e güzel. bir soru sorayım, bakalım cevap vermek lütfunda bulunan çıkarmı? bu birliği kurunca tüm müslümanlarımı türk yapmayı hesaplıyorsunuz yoksa tüm türklerimi müslüman yapmayı hesaplıyorsunuz? yoksa müslüman ve sadece müslüman türkler yeter bize, gerisi cehennememi diyorsunuz? dahada zor bir soru siz birleşmeyimi yoksa hükmetmeyimi hayal ediyorsunuz? daha ağır bir soru, hangi mezhebin çatısında toplamayı düşünüyorsunuz, şiileri yada diğerlerini nasıl ikna etmeyi düşünüyorsunuz? ve can alıcı nokta AB-D abinizin bize biçtiği osmanlıya dönüş ile büyük orta doğu projesine kul olmayımı hesaplıyorsunuz? yani birlik adı altında tüm islam ülkelerini ve türki cumhuriyetleri ümmetçi bir bakışla AB-D ye tam bağımlı kullar hesabımı yapıyorsunuz. bilmeyenlere özel duyuru, türk islam sentezi bir israil senaryosudur ve onlar tarafından üretilip bize ihraç edilmiştir. az araştırın bakın ne hayal kırıklıklarına mazhar olacaksınız. turancılık türk düşünce adamlarının ürünü bir ideolojidir. cehalet kötüdür, ama bilgiyle büyüyeni en korkuncudur...saygılarımla..
teşekkür ederim arkadaşım, ben zaten turancılığın türk düşünce ürünü bir düşünce olduğunu belirttim. aslında ben cevabı şu türk islam birliği denilen tuhaf ideolojiyi savunanlardan bekliyordum. fakat görüyorumki adı var kendi yok bu ideolojinin ki bence ideoloji değil, ne olduğunu veya bununla ne beklenildiğini tam anlamıyla açıklayabilecek kimse yok. hani hastaya doktor değilde geçmiş olsun temennisi göndermek gibi..saygılarımla kardeşim...Sergahcan, soruna kendi düşünceme göre cevap vereyim.Bu konudaki ilk mesajımda ‘’ Türkçülüğün ikinci unsuru olan Turancılık, dünya üzerindeki tüm Türkleri ve Turanlıları tek bayrak altında birleştirme ve kağanlık kurma ülküsüdür.’’ olduğunu belirttim.Peki Türkçülüğün temeli nedir? Türkçülük laik bir düşüncedir, din ve vicdan özgürlüğünü esas alır. Bir Türkçü müslüman da olabilir, başka bir dine de inanabilir, buna karışmak kimsenin haddine düşmez. Önemli olan Türklük şuuruna sahip olmasıdır, manevî inancı yalnızca kendisini ilgilendirir.
Ortodoks Hristiyanlik dinine inanan Türklerin nüfusu 10 milyondur. ( Gagavuz, Çuvas, Hakas, Altay, sar, Yakut, Urum, Dolgan, Karagas, Tatar / Kreysin, Ortodoks Türkmenler)
Musevilik dinine inanan Türklerin nüfusu 1 milyondur. ( Karaim ve Kirimçak Türkleri )
Budizm'e inanan Türkler. ( Tuva ve Sari Uygur Türkleri )
Ak din/Burkanizm'e inanan Türkler ( Altay, Hakas ve diger nüfusça az Türklerinin bir kismi)
Sonuç:Turan, ancak Türklük şuuruyla gerçekleşir.
Birde şunu sormak lazım;
Türk birliğinden kimler rahatsız ?
ermeni lobileri mi?mason locaları mı?abd mi?israil mi?
he bide bizim içimizden karşı olanlar var acaba bunlar hangi grubun içinde :saskin
burda kimi kastettigin cok acık belli vakato kesim emin ol mhp den daha cok istiyor bunu. endne o eksim mhp gibi abd ozentisi degil
karsıtı
yine bu soruyu soruyorum cevap alana kadar sorucam.
6.filo denize dokulurken siz nerdeydiniz?
sacmalamıs abisi kızma kendide ne dedigini bilmiyor.::biggrin
Biz sizin gibi boş beleş hayaller peşinde koşmadığımız için Size saçmalık gelmiş yazdıklarım .
Siz Hayal dünyasında yaşamaya devam edin .
Gerçekler Acıdır diye bir tabir vardır onu boşuna söylememişler .
:durdurun
Durmak yok , Ütopya'da yaşamaya devam .
Şiir yazarak , Ülkücülük oynayarak bu dediğiniz olaylar Gerçekleşmez .
