Türban Yasağını BÖYLE DELDİLER

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
72zupw.jpg

28 Şubat kararlarına da direnen Boğaziçi'nde dün de türban eylemi vardı.

YASAĞI ALKIŞLARLA DELDİLER
Ayşe Soysal döneminde Boğaziçi Üniversitesi'ne girerken sorun yaşamayan başörtülü öğrenciler yeni rektör Kadri Özçaldıran'ın talimatıyla kapıdan çevrildi. Öğrenciler de turnikeleri alkışlarla ve koşarak aştılar.

KAPÜŞONLULAR DA ALINMADI
Rektör Kadri Özçaldıran başörtüsü yasağını kampusun tüm kapılarındaki görevlilere gönderdiği genelgeyle uygulamaya koyarken, yasağın kapsamını da geniş tuttu:: Sadece türbanlılar değil, şapka ya da kapüşon bile olsa başını örten kimseyi içeri almayın.

BOĞAZİÇİ 28 ŞUBAT'A DA DİRENDİ
Üniversite kapısında kalan başörtülü öğrenciler, "28 Şubat'ta bile Boğaziçi yasağa direndi" diyerek kararı protesto edip kendilerini destekleyen kızlı erkekli bir grupla birlikte turnikeleri geçti. Bir grup öğretim üyesiyse yasağa karşı strateji belirlemek için toplanma kararı aldı.

35alz4j.jpg

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde toplanan çoğunluğu başörtülü bayanlardan oluşan yaklaşık 40 öğrenci, Kuzey Kampüsü'ne sloganlar, dövizler ve "Herkes için adalet, başörtüsüne özgürlük" yazılı pankartlarla yürüdü.

Grup içindeki erkek öğrencilerin arkadaşlarına destek vermek için başörtüsü taktıkları görüldü. Alkışlarla yürüyüş yapan grup, Kuzey Kampüsü önünde bir basın açıklaması yaptı.

2a69o9k.jpg

Grup adına konuşan Sosyoloji bölümü öğrencisi genç kız, "Üniversite kapısı sert bir şekilde yüzümüze kapatıldığı günden bu yana yaşadığımız acılar bize bir şey öğretti; gerçek sorunumuz, insanların hayatlarına, görünüşlerine, sözlerine, düşüncelerine müdahale etme hakkını kendinde gören yasakçı zihniyettir" ifadelerini kullandı.

Kaynak

bu yasağın gelmesinin tek sorumlusu erbakandır..
türbanı sorun haline getirip yıllardır oy avcılığı yapıyor türban üzerinden..
ebakandan önce böyle bi sorun varmıydı iyi düşünün

ßu yasak kaLKmaLI Artik ßence :goz:

Ben başlık genel medyada , internette nasıl atılmış ise harf değiştirmeden direk olarak verdim : )

NO PROBLEM ANLADIĞIMI SÖYLEDİM :goz:

zuhahah yarın birgun de haber cıkarırlar universiteye kapalı alıyoruz ama derslere sokmuyoruz gibi.. saçmalamayı kessinler artık ... insanı sinirlendiriyolar ya

HOCAM BUNLAR ÇAMUR İNSANLAR ...

BUNLAR VE GİBİLERİN ŞERRİNDE ALLAH KORUSUN...

35alz4j.jpg

sizce bu kızLa türban takan kız arasında ne fark var??

yasakLar neden?

Mesele bu kadar basit aslında ama zaten Türkiye nin problemi de bu farkların bir şekilde oluşturulmaya çalışılması...Son 10 senede konunun her iki tarafını temsil eden siyasiler ciddi katkılarda bulundu bu farkın belirginleşmesine...

Allah tan halk arasında bu fark hala siyasilerdeki gibi derin değil de insanlar başörtülü - başıaçık ayrımı yapmadan birbirlerini kucaklayabiliyorlar..

zuhahah yarın birgun de haber cıkarırlar universiteye kapalı alıyoruz ama derslere sokmuyoruz gibi.. saçmalamayı kessinler artık ... insanı sinirlendiriyolar ya

feryaL ankara gazi de 3 yıL okudum biliosun as cok =) okula türbanLıLar giriyordu, girmeyi gec dersLikLere kadar girioLardı sadece görünümLük peruk takıorLardı kafaLarındaki türbandan dolayı peruk kayıodu acılıodu kız da aman sıkıldım peruktan diip derse öLe devam ediodu... bu mudur? bence böLe oLmamaLı... artık bi takım zihniyetLerin geLişmesi gerekLi... ama sunu kimse anLamıyor... bu üLke türbana karsı değiL... Tarikata karsı... o türban o okula girdiğinde 10 kişiden 3 ü kendi isteğiyLe kapanırken 7 si tarikata üye ve onların zoruyLa kapaLı... işte bu tarikat sayısı fazLa oLdugundan bunu engellemeLeri cok mantıqLı ;)

