'Türk Ordusu'na ağır eleştiri

icemen

New member
Reaction score
0
turk-ordusu-na-agir-elestiri.jpg

İngiliz The Economist dergisi, Türk Ordusu'na yönelik çok ağır bir yazı yazdı.
Türkiye ve Generalleri, Lanetli Planlar başlığıyla yayınlanan yazı şöyle;

"Türkiye'nin generalleri için 2009 berbat/rezil bir yıl oldu. Sızdırılan belgeler, dinleme kayıtları ve bazen de kazalar birçok dalavere (shenanigan) ve hınzırlıkların (mischief) ortaya çıkmasına sebep oldu ve en hard-core laiklerin bile orduya olan inancını sarstı. Başbakan Erdoğan şimdi "tarihi bir değişim"den bahsediyor. Türkiye'de sivillerin generallerden emir aldığı günler belki de tarihte kaldı...

Son ortaya çıkan skandalın ardından ilk başta direnişle karşılaşsalar da savcılar özel güçlerin bir zamanlar zaptedilemez Ankara karargahında günlerdir AK Parti'yi iktidardan düşürme ve ülkeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik planların izini arıyor. Ve bazı eski alçakça (dastardly) planları da bulmuş olabilirler... Seferberlik Tetkik Kurulu'nın birçok eylem dışında 1955 yılında İstanbul'dan Rumlar'ın zorunlu göç etmesine sebep olan provokasyonların arkasında olduğuna inanılıyor.

Son operasyon belki de ilk defa sivil yetkililer orduya karşı harekete geçiyor. Buna yönelik yetki Haziran 2009'da çıkarılan hayati bir kanunla verildi. Bu yasaya göre artık "üniformalı adamlar" sivil mahkemede yargılanabilecek. Öncelerde biraz bocalasa da Bay Erdoğan şimdi ordunun üzerine gitmeye hazır gözüküyor. Ordunun eski generaller dahil birçok subayı Ergenekon kapsamında darbe planlamaktan hapishanede çürüyor. Orduyu lekeleyen her yeni olayın açığa çıkmasının ardından daha fazla Türk, ordunun gerçekten de devletin altını oymakta olduğu konusunda kaygılanıyor.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, düzenlenen baskınların yasaqlara uygun olduğunu belirtti. Genelde yaptığı "ordunun adını lekelemek isteyen bilinmeyen düşmanlar" homurdanmalarına rağmen şimdi general Başbuğ'un sessiz bir şekilde soruşturmada hükümetle işbirliği yaptığı görülüyor.
Yıllar yılı 1960'dan beri 4 hükümeti deviren ordu Türkiye'de istikrarlı bir demokrasinin önündeki en büyük engellerden biriydi. Ama bu konuda birbiriyle sürekli atışan parti liderleri çok daha başarılı. Ana muhalefet partisi lideri Deniz Baykal, zaman zaman generallerden daha çok darbeyi destekliyor gibi görüldü. AK Parti iktidara geldikten 7 yıl sonra ifade özgürlüğünü kısıtlayan yasalar halen mevcut. Son skandalların en cesaretlendirici detayı ise bunları ortaya çıkaranların kendi içlerindeki başınabuyruk isimleri ele vermeyi amaçlayan subaylar olması..."​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• turk-ordusu-na-agir-elestiri.jpg
    turk-ordusu-na-agir-elestiri.jpg
    12.3 KB · Görüntüleme: 8,718
gururunuzu mu okşuyor bu yazı....amaçlanan hedefe ulaşıldığının ispatı işte...bekleyin sırada Atatürk'ü küçültmek ve yok saymak vardır, yakında gelir...çünkü denendi olmadı, ortam hazır değildi.eminim sırada o vardır...veeee ondan sonra final...ben diyeyim şeriat siz deyin bölünme parçalanma....tebrikelr...

gururunuzu mu okşuyor bu yazı....amaçlanan hedefe ulaşıldığının ispatı işte...bekleyin sırada Atatürk'ü küçültmek ve yok saymak vardır, yakında gelir...çünkü denendi olmadı, ortam hazır değildi.eminim sırada o vardır...veeee ondan sonra final...ben diyeyim şeriat siz deyin bölünme parçalanma....tebrikelr...

şeriat sistemi bu ülkeye gelmemeli.. çnkü gerçek şeriatın uygulanmıcagını ve iran gbi bi ülke olucagımız kanaatindeymm.. bu arada küçülttüğün şeriat sistemi kadına ilk eşitliği veren sistemdir.. bilmediğin konular hakkında ileri geri konusma.. git neymiş deilmiş öğren öyle gel.. saygılar..

şeriat sistemi bu ülkeye gelmemeli.. çnkü gerçek şeriatın uygulanmıcagını ve iran gbi bi ülke olucagımız kanaatindeymm.. bu arada küçülttüğün şeriat sistemi kadına ilk eşitliği veren sistemdir.. bilmediğin konular hakkında ileri geri konusma.. git neymiş deilmiş öğren öyle gel.. saygılar..

şeriat sistemini bana anlatmaya kalkma...çok beğeniyorsan şeriatla yönetilen ülkelerden birine iltica talebinde bulun...ha yazddğın gibi uygun olmadığını düşünüyorsan; övme...

ingiltere kendi yaptığı lanetli planları unuttu heralde o kelime en çok onlara yakışıyo şerefsizler

şeriat dediğin kuran hükümlerine göre yönetilen devlet biçimidir.iran şeriatla yönetilmiyor ki iranda ahmedi ne derse o oluyor.
Buarada herkes rahat olsun şeriat meriat gelemez bu ülkeye.Vede bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez.

kurandan ayrı yaşayan gençlik neye karşı savaş açtığınızı bilmiyosunuz...

