Türbanlı lisede, kameralı tespit

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir köre beyazı anlatabilir misiniz ? Soruyorum sizlere, ne kadar anlatırsam anlatayım; kendi kapasitenizden fazlasını alabilir misiniz?
Ama kör birine karayı, karanlığı anlatmak... karanlığı anlatıp sempatisini kazanmak çok kolaydır. Aklının alamadığı aydınlığı ona tarif etmeye çalışmak ise onu kaybetmek demektir...
Mustafa Kemal ateşten çıkardığı toplumu kaybetmek pahasına aydınılığı anlatmaya, göstermeye, yaşatmaya çalışmıştı...
O, körlere aydınlığı yaşatmak için zehirlenelerek öldürülmeyi göze aldı!
O, bir ulusun üzerine güneş gibi doğdu. Bizleri bataklıktan çıkardı. Adam etti! Ama maalesef içimizde adam olmayı istemeyen o kadar çok yobaz vardı ki; O'nun yolundan yüremeye korkup, birilerinin şahsi menfaatleri için karalayıp yasak ve kurallar bütünü olarak göstermeye çalıştığı çakma islamiyetle (Kur'an-ı Kerimsiz ve Muhammed 'SAV'siz) daha önce içinde boğuldukları karanlıktan daha da karanlıklara doğru yürümeyi tercih ettiler.
Siz bir ulusun kaderini değiştiren bir lideri övmek yerine tenkit eden zavallılar;
İşgaldeki günleri unutma sakın,
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz!
Sen anandan yine çıkardın ama,
Baban kimdi bilemezdin ŞEREFSİZ!

Aciz olan biz miyiz?Yoksa Başörtülü kızı dışlayanlar mı?

Bu ne yaman çelişkidir :saskin

Bacımın İffeti Batmakta Rezilin Gözüne,
Acırım Tükürüğe Billahi Tükürürsem Yüzüne!

cok güzel yanıtlamışsın bozkurt kardeş:goz:

Bu ülke özgür bir ülke değil özgürlük ve eşitlik sağlamaya çalışanların önünü bi şekilde kapatıyorlar tarihdede olduğu gibi

Bu arada her tartışmada iranı gösterenlerede acıyorum Ezberlenmiş lafları söyleyip durmayın Bugün iranın hali ordada keske bizde azcık onlar gibi olabilsek

neyin adam gibi oldugunu neyin adam gibi olmadıgını senden mi ögrenecek millet o zaman Atatürkün karısıda anasıda adam gibi giyinmiyodu her seye Atatürkü alet etmeyin

Atatürk'ün annesi,hanımı türban takmıyordu.. :goz:
Madem türban takmayı çok istiyorlar bi sürü Arap devleti var oraya gitsinler,bu ülkeyi daha fazla geriye götürmesinler...

ulan zamanında analarınız aıkmıydı. lakiklik adı altında bu dayatılmadı mı zamanında. halk ingiliz amerrikan fransız kucağına oturacağına laiklik adı altında komünizmin kucağına oturdu. şimdi yumurtadan çıkmışlar kabuklarını beğenmiyolar. bu ülkeye tehdir kapanmaktan değil sizin gibi beyin özürlülerden gelir. akp pis kötü kaka denildimi son olarak sigara yasağını bile çarpıtmaya çalışıyosunuz. akp ye amerika uşağı diyosunuz ama ceplerinizde hergün 5 er ytl verdiğiniz amerikan sifaralarıyla dolaşıyosunuz. maymun gözünü açtı koçlar. yutmaz artık sizin "aaaa kapandılar. şeriat geliyo. elinizi kolunuzu kesecekler" masallarınıza.

hadi kızlar okula sonrada kapıda bekleyin.neymiş türbanlıymış
ya arkadaşlar nedir sizin bu türban derdiniz bütün siyasiler kendilerine rant saglamak için açıyo bu konuları sonrada halkın nabzına göre taraf değiştiriyorlar

ulan zamanında analarınız aıkmıydı. lakiklik adı altında bu dayatılmadı mı zamanında. halk ingiliz amerrikan fransız kucağına oturacağına laiklik adı altında komünizmin kucağına oturdu. şimdi yumurtadan çıkmışlar kabuklarını beğenmiyolar. bu ülkeye tehdir kapanmaktan değil sizin gibi beyin özürlülerden gelir. akp pis kötü kaka denildimi son olarak sigara yasağını bile çarpıtmaya çalışıyosunuz. akp ye amerika uşağı diyosunuz ama ceplerinizde hergün 5 er ytl verdiğiniz amerikan sifaralarıyla dolaşıyosunuz. maymun gözünü açtı koçlar. yutmaz artık sizin "aaaa kapandılar. şeriat geliyo. elinizi kolunuzu kesecekler" masallarınıza.

Tamam,zamanında annelerimiz,anneannelerimiz,babaannelerimiz baş örtüsü takıyorlardı;evet. Ama farkındaysan " Baş Örtüsü " takıyorlardı yani şöyle ;

2lco2ec.jpg

Bunlar ise " türban " takıyor o ise şöyle bişey ;

2vuf3fd.jpg

14y7eb4.jpg

Yani bizim eskilerimiz bile sizin yenilerinizden daha çağdaştı :goz:

Atatürk'ün annesi,hanımı türban takmıyordu.. :goz:
Madem türban takmayı çok istiyorlar bi sürü Arap devleti var oraya gitsinler,bu ülkeyi daha fazla geriye götürmesinler...

