Bir kaç gün önce thenextweb yazarlarından Boris’in kişisel blogu bir Türk hacker tarafından hacklenmiş ve Boris sitesini açtığında gördüğü şey yukarıdaki Türk Bayrağı ve Türkçe yazılarmış. Hosting şirketi kısa sürede sorunu gidermiş ve Boris’de olayı unutmaya hazırlanırken birden aklına hackerla röportaj yapıp yayınlamak gelmiş. Hosting şirketinin de yardımıyla hackerin hack sırasında kullandığı geçici e-mail adresini bulup pek umudu olmasa da röportaj teklif etmiş. Ama hacker cevap vermiş ve kabul etmiş. İşte o röportaj:
Hacker: Merhaba
Boris: Merhaba
H: Merhabaaaa
B: Kusura bakma. Birden işlerim yoğunlaştı. Eee nasılsın?
H: İyiyim sen?
B: Gayet iyiyim. Sana blogumu hacklemen ile ilgili bir kaç soru sorabilir miyim? TheNextWeb.com’da bir yazımda kullanacağım.
H: Evet sorabilirsin.
B: Çok iyi. Öncelikle: Nasıl yaptın?
H: admin hesabına erişebilmek için bir sistem açığını kullandım.
B: PHPMyAdmin’in eski sürümündeki sistem açığı değil mi?
H: Hayır Wordpress’in kendisinde.
B: Gerçekten mi? Böylelikle ana e-mail adresini mi resetledin?
H: Aynen öyle.
B: Peki benim blogumda sistem açığı olduğunu nereden bildin ve neden benim blogum?
H: Sadece Google’da biraz arama yaptım ve senin blogunu buldum.
B: Eski sürüm Wordpress kullanan blogları mı aradın? Milyonlarca olması lazım.
H: Evet ama hepsinde sistem açıkları yok ve hacklenen sadece senin siten değil.
B: Peki haftada kaç site hackliyorsun ve toplamda kaç tane hackledin?
H: Toplamını bilmem ama bir haftada eğer zamanım olursa 50bin site hacklerim. Sistem açıklarına bağlı.
B: 50,000′mi??? İnanılmaz! Peki niye?
H: Biz bir hacker takımıyız ve bazı şeyleri protesto etmek için bunu yapıyoruz. Mesela geçen ay Çin’in batısındaki Uygurlara karşı soykırım yapıldı ve biz Çin Devleti’ne ait yaklaşık bin siteyi hemen hackledik. Web sitemiz: Giris
B: Benim siteme (okuyamadığım) Türkçe yazılar ve Türk Bayrağı’nın gif animasyonunu koymuşsun. Neden böyle yaptın?
H: O olay düşmanlarımıza karşı bir güç gösterisiydi.
B: Düşmanlar mı? Kim onlar peki? Onlar da Türk mü?
H: Bizim çok fazla düşmanımız var. En büyük düşmanlarımız Rus hackerlar ve Brezilyalı hackerlar.
B: Blogları hacklemeniz size ne kadar trafik veya ilgi kazandırıyor? Yani, o kadar zahmete girip blogu hackledikten sonra sadece Türk insanının anlayabileceği bir mesaj koymak çok etkili görünmüyor.
H: Evet elbette haklısın, o sadece güç gösterisi. Ama mesela bu sene Birleşmiş Milletler’i hackledik ve onlar için bir mesaj koyduk. İstersen bulabilirsin. Avrupa basınında haberini görmüştüm.
B: Bana sorarsan biraz pazarlama dersine ihtiyacın var. Ben eğer 50000 blogu bir haftada hackleyebilseydim, mesajı bir kaç dilde yapardım, websiteme link verirdim ve şekilli bir tasarım yapardım. Sıradaki soru: Bloglar ortalama kaç gün hacklenmiş olarak kalıyor? Mesela benim host şirketi bir saat içinde durumu düzeltti.
H: Değişir. Genelde 2-3 gün.
B: Bu hafta hacklediğin ama hala düzeltilmemiş bir blog var mı?
H: Bir dakika bakayım. Bu olabilir: HaCked By armeyno
B: Peki insanların emeklerini boşa çıkardığın için hiç üzüldüğün, rahatsız olduğun oluyor mu?
