Türkiye Komünist Partisi - Toplumcu Anayasa

tartışmayı bile bilmiorsunuz ....

benim tek bir sözüm var bu konuyla ilgili olmucak belki ama:

biz bu çarkı Türkçe,Kürtçe,Farsça,Arapça reddediyoruz ve kızıl rengi çok sefioruz ;)

araştır bakalım kürtçe ne zaman ortaya çıkmış??
kürtçe ***** 180 sene önce ingiliz bir gramerci tarafından 5 dilin birleştirilmesinden elde edildi.size bölücü diyince kızıyorsunuz :D

Kisisel atısmaya girmek, tahrik edici ve hakarete varan kelimeler yasaktır

kürtçe ***** 180 sene önce ingiliz bir gramerci tarafından 5 dilin birleştirilmesinden elde edildi.size bölücü diyince kızıyorsunuz :D

saçmalamışsın nedir bu kendinden başka kültürü çekememezlik asıl bölücü sensin türkçeyi büyük büyük puntolarla yazarken kürtçenin k sini küçük yapman kürtçenin değil senin küçüklüğünün küçük oyunlarının resmidir o zaman türkçede cumhuriyetle beraber çıktımı diyeceğiz osmanlıcayı anlayabiliyormusun o zaman türkiye türkçesi cumhuriyetle beraber devlet kontrolünde oluşturulmuş fransızca arapça farsça ve türkçe karışımı bir dildirmi diyeceğiz ırkçılığa kapılmadan cevap ver zorlanabilirsin ama bi dene

madem 180 yıl önce çıkmış ondan önceki kürtler ne konuşuyormuş sen şimdi kürt yokmuş diyecen onada birşey bulacaksın çok merak ediyorum kesin çok bilimsel bir cevabın vardır

saçmalamışsın nedir bu kendinden başka kültürü çekememezlik asıl bölücü sensin türkçeyi büyük büyük puntolarla yazarken kürtçenin k sini küçük yapman kürtçenin değil senin küçüklüğünün küçük oyunlarının resmidir o zaman türkçede cumhuriyetle beraber çıktımı diyeceğiz osmanlıcayı anlayabiliyormusun o zaman türkiye türkçesi cumhuriyetle beraber devlet kontrolünde oluşturulmuş fransızca arapça farsça ve türkçe karışımı bir dildirmi diyeceğiz ırkçılığa kapılmadan cevap ver zorlanabilirsin ama bi dene

madem 180 yıl önce çıkmış ondan önceki kürtler ne konuşuyormuş sen şimdi kürt yokmuş diyecen onada birşey bulacaksın çok merak ediyorum kesin çok bilimsel bir cevabın vardır

başka kültür mü kimin kültüründen söz ediyorsun ne kültürü varmış da biz bilmiyoruz.Bak bakalım araştır 180 seneden önce kürt kelimesi varmıymış???sen şimdi bölücü sitelerden toplayıp toplayı var da dersin.bu arada TTK Başkanı Yusuf Halaçoğlunun araştırmalarını oku bakalım.Ondan daha iyi tarih bildiğini iddaa da edersin:D:D kürtü Türkten farklı ve bir alt dalı olarak göstermeyen bütün düşünceler kahrolsun!

Türkiye Komünist Partisi'nin yeni hazırladığı anayasa

tkp-1.jpg

İndir

Rar Pass : redarmy@hackhell

not : pdf uzantılıdır

konu ve attığımız mesajlar tamamen başka yöne kaydı!..biraz dikkat edelim sırf anti-komünizm propagandası yapmak için saçma sapan yerlerden konuyu saptırmayın!..

konu ve attığımız mesajlar tamamen başka yöne kaydı!..biraz dikkat edelim sırf anti-komünizm propagandası yapmak için saçma sapan yerlerden konuyu saptırmayın!..

Madem ki konunun istediğin yerde kalmasını istiyordun başta yazılanlara cevap vermezdin ya da verir konuyu olduğu yere çekerdin.

İyi günler.

******* Demek Kürtçe BöyLe Ortaya Çıkmış.. Bak Bak Bak.. Türkçe NasıL Ortaya Çıktı SöyLermisin? MeseLa Çok DeğiL Bir 120 Sene Öncesine Git?
Onada BişeyLer Atarsın Sen :))

Bu Arada Atatürkün KürtLeri Atın Diye Bir Sözünün Var OLduğunu SöyLeyen Arkadaş!! Madem Atatürk SöyLedide Neden ÇıkarmadıLar??

Faşist OLacağıma Komünist OLurum .. En Azından KomünistLer SaygıLı Ve Dürüst İnsanLardır.. ANLAYANA!!!!!!

kusura bakmada gayet masumane bı soru sorucam TUrkıye cumhurıyetının bı tane anayasası yokmu her partı kafasına gore bole anayasa hazırlayabılıyomu... pekı bu da bı sekılde anayasayı degıstırmek bı baska bakıs acısıylada boluculuk olmuyo mu

yalnış düşünüyorsun bence.
Sana bunu şu şekilde açıklayayım Türkiye Cumhuriyeti Atatürk tarafından belirli bir anayasa ile kuruldu Doğru mu?
>>>DOĞRU
peki Atatürk ü devlet dairelerinde posterlerini asarak yaşatıyoruz diyorlar neden o zaman onun getirmiş olduğu anayasa yı her gelen hükümet değiştiriyor?
Bence bu atatürk'e karşı çıkmak yani atatürk'ün cumhuriyetine karşı çıkmak anlamına gelir fakat TKP için bu şekilde bir suçlama yapmak yalnıştır bunu yapamayacağını bilemezsin çünkü TKP hakkında hiçbir bilgin yok öğrenmek için en ufak bir araştırma da yapmadığın belli...

