Türkiye’ye New York’tan Bakmak

oLdness_07

The Darkness
Reaction score
0
Bulut Geçti Gözyaşları Kaldı Çimende,Gül Rengi Şar

BM Genel Kurulu Genel görüşmelerinin açılış oturumunu izlemek üzere dün BM Genel Kurulu salonuna gittik.192 ülkenin devlet ve hükümet başkanları salondaydı. Amerika’da siyasi popülaritesi giderek azalan Başkan Obama salonda herkese gülücükler dağıtıyordu. Obama’nın gelişiyle New York trafiği felç oldu. Abartılı güvenlik tedbirleri burada yaşayanları, hatta zirveye katılanları canından bezdirmiş durumda.
Cumhurbaşkanı Gül, 8’inci sırada Genel Kurula hitap etti. Güzel ve etkili bir konuşma yaptı.
Yaklaşık bir haftadır New York’tayız. Hem yabancı devlet başkanlarının Türkiye’ye ilgisi, Sayın Cumhurbaşkanı ve bakanların temas trafiği, hem de Amerikalı yatırımcıların ve basının Türkiye’ye yoğun ilgisi açıkçası beni şaşırttı.

Burada Cumhurbaşkanı ve bakanları gören yabancılar; Türkiye’nin ekonomik krizi başarı ile atlatması, krizde yüksek seviyede büyüme oranını yakalaması, referandumla demokrasisini geliştirmiş olması, BM’deki başarılı çalışmaları, Orta Doğu-Kafkaslar-Balkanlar ve Afganistan-Pakistan’da yaptıkları ile ilgili olarak tebrik ediyorlar takdirlerini sunuyorlar.

ABD, Fransa, İngiltere gibi ülkeler yüzde 1-2 büyürken krizde yüzde 7 büyüyen, dünyada işsizlik çığ gibi artarken, krizde işsizlik rakamlarını aşağıya çekebilen ve küresel yatırımcılar için risk primi İtalya’dan, İspanya’dan, Belçika’dan daha iyi durumda olan, borsası rekorlar kıran, referandumla da adeta güven ve istikrarı pekiştiren Türkiye, bütün dünyanın ve küresel yatırımcıların ilgisini çekmiş durumda.
İçerde birbirimizi yemekle, kısır siyasi çekişmelerle uğraştığımız için Türkiye’nin nerelere geldiğini, geldiği seviyenin dünyaca nasıl algılandığının farkında bile değiliz. Türkiye’de yaşayıp karamsarlığa düşenlere, Türkiye’nin geleceği ile ilgili kaygı duyanlara tavsiyem; Türkiye’ye dışarıdan baksınlar. Emin olun moral bulacaklardır. Türkiye ile gurur duyacaklardır. Ankara’dan görünen Türkiye ile New York’tan görünen Türkiye aynı Türkiye değil.

New York’tan görünen Türkiye; İspanya’dan, İtalya’dan ve Belçika’dan daha fazla gelecek vaat ediyor. Dışarıdan bakıldığında demokrasisini hızla geliştiren, güçlü ve istikralı bir hükümete sahip, ekonomisi dünyada hızla büyüyen, küresel sorunlarda etkili ve bölgesinin en önemli aktörü duruma gelen bir Türkiye görüntüsü ve algısı var. Kılıçdaroğlu’na duyurulur. Buradakilerin hepsi AK Partili olmuş sanki. Bunlar da Brüksel’dekiler gibi rüşvet almış olabilirler. Buradan görünen; Türkiye’nin iyi yolda olduğu, Cumhurbaşkanı ile Başbakanı ile Hükümeti ile Meclisi ile iyi yönetildiği...
İçerden karamsarlık pompalayanlara inanmayın. Nereden nereye geldiğimize çıkın bir de dışarıdan bakın.

..:: Kaynak ::..
Nuri ELİBOL​

Pompayla gaza gelenlere ne anlatsan boş..
Dünya liderleri, dünya medyası, dünyanın farklı ülkelerindeki
farklı insanları yalan söylüyor..ama kaç defa tekzip kararı verildiği
belli olmayan, yalan taraflı ve örgütlü şekilde haber yapan
kartel medyanın yazdıkları doğru :)

Çocuğun elinden birşey almak istediğinizde çeker alırsanız basar yaygarayı gürültüsü ortalığı yıkar

ve

vermek istemez.

