Türkiye'de bir ilk! Laik kemalist ordu..

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1
pkkop.jpg

TÜRKİYE'DE BİR İLK!
Vicdani değil İMANİ RETÇİ

"Laik, Kemalist değerlere dayanan ordu, dini inançlarıma aykırı" diyerek askere gitmiyor!

ENVER Aydemir adlı vicdani retçi, 24 Aralık 2009 günü Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılacak “vicdani ret” konulu bir panele konuşmacı olarak katılmak üzere geldiği İstanbul’da asker kaçağı olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

TUTUKLANDI
Aydemir, zorunlu askerliği reddettiği için ilk olarak 31 Temmuz 2007 tarihinde tutuklanmıştı. Yaklaşık iki ay cezaevinde kalan Aydemir yapılan ikinci duruşmada iki gün içinde birliğine teslim olması istenerek tahliye edilmişti. Ancak Aydemir, birliğine teslim olmayınca asker kaçağı olduğu gerekçesiyle yine tutuklandı.
LAİK KEMALİST ORDU..
Türkiye’de daha çok savaş, karşıtlığı veya politik nedenlerle askerlik reddedilirken ilk defa Aydemir, İslami inançlarını ileri sürerek askere gitmeyi reddetti. Aydemir, laik, Kemalist değerlere dayanan ordunun dini inançlarına aykırı olduğunu belirterek, görev yapmak istemediğini belirtti.
‘SAYGI DUYULMALI’
İslamcı çevreler, Aydemir’in kararının daha çok imani nedenlerden olduğunu söyleyerek, onun için vicdani retçiden çok “imani” ya da “İslami ret” kavramının kullanılmasının daha doğru olduğunu söylüyor. Mazlum Der, Aydemir’in dini nedenlerden dolayı askerlik görevini reddeden ilk kişi olduğunu söylerken, İlim ve Kültürel Araştırmalar Vakfı iman gerekçesiyle askerlik yapmayı reddedenlerin bu kararına saygı duyulmasını istedi.

(Ali KEMAL ERDEM/AHT)

Ekli dosyalar

• pkkop.jpg
    pkkop.jpg
    13.8 KB · Görüntüleme: 19,875
başlığın amacı farklı olsada bizde aynı dine inanıyoruz vatan görevini yapacaksın gardaş çok moderen 2 yükseklisanlı olsanda yapacaksın cahil olsanda çok dindarım desende benim asker arkadaşım ermeni idi ermeni yapıyorsa sende yapacaksın....

Şu an o adam ibadetini rahat bir şekilde yapıyorsa bunun sebebi Türk ordusudur.

provakatif bir hareket olduğunu düşünüyorum

ben de dini değerlere sahip İslam dinine inan bir insanım ancak asla ve asla böyle bir şeyi düşünmem ve kimse de bana düşündüremez

evet ordu bu ülkede 28 şubat gibi süreçlerle dine çok ağır darbeler vurdu ( laiklik çatısı altında ) fakat bunun askerlikle bir alakası yoktur
yine günümüzde de şehidimin,mehmetçiğimin anasının başı kapalı diye törenlere almıyorlar

ordu ve yönetim mekanizmasının sahip olduğu zihniyet 2 farklı kavramdır bunu karıştırmamak lazım
günümüzde de hükümet ile devleti bir tutanlar var ama bu yanlış

eğer askere gitmemekle bi şeyler çözülecek olsaydı pkk çözerdi ama yemezler bu ordu sonsuza dek varolacaktır ama bu lafla değil bizlerle olacaktır

vicdani , imani ret yerine dese ki bu ülkede musaır medeniyet seviyesinde laiklik uygulansın ve laiklik yeniden yorumlansın amenna ama bu düşünce yalıştır bana göre ...

bu tip sovmenLeri sevmiyorum zengin-fakir,eğitimLi-eğitimsiz demeden herkes görevi neyse yapacak..

Salaklığın diploması sayılabilecek bir olay.

Vatanı korumak da İbadettir. Bu adamı parayla tutmuşlar bence.

çocuk haklı ne derseniz diyin örneğin 5 vakit namaz kılıyorsa askerde bu engelleniyor...

Bir paşa çocuğu da benim gibi, doğunun daha doğusunda - sınırda - askerlik hizmeti verdiği günlerde vicdani reddi konuşmamıza gerek olmayacak. Ama şu anki sistem içerisinde çok doğal bir hak olarak geliyor bana ... Bunun gerekçesi sadece "din" olmayabilir. Ama din adına hiçbirşey kalmadığı da açık. Burada ki çoğu yorum "sınır" bilgisi olmadan yazılmış sanırım. Askerlik hizmetide başbuğ' un ağzı ile "profeyonelleşecek" zaten ... Çok üzerinde durulmaya gerek yok zannımca ... Ama bu çıkış gündem oluşturmaya yönelik bence de ..