TKP nin durumunun neden farklı olduğunu sana söyleyeyim çünkü:
TKP tam olarak sosyalist bir düzeni savunan bir parti yani cumhuriyetin maddelerini değiştirmeye çalışmıyor eğer ki cumhuriyeti kaldırıp sosyalist bir ülke kurarsan yeni bir ülke yeni bir rejim olduğu için yeni bir anayasa hakkına sahiptirler ama günümüzdeki hükümetler hem rejimi savunuyorlar hem de anayasa'yla kafalarına estikçe hatta her ihtiyaç duyduklarında değişiklik yapıyorlar ki bu değişiklikler kendileri için yapılıyor hiç bir şekilde halk için değil umarım biraz anlatabilmişimdir...:clap:victory

arkadaşlar bakıyorum ki herkes bu anayasa hakkında bilip bilmeden yorum yapıyor konunun kaçıncı sayfasındayız buraya kadar okuyorsunuz zaten o halde bu dosyayı indirip okuyun ondan sonra tekrar yorumlarla geri gelin derim o kadar üşenmeyin...

içeriğe bakmadan sadece isimden dolayı yeni anayasa yazıoalr die ortaya çıkıp yorumlar yapıorsunuz her zaman farklıdır 1921anayasasını şuan ülkemizde kullanmak mümkünmüdür hyr çünkü devir değişior insanlar ve gereksinimler değişior ve yeni yasalar düzenlenior...!!!

bunun adıda anayasa deil sadece bir öneri ama malesef önerileri kaldıramıcak insanlar var yukarıdaki bi arkadaş benim mesajıma verdiği cevaptan dolayı banlanmış üzüldüm doğrusu bana hakaret edince kendisi zararlı çıktı halbuki oturup adam akıllı konuşulabilir bunlar oturulup tartışılabilir 80 öncesini belki bi çoğumuz yaşamadık ama okuyailiriz olaylar patlak vermeden önce üniversite kantinlerinde sağcısıda solcusuda oturup rahat rahat tartışıp sonra o salondan kol kola çıkarlarmış böle bir ortamı hangi dış ülkeler ister bir düşünün ??? bize moskovcu dienler bence emperyalizmi ülkemize getirmek için can atanların başıdır!!! faşizm fransız inkilabıyla çıkmış manyakça ve bence sadistçe bi düşüncedir... ki faşizm temeli sömürmektir ne yani biz sömürücü kan emici adi insanlarmı olcaz bunumu sölüorsunuz???

herkes şapkasını başının önüne koysun ve ii düşünsün sonra cevaplasın sonra konuşalım birbirimize saldırmakla hiç bir yere varamayız!!!!

Burda atıp tutan laf söyliyenlerden hiç biri su anayasa taslağını okumamıstır eminim !
Okuyupta hala saçmalıyanlar cahildir ..

biz çılgın türkler yokmuyuz , hep bizler yaşatırız tarihi.. devrim yapalım diyosunuz ardından yaşasın komünizm ... :) kardeşim bırakın artık 19. yy'da bitmiş kemikleri kuma karışmış daha sonra bizim binaya çimento niyetine satılmış :) adamların ideallerini....
uğraşmayın artık leninin anayasasıyla
Atamızın yasası neyinize yetmiyor???

Burda atıp tutan laf söyliyenlerden hiç biri su anayasa taslağını okumamıstır eminim !
Okuyupta hala saçmalıyanlar cahildir ..
sizin zekilğiniz ve engin tecrübeniz bütün Millete yeter de artar bile :D:D

Bozkurt28 in dediği gibi ilk üç maddenin bile değiştirildiği bir anayasadan ne bahsedecen ki :D

...............................Ben Anayasayı Okumadım Ama Anayasadan Anlayanın Bu Forumda Işi Olmaz Anayasayı Yüzeysel Olarak Anlarlar Anayasa Koministlerin Harcı Değildir
Hala şu Kominist Partisinden Ne Medet Umarsınız Kendine Hayrı Yok...........................

...............................Ben Anayasayı Okumadım Ama Anayasadan Anlayanın Bu Forumda Işi Olmaz Anayasayı Yüzeysel Olarak Anlarlar Anayasa Koministlerin Harcı Değildir
Hala şu Kominist Partisinden Ne Medet Umarsınız Kendine Hayrı Yok...........................
godfather,

Demişssin ki anayasa koministlerin harcı değildir.Ben sadece bu konuda yorum yapmak istiyorum ve senden cevap bekliyorum.Yazdığına sende inanmıyosun daha doğrusu kemikleşmiş bir düşünceyle yazıyosun.
Anayasa nedir ? Devletin kuralları.Devlet Nedir ? Halkların bir arada yaşaması sonucunda doğmuş bir yapı.
O zaman anayasa halkçı olmamalıdırmı?
Yoksa anayasaya türlü oyunlar pislikler biraz argo olucak ama halkın bir yerine kazık geçiricimi olmalıdır?

Senin ettiğin o laf üzerine 2. anayasa şeklini istediğini düşünüyorum.

Geri