"Türkiye'de İşsizlik Olduğunu İspat Edenin Heykelini Dikeceğim"

samimi23

New member
Reaction score
0
zwaix.jpg

Sivas'ta Tekstil Üzerine Üretim Yapan Lefaxx Jeans Fabrikası, Bütün Dünyayı Olumsuz Etkileyen Ekonomik Krize Meydan Okuyor. Fabrika Yönetimi, Kriz Döneminde İşçi Çıkartmak Yerine Yeni İşçi Alarak Üretimi Yüzde 30 Arttırdı. Kalifiye Elaman Bulamamaktan Yakınan Fabrika Genel Müdürü Mürsel Önder, Türkiye'de İşsizliğin Olduğuna İnanmıyor.

Sivas'ta tekstil üzerine üretim yapan Lefaxx Jeans Fabrikası, bütün dünyayı olumsuz etkileyen ekonomik krize meydan okuyor. Fabrika yönetimi, kriz döneminde işçi çıkartmak yerine yeni işçi alarak üretimi yüzde 30 arttırdı. Kalifiye elaman bulamamaktan yakınan fabrika genel müdürü Mürsel Önder, Türkiye'de işsizliğin olduğuna inanmıyor. İddialı konuşan Genel Müdür Önder, "Bana Türkiye'de işsizliğin olduğunu ispat eden kişinin heykelini dikeceğim." diyor.

Kurulduğu günden beri sipariş yetiştirme telaşı yaşadıklarını ifade eden şirketin yöneticileri, müşterilerine mahcup olmamak için yeni sipariş almadıklarını söylüyor. Periyodik olarak açıklanan işsizlik oranlarının gerçeği yansıtmadığını savunan Genel Müdür Mürsel Önder, Türkiye'de 'işsizlik olmadığını' iddia ediyor. Ülkede 'masa başı iş' arayanların oluşturduğu istihdam sorununun olduğunu ileri süren Önder, "Türkiye'de işsizlik yok, kalifiye personel bulma problemi var. İşsizliğin olduğunu bana ispat edenin heykelini dikeceğim." şeklinde iddialı konuşuyor.

Fabrika olarak 2 bin çalışan hedefine kalifiye personel bulamadıkları için ulaşamadıklarını anlatan Önder, "Bu ülkede meslek liselerinde ve halk eğitim merkezlerinde bilene de bilmeyene de diploma veriliyor. Bu kurumlar bizim istediğimiz evsaflarda eleman yetiştirsin onlara fabrikamızda iş garantisi veriyoruz." dedi. Türkiye'de ekonomik kriz nedeniyle batan şirketlerin iyi yönetilemediğini vurgulayan Lefexx Jeans Genel Müdürü Önder, bu şirketlerin büyük çoğunluğunun hesapsız kredi kullandığı için ekonomi piyasasından silindiğini de sözlerine ekledi
.

"Türkiye'de İşsizlik Olduğunu İspat Edenin Heykelini Dikeceğim"

Sizin çevrenizde herkes zengin olduğu için kendiniz gibi sanıyorsunuz herkesi.

ispat istiyorsan TUİK'in ve DİE'nin verilerine bak..... her ne kadar kayıtdışılar ve iş bulmaktan ümidini kesilenler ve iş aramayanlar dikkate alınmasa bile işsizlik oranları çok yüksek..... Koskoca iş adamısın istatistik bilimini biz hatırlatacak değiliz.....

Geri