Bir İngiliz gazetesinin Türk ordusu aleyhinde yazması doğaldır. Türk, İngilizin ezeli ve yenemediği düşmanıdır. İngilize göre Türksüz bir dünya her zaman daha yaşanabilirdir. Çünkü dünya egemenliği önündeki yegane engeldir. Türk uyanırsa durdurulamaz. İşte İngiliz bunu bilir, buna göre çalışır.
Ama bu yazıyı okuyupta sevinen Türklere diyecek bir şey bulamıyorum. Belki anlarlar diye şöyle söyleyeyim Türk ordusu olmazsa 21. yy, insan hakları, medeniyet falan dinlemez hepimizi gözümüzün yaşına bakmadan keserler. Uygar ülke ordusunun Irakta yaptıklarını unutmayın, camide yerde yatan ve teslim olan adamı düşünmeden öldürmelerini unutmayın.
Türkiye'nin konumu çok özeldir arkadaşlar, Türk ordusunun sivil yapıdan bağımsız olması mutlak gereklidir, sivil yapıdan emir alan ordu unutmayın halkını k o r u y a m a z. Sivil yapıda neler olduğunu hepiniz biliyorsunuz gemicikler, mısır ithalatları vb gibi.
Türk ordusu bu veya başka bir hükümetin emrine ve kontrolüne girmemelidir. Biz Avrupanın ortasında bir ülke değiliz etrafımız bizim gibi ülkelerle dolu değil, hepsi potansiyel düşmandır aklınızdan çıkartmayın !

Herkes rahat olsun böyle geri zekalıların olduğu bir toplum şeriatla yönetilmeyi de hak etmiyor.

demek CIA dan başka MI6 ağılığını göstermek istiyor ülkemde hepiniz yok olacaksınız bu anadolu topraklarında :mad: eski cahil türk ler yok artık :mad:

Meşe ağacının dalları nerenize battı İngilizler..

Hepinize sıra gelecek merak etmeyin ; )

hangisi yanlış adamların yazdıklarından türkiyede asker ne zamn kışlada durdu . askerşikten başka her şeyi yaptılar

Şeriat dediğiniz Kur'an kurallarysa tabi gelsin isterim mükemmel olur.Mutluluk refah huzur bolluk vbereketlik.Ama bunu yapacak kişi Allah'ın izniyle Hz.İsa(as).Biz zaten islam ülkelerinin manevi lideriyiz.Adam ne söylediğini bilmiyor şeriat gelmesin e zaten var.Olmayan bişi değil ki siz hangi şeriatı diyorsunuz bilmiyorum.Ha diğer ülkelerde şeriat adı altında bişi var ama tam anlamıyla hakim değil.Eksik tabi en doğrusunu Allah bilir.

Yani birşey değil ki Allah zaten ben hükmedeceğim diyor.Bide yukarıda yazmış"beyler kaanızı yormayın şeriat meriat gelmez"
Nerden biliyosun geleceği görüyor bu arkadaşı ziyaret etmek lazım.....

oldum olası sevemedim bu ingilizleri ve moskofları

lawrance aklıma gelince delleniyorum.soğuk insanlar soğuk :mad: eskisi gibi olacağını sanıyorlar :mad: hiç birşey eskisi gibi olamaz.bölgesine hakim bir türkiye var.:mad:

kaşımaya alışıklar ya kaşısınlar bakalım. zamannında nasıl KAŞIMIZSAK gene KAŞIRIZ ...:mad:

şeriatın sahibi ve gerçek uygulayıcısı ALLAH'tır (R.A)..hiç kimse ALLAH adına bu fani dünyada rol kapmaya çalışmasın,yaradana sözde degil özde baglı insanların inançlarını ipotek altına almaya çalışmak şeytanın işine yarar..HZ. MEVLANA,HACI BEKTAŞI VELİ gibi ALLAH aşkından kendinizi aç susuz aylarca çilehanelere kapatında göreyim sizi,öyle 5 yıldızlı otel odalarından 2 sarıklı cübpelinin arkasından islam edebiyatı yapılmaz..türkiyeye şeriat gelmeliymiş,iranda şeriat yokmuşmuş..tarih penceresinden geriye dönüp bir bakın bakalım,islam alemi kimleri hatırlıyor..yüregi ALLAH ve insan sevgisiyle dolu HOCA AHMET YESEVİ'yimi,HZ. MEVLANA'yımı,HACI BEKTAŞI VELİ'yimi,YUNUS EMRE'yimi yoksa agızlarından salyalar akıtıp ''şeriat isterük'' diyenlerimi???ingilizlerin makalesine gelince,yav arkadaş bu toprakların yetiştirdigi insanlar tsk'ya düşman,elin ingilizine ne diyeyim ki!!!

ne şeriat ne darbe kafasına göre güzel türkiye

vay hınzır vede muzır herifler! içdede boş durmuyor,dıştada boş durmuyorlar.İyiki ellerinde ordunun silahları yok,yoksa allah için vurun diye meydan savaşı verecekler!

ya arkadaslar ne serıatı yaaa......bu ulkeye serıat falan gelmes..bu ordudakı ıslere gelınce bence kurum olarak dııl ama kısılerın yaptıgı bır takım yasak ısler war dıye dusunuyorum....sonucta ınsan oglu asker dıye yapmayacak mı yanı.....ben munferıt olaylardır dıye dusunuyorum....

Geri