Türkan Saylan'ın Ardından....

Madness

Banned
Reaction score
0
SON MESAJI: ÖLÜME HAZIRIM
Saylan'ın doktoru yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Saylan'ın bilinci son 24 saate kadar açıktı. Cumartesi dondurma yiyip su içti, sorularımıza mantıklı cevap veriyordu. Bilinci son 24 saatte kapandı. Mesajı 'Bana düşen tüm görevleri yerine getirdim, ölüme hazırım' oldu.

ARAT: SEVİNENLER BOŞA SEVİNMESİN
NTV canlı yayınına katılan CHP Milletvekili Necla Arat, "Ülkenin en değerli insanlarından biriydi. Yola, değişim için geleceğin annelerinden başlamak gerektiğine inanarak çıktık birlikte. Saylan'ın başlattığı hareket ekibinin çabalarıyla daha da yükselerek sürecek. Son dönemdeki iftiraları nefretle dile getirmek istiyorum. Sevinenler olacaktır ama boşuna sevinmesinler. Eskisinden daha güçlü ÇYDD, onun yolunda çalışmaya devam edecektir. Duyarlılığımız sürecek. Türk milletine başsağlığı diliyorum" dedi.

YÜKSEL: KIZLARIN EĞİTİMİ İÇİN UYKULARI KAÇARDI
ÇYDD Yöneticisi Prof. Dr. Ayşe Yüksel de NTV’ye yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu:

"Onunla birlikte hayatı dolu dolu geçirmeyi öğrendik. Ardahan’ın en uzak ilçesindeki bir kızın eğitimi ile, Edirne’nin Enez ilçesindeki bir kızın eğitimini o düşünür, bunun için uykuları kaçardı. 'Eğitimli kadın olmamız yeterli değil, daha da çalışmamamız lazım. 'Ben okumak istiyorum, ama imkanım yok’ diyenlerin acısını içimizde hissetmeliyiz' derdi. Türkiye’nin varolan tüm ilçeleri için kız öğrenci yurtları kurulsa, bu kızların okula gidebileceğini savunurdu. 'Bunun için herkesi nasıl seferber ederim’ diye uykuları kaçardı. Türkiye’nin tümü için bir anne, arkadaş ve hekimdi. Dünyada bir ilki de başardı Türkan Hoca, onun sayesinde artık sosyal tıp anlayışı var.”

ÇELİKEL: EN BÜYÜK VASİYETİ YAPTIKLARIDIR
ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Aysel Çelikel ise Saylan'ın vefatı üzerine şunları söyledi:

"Saylan çok sevdiği çocuklarda, gençlerde ve yol arkadaşlarının yüreğinde hayalleri, düşünceleri ve değerleriyle yaşamaya devam edecek."

Bir gazetecinin Saylan'ın ölmeden önceki vasiyetini sorması üzerine Prof. Dr. Çelikel, "Onun vasiyeti yaptıklarıdır. Bugüne kadar Genel Başkanı olduğu dernekte ya da başka sivil toplum kuruluşlarında yaptığı hizmetlerin devam etmesi, en büyük isteğiydi" dedi.

http://www.ntvmsnbc.com/id/24967345/

hazır oLmak icin hazırLık yapmak gerekiyo değiLmi hazırım diyorsan in$aLLah hazırsındır ve umarım namaz kıLmak yerine yabtıgın ve yaptırmak istediğin baLeLerin ahirette sana $efaatci oLamayacagını biLiyosundur (=

hazır oLmak icin hazırLık yapmak gerekiyo değiLmi hazırım diyorsan in$aLLah hazırsındır ve umarım namaz kıLmak yerine yabtıgın ve yaptırmak istediğin baLeLerin ahirette sana $efaatci oLamayacagını biLiyosundur (=

kardeşim sende taktın yaptırdığı balelere ne var işte arasat meydanında karşımıza bale ekibiyle çıksa fena mı yani zaten stresli bi ortam orası azcık eğlendirsin bizi işte.. bu zevkten mahrum mu kalalım :hhdil:hhdil

Bende pek sevmezdim ama sonucta bir insan yani. . .
ALLah rahmet eyLesin!!

mekanı cennet olsun...

First Lady Gül'den Türkan Saylan mesajı

herkesinbasisaodl.jpg

''Gerçekten çok üzüldüm. Herkesin başı sağolsun''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın vefatıyla ilgili olarak, ''Gerçekten çok üzüldüm. Halk sağlığı, cüzzam, eğitim gibi konularda gerçekten takdire şayan çalışmaları oldu'' dedi.

Hayrünnisa Gül, ''81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi''nin tanıtımı için Çankaya Köşkü'nde düzenlenen toplantının ardından, basın mensuplarının Saylan'ın vefatına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Saylan'ın vefatını sabah saatlerinde öğrendiğini belirten Hayrünnisa Gül, ''Gerçekten çok üzüldüm. Halk sağlığı, cüzam, eğitim gibi konularda gerçekten takdire şayan çalışmaları oldu, ülkeye hizmetleri oldu. Ailesine baş sağlığı diliyorum. Herkesin başı sağolsun'' diye konuştu.

Kaynak

Basımız SAğolsun...

Günahıyla sevabıyla göçüp gitti, hesap onun hesabı ve kimin nasıl, neyle değerlendirileceği bizim bilebileceğimiz bir şey değil elbette.Ölenin arkasından şeytan bile konuşmayı kesermiş.
Allah taksiratını affetsin demek düşer bize.Fazlası bizi aşar.

Günahıyla sevabıyla göçüp gitti, hesap onun hesabı ve kimin nasıl, neyle değerlendirileceği bizim bilebileceğimiz bir şey değil elbette.Ölenin arkasından şeytan bile konuşmayı kesermiş.
Allah taksiratını affetsin demek düşer bize.Fazlası bizi aşar.

Tunyukuk Arkadaşımın Bu Sözüne KatıLıyorum.O Artık AsLına Dönmüştür, Daha FazLa Bişeyler SöyLemenin AnLamı Yoktur.ALLah Rahmet EyLesin.

Küçük bi ricam olacak;lütfen asaletin anlamından bi haber insanlar,asil olduklarını savunmasınlar.Ayrıca din Allah ile kişi arasındadır,merhumenin takvası hakkındada yorum yapmasınlar çünkü bunu sadece ve sadece Allah bilir.
Birde bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum,"çocukların namaz kılmasını değil,bale yapmasını istiyoruz" demekle "Okulda çocukların sıraların üzerinde namaz kılmasını değil,bale yapmasını istiyoruz" demek arasında dağlar kadar fark vardır,tabiki yine anlayabilene..
Merhume Saylan'ın bu konu hakkında kendi söylemiş olduğu söz aynen şu şekildedir:
"Türkiye'nin bölünmesine, ırkçılığa yönelmesine, binlerce yıl öncesinin Arap ve İran âdetlerinin gelmesine karşıyız. Çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz. İnancın insanların iç dünyasında saklı olmasını istiyoruz."

Geri