H:
ben hacklemezsem başkası hackler o yüzden o tarafı pek düşünmüyorum. Ama benim de sitem hacklendi o yüzden insanların ne çektiğini biliyorum.
B: Bu iyi bir mazeret değil değil mi? Başkası yapacak diye sen yapmak zorunda değilsin. Başka insanlar hırsızlık yapıyor diye sen de mi çalacaksın? Neyse, sıradaki soru: Kaç yaşındasın?
H: 17
B: Gelecek planların neler?
H: Şu anda ekonomi üzerine okuyorum, gelecekte broker veya benzeri bir meslek sahibi olmak istiyorum ama hacklemeyi bırakmayacağım çünkü bu benim için bir oyun.
B: Ama hapse girebileceğin ve bir çok kişiyi rahatsız eden bir oyun. Sıradaki soru: Seninle bağlantıya geçtiğimde şaşırdığından bahsetmiştin. Neden? Bloglarını hacklediklerinden kaçı seninle irtibata geçiyor?
H: Genelde biri benimle bağlantıya geçtiğinde bana hakaret ediyor ve bu onların zararına oluyor. Bu yüzden kısa bir röportaj için benimle irtibat kurman beni şaşırttı.
B: Anladım. Yani sana hakaret ederlerse sen bunu tekrar hacklemek için davetiye kabul ediyorsun.
H: BM ile ilgili burada bir makale var ama Türkçe. Türkler BM'yi 'hack'ledi - DÜNYA - HABERTÜRK - Türkiye'nin En Büyük İnternet Gazetesi. Evet ve bazen e-mail hesaplarını patlatıyorum ve bir daha hiç kullanamıyorlar.
B: Yetenekli bir hacker gibi duruyorsun. Peki bu yeteneklerini daha iyi şeyler için kullanmayı düşünmüyor musun? Mesela online bir şirket kurmak veya programcı olmak gibi?
H: Elbette düşünüyorum. Bir şirket kurabilirim ama bunun için zaman lazım ve bu büyük sorun. Öğrenciyim ve ders çalışmam gerek.
B: Ama haftada 50000 site hacklemek için zaman buluyorsun
Zaman ayırdığın için teşekkür ederim. Bana veya okuyucularımıza söylemek istediğin birşey var mı?
H: Ben teşekkür ederim ve hayır, okuyucularınıza söylemek istediğim birşey yok.
B: Peki ama son bir ricam var: Lütfen sitemi bir daha hackleme.
H: Tamam
Kaynak
Hacker: Merhaba
Boris: Merhaba
H: Merhabaaaa
B: Kusura bakma. Birden işlerim yoğunlaştı. Eee nasılsın?
H: İyiyim sen?
B: Gayet iyiyim. Sana blogumu hacklemen ile ilgili bir kaç soru sorabilir miyim? TheNextWeb.com’da bir yazımda kullanacağım.
H: Evet sorabilirsin.
B: Çok iyi. Öncelikle: Nasıl yaptın?
H: admin hesabına erişebilmek için bir sistem açığını kullandım.
B: PHPMyAdmin’in eski sürümündeki sistem açığı değil mi?
H: Hayır Wordpress’in kendisinde.
B: Gerçekten mi? Böylelikle ana e-mail adresini mi resetledin?
H: Aynen öyle.
B: Peki benim blogumda sistem açığı olduğunu nereden bildin ve neden benim blogum?
H: Sadece Google’da biraz arama yaptım ve senin blogunu buldum.
B: Eski sürüm Wordpress kullanan blogları mı aradın? Milyonlarca olması lazım.
H: Evet ama hepsinde sistem açıkları yok ve hacklenen sadece senin siten değil.
B: Peki haftada kaç site hackliyorsun ve toplamda kaç tane hackledin?
H: Toplamını bilmem ama bir haftada eğer zamanım olursa 50bin site hacklerim. Sistem açıklarına bağlı.
B: 50,000′mi??? İnanılmaz! Peki niye?
