Türk halkı operasyon istiyor !

kurtulus23

New member
Reaction score
0
Türk halkının Kuzey Irak'a olası bir operasyona desteği tam..

6h4kjew.jpg

Başkent Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından 01-05 Haziran 2007 tarihleri arasında Türkiye’yi temsil eden 27 ilde (İstanbul, Bursa, Edirne, Sakarya, Ankara, Kayseri, Eskişehir, Sivas, İzmir, Manisa, Muğla, Adana, Antalya, Mersin, Hatay, Samsun, Trabzon, Rize, Kastamonu, Ağrı, Erzurum, Kars, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Van) 3128 kişi ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen ankette sınırötesi operasyona Türk halkının büyük bir çoğunlukla destek verdiğini ortaya koydu.

5z3yq88.jpg

>>> %

Sizce son günlerde PKK terörünün tırmanmasının sebebi nedir ?

ABD’nin PKK’ya esnek yaklaşması 40,1
Hükümetin yetersizliği 32,7
Hükümetin AB ve ABD tepkisinden çekinmesi 11,1
Seçim dönemini karıştırma çabaları 7,6
TSK’nın Yetersizliği 2,4
Fikir belirtmeyen 6,1

AKP hükümetinin terör konusunda başarılı olabileceğine inanıyor musunuz?

EVET 27,1
HAYIR 70,2
FİKİR BELİRTMEYEN 2,7

PKK sorununu bitirmek amacıyla TSK’nın Kuzey Irak’a müdahalesini destekler misiniz ?

DESTEKLERİM 84,1
DESTEKLEMEM 6,3
FİKİR BELİRTMEYEN 9,6

TSK’nın Kuzey Irak’a yapacağı bir müdahalede ABD askerlerinin TSK ile bir çatışmaya cesaret edebileceğine inanıyor musunuz ?

İNANIYORUM 10,3
İNANMIYORUM 76,4
FİKİR BELİRTMEYEN 13,3

ABD ile bir çatışma olması halinde TSK’nın başarılı olabileceğine inanıyor musunuz ?

İNANIYORUM 91,4
İNANMIYORUM 2,6
FİKİR BELİRTMEYEN 6,0

Irak veya ABD ordularıyla büyük çaplı bir çatışma çıkması halinde TSK’ya katılır mısınız ?

( Sadece Erkeklere Sorulmuştur )

KATILIRIM 95,5
KATILMAM 2,7
FİKİR BELİRTMEYEN 1,8

Ak Parti Hükümetinin ve TBMM’nin Kuzey Irak’a sınır ötesi operasyon kararı alabileceğine inanıyor musunuz ?

İNANIYORUM 26,1
İNANMIYORUM 66,2
FİKİR BELİRTMEYEN 7,7

Genel kurmay başkanı Orgeneral Yaşar BÜYÜKANIT ’ın meclisten sınır ötesi operasyon kararı almasını beklediklerini açıklamasını doğru buluyor musunuz?

EVET DOĞRU BULUYORUM 84,2
HAYIR DOĞRU BULMUYORUM 10,7
FİKİR BELİRTMEYEN 5,1

Kaynak

Güzel kardeşim iyi hoşda biz bu operasyonu yapinca yani K. irak'a girince nolcak hiç düşünen varmi? Ne yazikki ULUSALCİ-SOLCU zihniyet ülkeyi seçim öncesi krize sokmak ve iktidari yetersiz göstermek için hiç olmadigi kadar çok operasyon istiyorlar.Peki girdik diyelim;sagır sultan bile bu beklenti de orda tek bir pkk'li bulabilecekmiyiz ya peşmergeler ile çatişmaya girme ihtimali ne olcak.
Birde Kendimizi her zaman oldugu gibi dogru olarak anlatamadigimiz gibi bu operasyonda da işgalci devlet gibi gösterilirsek ve AB'den dişlanir ve ABD ile kriz yaşarsak! Bakın o zaman kim kazanir kim kaybeder:

Birincisi Biz yani Halk kaybeder, kabul edelim uzun süreli bir şavaş durumunu bu yeni toparlanan ekonomi kaldiramaz.Dolar,euro fırlar enflasyon artar.Yeni gelen şehitler cabasi...

İkincisi Hükümet baskıya dayanamayip yanliş karar verdigi için kaybeder, zaten operasyon curcunasinin asil sebebi iç politikada AK parti hükümetini yipratmak.

Kim kazanir; tabiki ülkede demokrasinin gelişmesini ve AB bütünleşmesini varligi için tehlike olarak gören Ulusalcilar ile Genelkurmay. Cünkü böyle bir durumda yani kriz ortamlarinda hep darbe yapilir ve chp iktidara gelir.Zaten ordu darbe yapacak ortam oluşmadigi için bunu k. ırak'a girerek kendi oluşturmaya çalişiyor.Eger T.Erdogan hayatinin hatasini yapar ve k.ırak'a girerseki (sanmiyorum oda oynanan oyunun farkında) o zaman iyi dikkat edin çevrenizde ki girelim de girelim diyenlere.Çünkü bunlar hemen çarkedip AK parti Tukaka niye girdik ki batiyoruz... diyeceklerine % 10000 bahse girerim.

Bunlari Yapanlarin Evİne Bİr Tane Şehİt Cenazesİ GelmİŞmİ Acaba Soralim.
Devlet YÖnetmek MaÇ YÖnetmeye Benzemez Heralde, Gerİ Al UĞurcum ,yada Her Hakem Hata Yapar,gİttİ Adamlarin ÜÇ Puani Dİyemeyİz Galİba .bÖyle Bİr SorumluluĞu Almak Nedemektİr Onu DÜŞÜnecksİn Önce.
Bekara Kari BoŞamak Kolay ,apoyu Nİye Asamadik Acaba?

istesek bagdat'a kadar gireriz ama hem çok sayıda asker kayıbı olacak, benim kafamda şu olay canlanmakta ABD hakkından gelemedigi ırak için ( her geçen gün ABD askeri kaybını en aza indirgemek için) terörü testekleyerek türk askerini bölgeye zorluyor bizi bununla deniyor kanımca ama bu oyuna hemen gelmemek lazım biraz daha sabır seçimlerden sonra bu iş için ilk adım atılacak gibi
diger yandan seçim atmosferinden boşluk yaratmak niyetindede olabilir

bence acele etmek gerekir ama beklemektede fayda var diyorum

Geri