Ama başını okşayıp güzel yalanlar söyleyip başını sıvazlarsanız gönül rızası ile alırsınız sessizce....

Birileri başımızı sıvazlıyor gibi geliyor.

Muhalefetin sanatlı yorumlarına bayılıyorum =)

Arkadaşlar her zaman derim kargaya yavrusu şahin görünürmüş (ispanya,portekiz vs..)

Bizim elimizde bir şahin var ama karga olarak görmeye devam ediyoruz.

At gözlüklerinizi bir tarafa bırakıp objektif düşünün ALLAH aşkına.

Ekonomik olarak büyümüyormuyuz? (En azından bir önceki iktidara göre =) )

Muhalefetin sanatlı yorumlarına bayılıyorum =)

Arkadaşlar her zaman derim kargaya yavrusu şahin görünürmüş (ispanya,portekiz vs..)

Bizim elimizde bir şahin var ama karga olarak görmeye devam ediyoruz.

At gözlüklerinizi bir tarafa bırakıp objektif düşünün ALLAH aşkına.

Ekonomik olarak büyümüyormuyuz? (En azından bir önceki iktidara göre =) )

eVET ekonomik olarak büyüyoruz

Cumhuriyet tarihinin en büyük borcuna ulaşarak

Evet büyüyoruz cumhuriyet tarihi boyunca kurduğumuz kurumların hepsini satarak..

Evet büyüyoruz Cumhuriyet tarihinin en büyük oranda dış ticaret açığı ile

Evet büyüyoruz

Vatan topraklarını alıp gitmiyorlar ya diyerek yabancılara satarak. Ki herhalde harran ovasında artık türkten çok israil yahudilerin tapusu var.

Evet büyüyoruz ekonmik göstergeler yüksek çıksın diye yabancı paranın gelip istediği vurgunu piyasa ve borsada yapıp vergi ödemeden gitmesi ve aynı durumdaki bu vatanın evladının ödediği vergiler ile ....

Evet büyüyoruz kağıt üzerinde...

Keser döner sap döner bir gün gelir bu hesap döner....

O zaman görürsünüz büyümeyi.

Şu an ben kirada oturuyorum arabam hurda yerli

Gidip borçlanıp evde alırım arabada ....

Hatta yatta alırım katta....

Ama borcu bırakıp gidebilecğim benden sonra gelecek bir yönetim iktidar yok .........

Sefamın süresi belli olurda cefamın süresini hesaplayamam..

Cefasını da bu millet uzun yıllar çeker.........

Artık şu özelleştirme safsatasını hele hele yabancılara satılmasını geçin lütfen !

Adamlar açıkladı.Belli bir yüzdesi vardır yabancıya satışın dedi.Bunun dışına çıkılmaz dedi.Ama hiçbiyeri okumadan sadece muhalefet partisi liderlerinin dayatmasıyla oy verenler hala gözlüklerini gözünde unutmuş demektir!

Evet büyüyoruz cumhuriyet tarihi boyunca kurduğumuz kurumların hepsini satarak..

Evet büyüyoruz

Vatan topraklarını alıp gitmiyorlar ya diyerek yabancılara satarak. Ki herhalde harran ovasında artık türkten çok israil yahudilerin tapusu var.

Evet büyüyoruz ekonmik göstergeler yüksek çıksın diye yabancı paranın gelip istediği vurgunu piyasa ve borsada yapıp vergi ödemeden gitmesi ve aynı durumdaki bu vatanın evladının ödediği vergiler ile ....

Ama borcu bırakıp gidebilecğim benden sonra gelecek bir yönetim iktidar yok .........

Siz özelleştirmeye ''satmak'' diyorsanız bunu dünyadaki ülkelerin nerdeyse hepsi yapıyor.Bir kaç azınlık hariç.
Ayrıca bu sizin ''satma'' diye nitelendirdiğinizi bundan öncki dönemlerin hepsi yaptı
ama Ak Parti yapınca göze battı nedendir bilinmez (?)