Meraklı kardeş ilk Türkler müslüman değildi ama yaşam biçimimiz, insanlığa ve öbür dünyaya inanış biçimimiz islamiyetle birebir örtüştüğü için müslümanlığı seçtik. Örneğin; eski Türkler GökTengri'ye yani tek bir ilaha inanırlarmış.Eski Türklerde temizlik çok önemli bir olgudur. Yaşam tarzımız,namus,edep,haya Kur'an-ı Kerim'in istediği şekildedir. Satuk Buğra Hanla müslümanlığı seçmişiz. İyikide seçmişiz. Velhasılında şunu demek istiyorum;Eski Türkler müslüman değildi ama hayata bakış açımızla farkında olmadan sanki İslamın gereklerini yapıyormuşcasına yaşamışlar.İlk Türkler Müslümanmıydı.Ozaman İSlamiyet Varmıydı?
Türkün Türkten absak dostu yoktur evet ama ülkcüler için onemlı olan Türk+İSlam
buda hayaldende ote
katılıyorum demek istedigimde hemen hemen bu
tayyip adanalıyım diyen siirtli bir yahudi gül de aynı sekılde.
safkan demıyelımde saf diyelim temiz diyelim o bile yetersafkan Türk bulmak cok zor.
ben Atatürk zamanında selanik göçmeniyim.yani Atatürkle hemşeriyiz.ama bana bile Türk degilsin diyenler oluyorbende gülüyorum egciyorum diyorumki yorumlarına dikakt et atamda bizden
![]()
sentezler le birlik olsaydı ne çorum ne sivas nede maraş katliamları olurdu.
Türkün Türke inanç düşmanlığı yaparak birlik olması taamüden gerizekalılıktır bu gerzekçe sentezleri uyduranların cibiliyeti meçhuldur
(arvasi denen bir arabın sentezleri Türk Milletini bir araya getiremez)
aradan inançları çıkarın çünkü inançlar yaratanla kul arasındadır ve bunu kimse ölçemez kalplerde olanı yanlızca Yüce yaratan bilir
Türk'ler Arap'ların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve nede Mısırlıların vesairenin Türk'lerle birleşip bir millet teşkil etme hiçbir şekilde tesir etmedi..
Bilakis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu.
Bu pek tabii idi çünkü Muhammed'in kurduğu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde şamil bir Arab milliyeti siyasetine muncer oluyordu. Bu Arab fikri, ümmet kelimesi ile ifade olundu.
Muhammed'in dinini kabul edenler, kendilerini unutmağa, hayatlarını Allah kelimesinin her yerde yükseltilmesine hasretmeğe mecburdurlar.
Başlarına geçebilmiş olan haris serdarlar, Türk milletince karışık cahil hocalar ağzıyla ateş ve azap ile müthiş bir muamma halinde kalan dini hırs ve siyasetlerine alet ittihaz ettiler. Bir taraftan Arapları zorla emirleri altına aldılar, bir taraftan Avrupa'da Allah kelimesinin ilası parulası altında, ve milliyetlerine ilişmeyi düşünmediler. Ne onları ümmet yaptılar, ne onlarla birleşerek bir bir kuvvetli millet yaptılar. Mısır'da belirsiz bir adamı halifedir diye yok ettiler, hırkasıdır diye bir palaspareyi hilafet alameti ve imtiyazı olarak altın sandıklara koydular, halife oldular.
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
_______________________________________________________________________________________________
sentezler le birlik olsaydı ne çorum ne sivas nede maraş katliamları olurdu.
Türkün Türke inanç düşmanlığı yaparak birlik olması taamüden gerizekalılıktır bu gerzekçe sentezleri uyduranların cibiliyeti meçhuldur
(arvasi denen bir arabın sentezleri Türk Milletini bir araya getiremez)
aradan inançları çıkarın çünkü inançlar yaratanla kul arasındadır ve bunu kimse ölçemez kalplerde olanı yanlızca Yüce yaratan bilir
mezhep olarak bazılarının kışkırtmasına karşı gelinebilir ama.
baksanıza Hacı Bektaş'ın torunu Mhp'den aday oldu onun bile aleviliği düşürülmüştür diyorlar
hem onu bunu bırak ne maraş ne çorum Ülkücüler tarafından yapıldığı kanıtlamamıştır.Her eliyle Bozkurt yapan Ülkücü olsaydı Ahmedinejatın bozkurtlu resimi vardı.
Sen Arvasi hocaya kurban ol!!
afrikanın en ücra köşesinde doğsam bile Türk Milliyetçisi olurdum diyen biri o!