1.eger ATATÜRK'ÜN annesinin bir tane fotografını gördüysen onunda kapalı oldugunu göreceksin
2.sen kimsinde türban takanları bu ülkeden kovuyorsun o kadar çok istiyorsan sen, türbansız bir sürü ülke var bir tane seç ve git bay bay
3.bu ülkeyi geriye götüren birşey varsa oda sizin gibi ırkçılık yapanlardır çünkü ben aha bu açık bu türbanlı diye bir ayrım yapmıyorum.....

Okula bu kıyafetle gidecekse hiç gitmesinler.. Atatürk'ün okuluna geliyorsa adam gibi giyinmeyi de bilecekler :goz:

başörtü takınca adam gibi giyinilmiyo mu aynı cümleyi farklı bi şekilde kursaydınız keşke önce düşünün sonra yazın !!Tabi ki okul formasına kılık kıyafete yasalara dikkat edilmesi gerek ama böyle bir cümle kurmanız saçma geldi.Adam gibi giyinme yerine kurallara göre giyinme olarak deseydik daha doğru olurdu diye düşünüyorum...

jojoline...

1 - Atatürk'ün annesinin fotoğrafı yukarda var. Kapalı ama başını Baş Örtüsü ile kapatmış,türbanla değil.

2 - Madem bu ülkede kalmak istiyorsunuz o zaman ülkede her yere türbanla elinizi kolunuzu sallaya sallaya girmeyi isteyip durmayın. Valla ben ülkemin ilerlemesi ve Atatürk'ün biz gençlere gösterdiği hedefe yani; Çağdaş Uygarlık Seviyesi'ne ulaşmak için varımı yoğumu ortaya koyuyorum.. Bu yüzden başka gelişmiş ülkelere gideceğime kendi Türkiye'mi geliştirmeye amaçlıyorum.

3 - Bizim yaptığımız ırkçılık değildir. Irkçılık kelimesinin anlamına sözlükten bakarak yaz bir dahakine bakalım ne anlama geliyormuş...

ne var bunda eteklerini kısaltıp girenler problem olmuyorda türban takıncamı problem laik ve özgür bi ülke herkes iatediğini yaşaın dimi ???

Ulen bunlar varya türbansız girenleri eleştiricek o günlere geliceğiz.ama bu imkansız bunu bilin!!!Atatürk ilkelerine karşı gelemezsiniz!!Burası laik bir ülke türbanla mürbanla giremezsiniz okula!!

Ne oldu şimdi 30-40 sene geri mi gidildi?
Veyahut laiklik ilkesi mi kalktı?

O başörtüsü için koskoca Maraş şahlandı Kurtuluş Savaşında!
Yaptığınız saçma sapan yorumlarla da onların suratına tükürüyorsunuz!

Mübarek Cuma saati Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın daha fazla uzatmaya gerek yok.

yawww çanakkalede savaşan dedelerinizin anneleri kapalı değilmiydi atatürkün hanımı kapalı değilmiydi avrupa kadınlarını sermaye olarak kullanıp açıyorsa bize ne

Anlamıyormusunuz anlatamıyormuyum yoksa anlamamakta ısrar mı ediyorsunuz?

Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanımefendi'nin takmış olduğu baş örtüsü. Bunların taktığı türban. Türban ile başörtüsü arasındaki farkı anlayamayacak kadar acizmisiniz?

Madem ki anlayamıyorsunuz yukarıdaki cevaplarıma bir göz atın, aradaki farkı anlatan bir cevap yazdım;resimli anlatım :goz:

Tamam,zamanında annelerimiz,anneannelerimiz,babaannelerimiz baş örtüsü takıyorlardı;evet. Ama farkındaysan " Baş Örtüsü " takıyorlardı yani şöyle ;

2lco2ec.jpg

Bunlar ise " türban " takıyor o ise şöyle bişey ;

2vuf3fd.jpg

14y7eb4.jpg

Yani bizim eskilerimiz bile sizin yenilerinizden daha çağdaştı :goz:

NE o siz biz hemen ayrım yaptım birde ayrımcılık ırkçılık yapmıyorum diyorsun. Eee anlat bakalım sen kimsin Söle bakalım biz kimiz? Ne o bi tarafına mı battı türban senin. Sen ne hakla maneviyatını yaşamaya çalışan kişilere dil uzatıyorsun? Ellbet bir gün gök yarılacak ve o gün gelecek bu sözlerini Allahın huzurunda da söylemen temenmisyle bakalım o zaman seni kim kurtaracak...

Laik bi ülke burası Haksızmıyım?

NE o siz biz hemen ayrım yaptım birde ayrımcılık ırkçılık yapmıyorum diyorsun. Eee anlat bakalım sen kimsin Söle bakalım biz kimiz? Ne o bi tarafına mı battı türban senin. Sen ne hakla maneviyatını yaşamaya çalışan kişilere dil uzatıyorsun? Ellbet bir gün gök yarılacak ve o gün gelecek bu sözlerini Allahın huzurunda da söylemen temenmisyle bakalım o zaman seni kim kurtaracak...

İşte.. Yaptığım ırkçılıkmış.. :saskin Sıkışınca direk araya dini koyuyorsunuz.. Biz size maneviyatınızı yaşamayın,ibadet etmeyin mi diyoruz he?

Bizim size anlatmak istediğimiz şeyler farklı. Ama siz bunları anlayamıyorsunuz. Sizin ve bizim ne olduğumuz belli,herşey apaçık ortada bence...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri