-1 tamamlanan karşılaşmada, penaltı atışlarının ardından Hırvatistan'ı eleyerek yarı finalde Almanya'nın rakibi oldu.

Karşılaşmanın ardından konuşan Hırvatistan teknik direktörü Slaven Bilic, iki takımı da sergilediği oyundan dolayı kutladı.

Futbolun, Dünya'nın neden bu kadar popüler ve en dramatik oyun olduğunu bu karşılaşmada seyircilerin şahit olduğunu ifade ederken, oyuncularının kahramanlar gibi mücadele ettiği, penaltı atışlarının da bir kumar olduğunu söylerken, iki sonucun da normal karşılanması gerektiğini ifade etti.

Zaferin mimarı konuştu! Semih Şentürk

21.06.2008 00:49

Hırvatistan zaferinin mimarlarından olan Semih Şentürk, attığı golü Türk halkına ve eşine armağan ettiğini açıkladı.

Şentürk "Şu an ne hissettiğimi tam olarak anlatamam. İnanılmaz bir mutluluk yaşıyorum. Artık şans mıdır nedir bilmiyorum ama artık bu bende bir alışkanlık oldu. Fatih Terim hocam beni ilk yarıda oyuna almadı. İkinci yarıda uygun gördü. Golü anlatamam. Top önüme geldi, allahın verdiği güçle vurdum ve topu ağlara gönderdim. Attığım golü tüm Türk halkına ve eşime armağan ediyorum" dedi.

6648_B_tuncaykart001b.jpg

Tuncay, Arda ve Emre olmayacak

21.06.2008 00:41

Euro 2008 çeyrek final maçında Hırvatistan'ı normal süresi 0-0, 120 dakikası ise 1-1 biten maçın ardından penaltılarda 3-1 üstünlük sağlayarak toplamda 4-2 mağlup eden Türkiye, yarı finalde Almanya ile karşılaşacak. 25 Haziran'da Basel'de oynanacak yarı final maçını da kazanırsak yeniden Viyana'ya döneceğiz ve finaldeki rakibimizi bekleyeceğiz.

Almanya maçı öncesinde milli takımımız sıkıntılı. Aurelio'nun cezası tamamlanırken, kaleci Volkan kırmızı karttan dolayı bir maç daha forma giyemeyecek. Emre Aşık, Arda Turan ve Tuncay Şanlı sarı kart cezalısı durumuna düştüler. Sakat oyuncular Tümer, Emre Belözoğlu ve Emre Güngör'ün de durumları kritik. Sakat futbolcular arasında 5 gün sonraki Almanya maçına sadece Servet'in yetişmesi bekleniyor. Oyunun son anlarında sakatlığı nedeniyle çıkmak zorunda kalan ve yerini Gökdeniz'e bırakan Nihat'ın durumu ise çekilecek MR'dan sonra belli olacak.

"Başarıyı hakedenler Türk halkıdır" Arda Turan

21.06.2008 00:51

Muhteşemdi! Herşey muhteşemdi! Hırvatistan'ı penaltılarla geçtik ve yarı finale kaldık. Zaferin kahramanlarından Arda Turan maç sonu çok coşkuluydu. Arda zaferi bu şekilde değerlendirdi;

"Semih abiye ne diyeceğimi bilmiyorum. Bu zamana kadar abilerimizin buraya getirdiği başarıyı biz devam ettiriyoruz. Finale kadar gitmek istiyoruz. Allah yardım etti, çok şükür. Başbakanımız geldi, hepsi içeride bizi tebrik etti. Başarıyı hakedenler Türk halkıdır. Burada 15 bin Türk olduğu için, bize inandıkları için. İnşallah Basel'de daha çok Türk olur. Başbakanımıza formamı hediye ettim. Her maça kademe kademe bakıyoruz. Almanya iyi bir ekip. Mücadele edersek, her maç biri çıkıyor. Çok mutluyuz. Lütfen silahla birbirimizi üzecek davranışlarda bulunmayalım. Türk insanın birbirine çok ihtiyacı var"

Altın eldiven Rüştü!

21.06.2008 01:10

Milli Takım EURO 2008 çeyrek finalinde Hırvatistan'ı penaltılarla 3-1 mağlup etti. Uzatmaların son dakikasında Ivan Klasnic'in golüne son saniyede Semih'le cevap veren Türkiye, penaltı atışları sonucu tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi.

Milli Takımımızın, Hırvatistan zaferinde önemli bir pay sahibi olan Rüştü Rençber "Öncelikle bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. 120 dakika sonunda o penaltıları atabilmek her babayiğidin harcı değildir. Volkan'ın cezası vardı, onun yerini doldurmayı çalıştım. Başarılı olabildiysem ne mutlu bana. Hırvatistan, EURO 2008'de mücadele eden takımlar arasında en genç ve en teknik ekiplerden biri. Böyle bir takımı yenmek gerçekten çok zordu. Ancak bizi zoru seviyoruz. Şimdi bütün planlarımızı Almanya üzerine yapacağız" dedi.

Geri