Ayrıca sen hala geri gidiyoruz diyorsan sana diyecek birşeyim yoktur.
O saydıklarının hepsi önceden de vardı ve onun bir 5 katıı da
ekstradan vardı.
Sizin istediğiniz sihirli bir değnek.Ama onu hiçbir siyasetçi veremez.
Ayrıca cumhuriyetin ilanından beri en iyi iktidar bu iktidardır.
Bu tartışılmaz bile.

Yüzlerce ilerleme var ancak sadece ''krizde banka batmaması'' ve krizde ''büyüme'' den ne kadar kuvvetli bir ekonomimiz olduğunu görebilirsiniz.
Tabi at gözlükleri çıkarsa.=)

Bazı arkadaşlar ''satıyor adam büyüycez tabi'' diyerekten kıvrılmaya çalışıyor.
Ama dediğim gibi nerdeyse bütün ülkeler yapıyor bunu ama bakıyorsunuz ispanya'da işsizlik olmuş %20
İngiltere desen %2 büyümeyi anca yakaladı.Ama gelde bu arkadaşlara anlat durumu =)

Artık şu özelleştirme safsatasını hele hele yabancılara satılmasını geçin lütfen !

Adamlar açıkladı.Belli bir yüzdesi vardır yabancıya satışın dedi.Bunun dışına çıkılmaz dedi.Ama hiçbiyeri okumadan sadece muhalefet partisi liderlerinin dayatmasıyla oy verenler hala gözlüklerini gözünde unutmuş demektir!

yüzde kaç acaba çünkü duraksadıklarını görmedim ben hiç..

sıcak para ile ülke ekonomisi ilerliyor şu an... Devletin vergiden başka ne geliri kaldı.. Barajlardan tut devlet dairelerine kadar satış yapılıyor..Kimlere nasıl hangi şartlarda yapılıyor onlarda meçhul.. Dur napıyorsun diyecek bir engelde yok artık.. Bu iktidar sonsuza kadar durmaz elbet giderde satılanlar nasıl alırız ya da zararı nasıl kapatırız Allah bilir..

Yazar çok haklı... Türkiyeye dışardan bakın..

Evet büyüyoruz

Zaten hepiniz bu borç konusunda uzman olmuşsunuz. T.C. nin iç ve dış net borcu 320 milyar dolar civarındadır.Özel sektörün borcunu hiçbir devletin ödeme yükümlülüğü yoktur.Bu borcu alıyorsunuz ülkemizin sırtına yüklüyorsunuz.Yok böyle birşey.Dünyadaki ülkelerin borçları sıralamasında ülkelerin ne halde olduklarını görmüşsündür ve TÜRKİYE'Yİ de görmüşsündür.Türkiye hiçbir şekilde borcunu ödemede zorluk çekmeyecek birkaç ülkeden biri.O satıldı dediğin kurumların çoğunun ne halde olduğunu bal gibi biliyorsun da işine gelmiyor.Diyeceksin ki telekom zarar mı ediyordu da özelleştirildi?Tabiki değil,oradaki amaç rekabet gücünü artırmak ve vatandaşına daha iyi hizmet vermek.2002-2010 yıllarına bakarak farkı görebilirsin.Sakın yanlış anlama Türk Telekomu şirket olarak savunmuyorum devletin önlem alması lazım bazı konularda ama özelleştirme konusunda bu hükümet çok başarılıdır yanlışlar olmasına rağmen.Ak partinin ne bana ne çevreme bir faydası var.Benim için önemli olan devletin bekasıdır ve büyümesidir.Ben bir karşılaştırma yaptım kendimce;ak partiden önceki hükümet döneminde insanların cebine para girdiğini söylüyorlardı ama devlet o zaman battı,ak parti hükümetinde herkes parasızlıktan,fakirlikten şikayetçi ama veriler Türkiye'nin büyüdüğünü gösteriyor.Ülkemiz şu pkk sorununu da çözerse aydınlık yarınlara daha güçlü bir şekilde girecek.

Zaten Türkiye'ye hep New york'tan bakıldığı için bu durumdayız...Okyanus ötesi başbakanın selamına güzel cevap vermiş,takdir ettim.

Geri