feryaL ankara gazi de 3 yıL okudum biliosun as cok =) okula türbanLıLar giriyordu, girmeyi gec dersLikLere kadar girioLardı sadece görünümLük peruk takıorLardı kafaLarındaki türbandan dolayı peruk kayıodu acılıodu kız da aman sıkıldım peruktan diip derse öLe devam ediodu... bu mudur? bence böLe oLmamaLı... artık bi takım zihniyetLerin geLişmesi gerekLi... ama sunu kimse anLamıyor... bu üLke türbana karsı değiL... Tarikata karsı... o türban o okula girdiğinde 10 kişiden 3 ü kendi isteğiyLe kapanırken 7 si tarikata üye ve onların zoruyLa kapaLı... işte bu tarikat sayısı fazLa oLdugundan bunu engellemeLeri cok mantıqLı ;)

KİMİN DOĞRU KİMİN YANLIŞ YAPACAĞINI ÜSTÜNE BASA BASA DİYORUM YAPACAĞINI NASIL TESPİT EDİLİRKİ ????

BAŞÖRTÜLÜLER TARİKATA ÜYE OLABİLİR....
OLMASSA ;;

OLSUN BİZ ÖNÜNÜ ALMIŞ OLDUK...

BÖYLE BİR MANTIK VARMI ???

BAŞKA İNSANIN HAKKINDAN ÇALARAK KENDİ HAKKINIZI GARANTİ ALTINA ALAMASSINIZ......

Aslında bende problemin tamamen siyasi olduğunu düşünüyorum erbakanın türban üzerinden oy avcılığı yapmasıyla başlayan daha sonraki siyasilerinde yer yer kullandıkları bu olay en son başbakanın ucu kapatma davasına kadar gidecek " Türkiye’de başını örtenlere “başörtüsünü siyasi simge olarak kullanıyorsun" şeklinde baskılar yapıldığını söyleyerek ;

“Velev ki bir siyasi simge olarak taktığını düşünün bir siyasi simge olarak takmayı suç kabul edebilir misiniz ?

Simgelere bir yasak getirebilir misiniz? özgürlükler noktasında dünyanın neresinde böyle bir yasak var?

Buradaki dert başka aslında biz bunu çok iyi biliyoruz bunu maalesef takdirde zorlanıyoruz" demesiyle iyice alevlenmişti.

KİMİN DOĞRU KİMİN YANLIŞ YAPACAĞINI ÜSTÜNE BASA BASA DİYORUM YAPACAĞINI NASIL TESPİT EDİLİRKİ ????

BAŞÖRTÜLÜLER TARİKATA ÜYE OLABİLİR....
OLMASSA ;;

OLSUN BİZ ÖNÜNÜ ALMIŞ OLDUK...

BÖYLE BİR MANTIK VARMI ???

BAŞKA İNSANIN HAKKINDAN ÇALARAK KENDİ HAKKINIZI GARANTİ ALTINA ALAMASSINIZ......

peki neden tarikat? aLLahLa arana neden fetullah güLen vb. sahısLarı koyuosun? aLLah sen ve peygamberin oLsun? dindarLık budur ;) araya biriLerini sokmak deiL =)

arda ben senin gibi düşünmüyorum kapalı insanları cahil gibi gosterıosun 3 kişi kendi istegiyle kapanıyorken 7 si zorla kapanıor diosun hayır...
Allahın emrettikleri vardır bunu anlayanlar evinde Kurani kerimi olanlar bakanlar yasayanlardır... musluman olanlar için konuştum yanlış anlaşılmasın haa..
burdan da diceksin kı aciklar musluman deil mi tabi ki müslüman . onlarda biliyor ole olması gerektigi ama uygulamak uygulamamak onların elinde ...
ama sorsan hiçbiri başörtüsünü kotulemez cogunun da annesi ninesi osu busu kapalıdır zaten

ßu Konu Uzar Gider..

MüsLüman ßir üLKede UniLERE vs vs Yerlere TürßanLI GiriŞi yasakLamak AHmakLIKTan ßaşka ne olaßiLirki...

abe sankı turbanı Kafasından cıkarsa Intıharmı Edıyorlar ıcerı Gırence cıkar ala Ala:S AnlamIyorum Bu Insanları

şaka mısın arkadasım insanı sinir etme bilmedigin kopnuda konuşma çenen kapalı kalsın

ßu Konu Uzar Gider..

MüsLüman ßir üLKede UniLERE vs vs Yerlere TürßanLI GiriŞi yasakLamak AHmakLIKTan ßaşka ne olaßiLirki...

hiç bişi :goz: ahmak da cok olduguna gore sorun cozulmuo

Geri