çocuk haklı ne derseniz diyin örneğin 5 vakit namaz kılıyorsa askerde bu engelleniyor...

sen askerlik yaptın mı namaz kılmak istedin de kıldırmadılar mı bunlar boş işler.nöbet saati tabiki namaz olmaz müslümanlık kolaylık dini kaza edersin olur.
bunlara sorarsan asker ocağı peygamber ocağı derler,işlerine gelmeyince böyle yan çizerler...

Şerefli Türk Ordusunun Üzerinden oynanan bir oyundan başka birşey değil bu yapılanlar. Gladyoyu yarattılar, Derin devleti yarattılar, Ergenekonu yarattılar, yarattılarda yarattılar. Hepsini Şerefli TÜRK ordusunun üzerine attılar. Dinimiz Buyurur ki 1 Karış vatan toprağıda olsa vatan için saşmak, onun için ölmek en büyük değerdir. Bu değer ki sonun da ŞEHİT olursun GAZİ olursun. Bu Mertebeler en yüce mertebedir ALLAH katında.

NOT: Ergenekonun Tasviyesi Erbakanlı yıllarda başlamış. Günümüze kadar devam etmiş ve etmektedir. Bu yapılanma Hükümetlerin kendi yapılanması olup Hükümetlerle Ters düştüğü anda Tasfiye kararı verilen bir yapılanmadır. Gelen Her Hükümet Bu yapılanmayı kendi çıkarı için kullanmış sonra da her dönemde tasfiye etmiştir. Geçmiş yıllarda Bu tasfiyeler Gizlilik içinde olsada günümüzde rey uğruna aleni bir şekilde yapılmaktadır. Başında Sayın Başbakanın bulunduğu bu tasfiye kararının arkasında, yerine kendi çıkarlarına hitap edecek yeni bir yapılanmanın oluşturulması yatmaktadır. Yani Mücahit bir Ordu yaratma çabasıdır.

Türkiye Halkı ve Türk Ordusu Her dönemde Zorluklarla karşılaşmış ve bir şekilde bunun üstesinden gelmiştir. ve Gelecektir.

sen askerlik yaptın mı namaz kılmak istedin de kıldırmadılar mı bunlar boş işler.nöbet saati tabiki namaz olmaz müslümanlık kolaylık dini kaza edersin olur.
bunlara sorarsan asker ocağı peygamber ocağı derler,işlerine gelmeyince böyle yan çizerler...

Çok kişi tanıyorum tutanak yiyen, gerekçesi "namaz kılmak "idi. 10 gün terhis gecikmesi idi alt sınırı bu tutanak cezasının. Adına gelince, yasal bir uygulama değil. Tamamen keyfi ama 'kılıfına uyduruluyor' maalesef ... İki dudak arası yaşam bu olsa gerek. Ayrıca müslümanlık bir din değildir. Kaza edersen olur ama kaza etmek mi kolay, kazaya bıraktırmamak mı? Hani "peygamber ocağı" ya ... Peygamberani bir uygulama için niçin tutanak yazılsın değil mi? İki ucu açık bir sistem bu sistem?

Bence vicdan büyük bir karar mercii, bırakalım o karar versin. Saygılarımla ...

vatanını korumakta bir ibadettir bunu unutmayalım sınırda hepimiz yataklarımızda sıcacık uyurken saat kar kış demeden nöbet tutan askerler namazını kılamadığı için gayri müslimmi oluyorlar ? şehitlik mertebesi vatanını dinini namusunu korurken savaşanlar için değilmidir ?
Yalnız böyle söylemde bulunan şerefsizler herzaman vardı herzamanda olucak ama EN ACI olanı son 10 yılda pkk sı olsun yobazlar olsun bütün TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE ATATÜRK karşıtı herkesin elini kolunu sallayarak istedikleri gibi konuşması ve at koşturmaya başlamasıdır.
Ne olursa olsun yer yerinden bile oynasa dünyada bir tane TÜRK bile kalsa TÜRK MİLLETİ TARİHİN BAŞINDAN BERİ VARDIR , SONUNA KADARDA OLACAKTIR.
VE BÜYÜK TÜRK MİLLETİ HERZAMAN DİNİNE, ATASINA VE CUMHURİYETİNE SAHİP ÇIKACAKTIR...!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Geri