klavuz13
Banned
- Reaction score
- 0
daha önceki mesajlarım....
kıvartanlar kim bakalım...
Allah'ın emirleerini görmezden gelenlermi yoksa Allah'ın emirlerini yerine getirenler mi?
önceki mesajından...
şimdiki mesajın...
erkeklere yüce yaratıcı böyle bi yetenek vermemiş bunu senden iyi biliyorum... bu 1...
böylece teknolojide bi çığır açıldığını yani erkeklerinde bişeyler yapabileceği ortaya atıldı bu2
şimdi Allah aşkına söylermisin bana... Allah erkeklere böyle bir yetenek vermemişsin diyorsun, sonrada teknolojide çığır açılmış erkeklerde birşey yapılabilceğini söylüyorsun...
Mgevil... Allah'ın YETENEK vermediğine, olmayan birşeye nasıl oluyorsa teknoloji çığır açabiliyor...
Hamile kalan erkek, gerçekte KADIN... KADIN...
Kadınların doğum yapması zaten normal birşey, ERKEK olarak lanse edilmesi gçğüslerini alıp sözde cinsiyet değiştirmesi... Ama cinsiyet değiştirirkende Yüzde YÜZ değişmiyor...Değişmediği için DOĞUŞTAN ERKEK OLANIN EN İYİ AMELİYAT OLSA DAHİ HAMİLE KALMASI SÖZ KONUSU DEĞİL...
bunu benden iyi bildiğini söylüyorsun AMA ALGILAYAMIYORSUN..
ben daha ne yapayım sana...
ERKEK olduğunu teknolojinin geliştidiğini söylediğin kişi bir bayanı HAMİLE bırakabilir mi?
Hadi madem teknolojide çığır açılmış, vücudu sperm üretebiliyormu?
Yoksa teknoloji gelişmemişmi...
Bak mesajlarındanda belli olduğun gibi senin tabirinle KIVIRTMA formülünü uygulayan sensin..
senin ataların demişsin... acaba senin ataların 1300 yıllardan geliyor anladığım kadarıyla... senin ataların o zaman kuran-ı kerim öyle yorumlamış ki sen buna cevap bile veremiyorsun... 3
benim atalarım buharadan geliyorlar.. Ahmet Yesevi atalarımdan en ünlü din alimlerindendir.. Sonrada gelen din alimlerini bile saymıyorum.. Geçmişteki din alimleri ve günümüzdeki DİN alimleri BAŞÖRTÜNÜN ÖRTÜNMENİN DİNİ BİR EMİR olduğunu söylerken mesajımın üstünden mevcut SEN NEYE DAYANARAK BU EMRE İTİRAZ EDEBİLİYORSUN?
+ fatih üreği göstermişsin bana acaba o nereli biliyor musun....
kusura bakma ib... işim olmadığı için bilmiyorum...
+ fatih üreği göstermekle öyle acizleşmişsin ki... söyleyemem ben sana kanıt gösterdim kıvırmalara başlamışsın....
İFTİRA atıpta acizlik gösterirken hoşda ben sana Fatih üreki gösterirken aciz mi oluyorum
Senin bana gösterdiğin resimdeki insanların aynısı olduğumu nerden biliyorsun
Kıvırtma olayındanda kusura bakma uyarı aldım yoksa sana iyi bir cevap verirdim...
Cenâb-ı Allah; özenerek en güzel biçimde var ettiği kadın ve erkek kullarının, yaratılışa yakışır şekilde güzel ve süslü giysiler içinde olmasını istemektedir. İlkel, bayağı bir giyimle kendilerini çirkinleştirmemelidir. Temiz ve güzel giyinmek inananlara helâldir ve Allah'ın emridir.
Süslü elbiseler derken her tarafını açıp sere serpe göstermi diyor...
Başını örtmekse senin deyişinle İLKEL oluyorsa, bacaığını göstermek, göğüs dekoltesi, dar ve vücut hatlarını göstermekmi ÇAĞDAŞlık oluyor, mayo veyabikini giymekmi ÇAĞDAŞLIK oluyor...
Temiz ve güzel giyinmek inananlara helâldir ve Allah'ın emridir.
Sadık amenna bu Yaradanın emridir peki HER TARAFINI SERE SERPE AÇARAK GİYİNMEK DEMİ EMİRDİR? GÜZELLİKLERİNİ NAMAHREM OLAN İNSANLARA GÖSTERMEK DEMİ EMİRDİR?
al bende sana bi ayetle karşılık vereyim olur mu hoşuna gider herhalde...
İNANAN HERKESE AYETLER HOŞUNA GİDER, KAFİRLER VE GERÇEĞİ İNKAR EDENLERİN HOŞUNA GİTMEZ...
A'raf 7/ 26 : «Ey Ademoğulları (kadınlar ve erkekler)! Size ayıp yerlerinizi örtecek örtü ve bir de süs elbisesi indirdik. Fakat TAKVA ELBİSESİ hepsinden hayırlıdır.»
BU AYETİ PAYLAŞTIĞIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN....
KEŞKE AYETİ KELİMEDE GEÇEN TAKVA ELBİSESDİNDENDE BAHSETSEYDİN.. VE BU AYETİN NİÇİN İNDİRİLDİĞİNİDE AÇIKLASAYDIN...
BAK DİYANETİN SİTESİNDE BELİRTTİĞİN AYETİN MEALİ NASIL YER ALIYOR...