H: Biz bir hacker takımıyız ve bazı şeyleri protesto etmek için bunu yapıyoruz. Mesela geçen ay Çin’in batısındaki Uygurlara karşı soykırım yapıldı ve biz Çin Devleti’ne ait yaklaşık bin siteyi hemen hackledik. Web sitemiz: Giris
B: Benim siteme (okuyamadığım) Türkçe yazılar ve Türk Bayrağı’nın gif animasyonunu koymuşsun. Neden böyle yaptın?
H: O olay düşmanlarımıza karşı bir güç gösterisiydi.
B: Düşmanlar mı? Kim onlar peki? Onlar da Türk mü?
H: Bizim çok fazla düşmanımız var. En büyük düşmanlarımız Rus hackerlar ve Brezilyalı hackerlar.
B: Blogları hacklemeniz size ne kadar trafik veya ilgi kazandırıyor? Yani, o kadar zahmete girip blogu hackledikten sonra sadece Türk insanının anlayabileceği bir mesaj koymak çok etkili görünmüyor.
H: Evet elbette haklısın, o sadece güç gösterisi. Ama mesela bu sene Birleşmiş Milletler’i hackledik ve onlar için bir mesaj koyduk. İstersen bulabilirsin. Avrupa basınında haberini görmüştüm.
B: Bana sorarsan biraz pazarlama dersine ihtiyacın var. Ben eğer 50000 blogu bir haftada hackleyebilseydim, mesajı bir kaç dilde yapardım, websiteme link verirdim ve şekilli bir tasarım yapardım. Sıradaki soru: Bloglar ortalama kaç gün hacklenmiş olarak kalıyor? Mesela benim host şirketi bir saat içinde durumu düzeltti.
H: Değişir. Genelde 2-3 gün.
B: Bu hafta hacklediğin ama hala düzeltilmemiş bir blog var mı?
H: Bir dakika bakayım. Bu olabilir: HaCked By armeyno
B: Peki insanların emeklerini boşa çıkardığın için hiç üzüldüğün, rahatsız olduğun oluyor mu?
H:
B: Bu iyi bir mazeret değil değil mi? Başkası yapacak diye sen yapmak zorunda değilsin. Başka insanlar hırsızlık yapıyor diye sen de mi çalacaksın? Neyse, sıradaki soru: Kaç yaşındasın?
H: 17
B: Gelecek planların neler?
H: Şu anda ekonomi üzerine okuyorum, gelecekte broker veya benzeri bir meslek sahibi olmak istiyorum ama hacklemeyi bırakmayacağım çünkü bu benim için bir oyun.
B: Ama hapse girebileceğin ve bir çok kişiyi rahatsız eden bir oyun. Sıradaki soru: Seninle bağlantıya geçtiğimde şaşırdığından bahsetmiştin. Neden? Bloglarını hacklediklerinden kaçı seninle irtibata geçiyor?
H: Genelde biri benimle bağlantıya geçtiğinde bana hakaret ediyor ve bu onların zararına oluyor. Bu yüzden kısa bir röportaj için benimle irtibat kurman beni şaşırttı.
B: Anladım. Yani sana hakaret ederlerse sen bunu tekrar hacklemek için davetiye kabul ediyorsun.
H: BM ile ilgili burada bir makale var ama Türkçe. Türkler BM'yi 'hack'ledi - DÜNYA - HABERTÜRK - Türkiye'nin En Büyük İnternet Gazetesi. Evet ve bazen e-mail hesaplarını patlatıyorum ve bir daha hiç kullanamıyorlar.
B: Yetenekli bir hacker gibi duruyorsun. Peki bu yeteneklerini daha iyi şeyler için kullanmayı düşünmüyor musun? Mesela online bir şirket kurmak veya programcı olmak gibi?
H: Elbette düşünüyorum. Bir şirket kurabilirim ama bunun için zaman lazım ve bu büyük sorun. Öğrenciyim ve ders çalışmam gerek.
B: Ama haftada 50000 site hacklemek için zaman buluyorsun
H: Ben teşekkür ederim ve hayır, okuyucularınıza söylemek istediğim birşey yok.
B: Peki ama son bir ricam var: Lütfen sitemi bir daha hackleme.
H: Tamam
Kaynak