Türkiye'de en hızlı internet kimde?

AngeL Of Death

Wishmaster
Reaction score
0

Araştırmalara göre Türkiye'nin en hızlı internet servis sağlayıcısı Superonline çıktı

Superonline'ın, 162 ülkede yapılan ''Genişbant İnternet Hızı'' araştırmasına göre 12-14 Mpbs ortalama hızla Türkiye'nin en hızlı internet sağlayıcısı olduğu bildirildi.

Superonline'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD merkezli genişbant hız ölçümleme şirketi Ookla Netindex'in, 20 Ağustos-18 Eylül 2010 tarihleri arasında dünya çapında ev, iş yeri ve okul gibi birçok farklı noktayı kapsayan Speedtest.net ve Pingtest.net sitelerinin verilerini derleyerek oluşturduğu listede Superonline ve Superonline'ın birleşme öncesi kullanılan adı Tellcom'un, Türkiye'de en hızlı internet servis sağlayıcıları arasında ilk 2 sırada yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, Speedstest.net'in derlediği bir milyon sonuç baz alındığında Superonline'ın, 5 üzerinden aldığı 3,7'lik puanla Türkiye'de en yüksek müşteri memnuniyetine sahip şirket olduğu kaydedildi.

Superonline'ın 100 Mbps'e varan fiber internet erişim hızının Türkiye ortalamasını da yükselttiği ve Türkiye'nin 4,54 Mbps ortalama hızla dünya sıralamasında 60. sırada yer aldığı bildirildi.

Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 2007'de başlayan ve bu yıl sonunda 23 bin kilometreye ulaşacak fiber optik altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydetti.

Erkan, dünyanın en hızlı internet erişim teknolojisi olan fiber interneti, dünya ile eş zamanlı Türkiye'ye getirdiklerini belirterek, şu görüşleri dile getirdi:

''Telekomünikasyon uygulamalarının hayatın büyük bir parçası haline gelmesiyle tüketicilerin genişbant ihtiyacı sürekli artıyor. Özellikle son dönemde 3'lü oyun (triple play), hatta artık 4'lü oyuna yönelen, içinde ses, video, görüntü ve mobilin bir arada çalıştığı uygulama trendi için mevcut bakır kablolardan oluşan iletişim altyapısı yetersiz kalıyor.

Fiber internet teknolojisi, dünyada internet erişiminde gelinen en son teknoloji ve önümüzdeki yıllarda da üstüne bir teknoloji gelmesi beklenmiyor. Biz bu nedenle artık Türkiye'de 'bakır çağı bitti, fiber çağı başladı' diyoruz. Ookla Netindex'in verileri, Türkiye'nin de şehirleriyle uluslararası dijital şehirler arenasında yer almasını sağlayacak altyapıyı oluşturmak üzere yaptığımız çalışmaların bir sonucudur.''

HABERTÜRK​

cok merak edıyom ttnet aldıgı o paraları nereye verıyor

TT net i ne zaman arasam alt yapı değişiyo diyo ama bi türlü değişmedi gitti :D
BEN : ALO İYİ GÜNLER SON ZAMANLARDA İNTERNETİM COK YAVAS
TT NET: EFENİM SİZE DAHA HIZLI İNTERNET SUNABİLMEK İÇN ALT YAPILARI DEĞİŞTİRİYORUZ
BEN TMM EFEN DİM İYİ GÜNKER
2 AY SONRA
BEN ALO İYİ GÜNLER SON ZAMANLARDA İNTERNETİM COK YAVAS
TT NET: EFENİM SİZE DAHA HIZLI İNTERNET SUNABİLMEK İÇN ALT YAPILARI DEĞİŞTİRİYORUZ
BEN: ALLAH BELANIZI VERSİN 2 AY ÖNCEDE AYNI YALAN ŞİMDİDE

Süper online Adana da da var ama Müşteri hizmetleri 0 ' mış . Ben de Bağlatacaktım Ama Herkes İğrenç diyor . Müşteri hizmetleri 0 , İnternet 1 ay sonra bağlanıyor Diyenler var . Bilen birine de Sordum tanıdığıma Yine en iyisi TTnet dedi . Bunu da Ttnet i sevdiği için söylemedi . Hızı yavaş Ama TTnet Harici de Şu an da Kullanılmıyor maalesef . Benden Size Bilgi . Eğer Bağlatmayı düşünüyorsanız Soruşturun Derim

Onu bunu bilmem ancak en rezil olanı kablolunetmiş :D Lanet olsun nerden geçtim bende bilmiorum. Sadece hiç internetim kopmadı 2 yıldır. Ancak internet hızını yükseltmeye uğraştım gittim ilgililerle görüştüm. Ewe geldim ayarlama yaptılar. 25 kbps yükseltebildiler sadece. Superonline ne zamandan beri var. adını hep duyduğm şey. En kalitelisininde en hızlısınında onun çıkması konusunda şaşırmadım.

Geri