A’râf Sûresi
26 - Ey Âdemoğulları! Size avret yerlerinizi örtecek giysi ve süslenecek elbise verdik. Takva (Allah’a karşı gelmekten sakınma) elbisesi var ya, işte o daha hayırlıdır. Bu (giysiler), Allah’ın rahmetinin alametlerindendir. Belki öğüt alırlar (diye onları insanlara verdik).
AVRET YERLERİNİ ÖRT DERKEN BU AYETTE, ALLAH'A KARŞI GELMEKTEN SAKINMA ANLAMINA GELEN TAKVA ELBİSESİNDENDE KEŞKE BAHSETSEYDİN...
AMA AYETİ KELİMEDE DE BELİRTİLDİĞİ GİBİ...
BELKİ ÖĞÜT ALIRLAR DİYE İNSANLARA VERDİK... YAZIK O ÖĞÜT ALMAYAN İNSANLARA....
çok güzel bi cevap bence kuran-ı kerimden.... al sitesinide koydum oraya gir öğren bence...... sadece sen senin gibi düşünenlerde girsin okusun...
BEN ORADAN ÖĞRENEMEM, BU İŞİN ALİMLERİNİN YER ALDIĞI DİYANETTEN ÖĞRENİRİM... SANADSA TAVSİYEM SENDE DİYSANETİN SİTESİNDEN TAKİP ET, BENİM GİBİ DEĞİL İNSANLIK İÇİN HERKESİ DAVET ET HERKES DİYANETİN SİTESİNE BAKSIN....
SANADA BİR SORU VEREYİM, MAEDEM DİNİMİZDE BAŞÖRTÜ EMİR DEĞİLSE, NEDEN ANALARIMIZ BACILARIMIZ İNANAN BAYAN İNSANLAR NAMAZDA BAŞINI ÖRTEREK NAMAZ KILARLAR?
BUNUN CEVABINI VERİRMİSİN?
HADİ KAL SAĞLICAKLA
kıvartanlar kim bakalım...
Allah'ın emirleerini görmezden gelenlermi yoksa Allah'ın emirlerini yerine getirenler mi?
AMA DİYANET NE DİYOR ?
BİR BAKALIM...![]()
DİN İşleri Yüksek Kurulu’nun 03 Şubat 1993 tarihli kararında, başörtüsüyle ilgili olarak Nur Suresi’nin 31. ayetinde örtünmenin tarifinin yapıldığı bu ayete göre de örtünmenin Allah’ın bir emri olduğu vurgulanıyor. Kararda bazı çevrelerce sanıldığı gibi belli bir zümrenin sonradan ortaya çıkardığı bir ayet veya işaret değil, İslam Dini’nin bir hükmü olduğu ifade ediliyor. Laikliğin devletin temel ilkelerinden biri olduğu da vurgulandığı kararda Anayasa’nın 10. ve 11, maddelerine atıfta bulunularak kadınların tesettüre uymalarının sınırlandırılmasının kişi hak ve hürriyetlerine müdahale olarak değerlendiriliyor. Örtünmenin Cumhuriyet’e, kamu düzenine ve Atatürk ilkelerine aykırılığının da söz konusu olmadığına vurgu yapılarak, Atatürk’ün şu sözü hatırlatılıyor: ‘Eğer kadınlarımız Şer’in tavsiye ve dinin emrettiği bir kıyafetle, faziletin icabettiği tavru hareketle içimizde bulunur, milletin ilim, sanat, ictimaiyyat hareketlerine iştirak ederse, bu hali, emin olunuz, milletin en mutaassıbı dahi takdirden meni nefs edemez.'
ramo....
BAŞÖRTÜ EMİR OLDUKTAN SONRA SÖYLERMİSİN BANA NEDEN İSLAM KADINLARI NAMAZLARINI BAŞÖRTÜLÜ KILARLAR....
BAŞÖRTÜ EMİR DEĞİLSE SAÇLARI AÇIK KILMALARI GEREKMİYORMU?
BEN CAHİLİM BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA PEKİ ALEMLERE RAHMET OLARKA GÖNDERİLEN PEYGAMBER EFENDİMİZDEMİ CAHİLDİK İBU CÜMLEYİ İNSANLIĞA LÜTFETMİŞSİN...
SÖYLERMİSİN BANA....
Hz. Peygamber'in "Allah, bulûğa ermiş kadının namazını başörtüsüz kabul etmez" (İbn Mâce, “Tahâre”, 132; Tirmizî, “Salât”, 160; Müsned, IV, 151, 218, 259) ve "Kadın bulûğ çağına erince elleri ve yüzü dışında başka yerlerinin başkasına görünmesi helâl olmaz" (Ebû Dâvûd, “Libâs”, 31) şeklindeki hadisleri göz önüne alınınca, başörtüsüz kılınan namazın geçerli olmayacağı anlaşılır.
şimdi sen mi cahilsin benmi.......
yoksa DİYANET İŞLERİ BAŞKANIBARDAKOĞLU mu?
Bir televizyon programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, çarpcı açıklamalarda bulundu. Bardakoğlu gündemdeki ‘Türban siyasi simge mi?’ tartışmasıyla ilgili görüşlerini açıkladı. ‘Başörtüsü dini bir gerekliliktir’ diyen Bardakoğlu “Bu konu akşamdan sabaha değişen bir şey değil. Diyanet İşleri Başkanlığı başörtüsünün dini hükmü konusunda görüş açıklar. Olayın siyasi boyutu, alınması gereken idari tedbirler hakkında değerlendirme yapmayız.” şeklinde konuştu.
İSLAM DÜNYASINDA KADINLAR DİNİ GEREKLİLİKTEN BAŞINI ÖRTER
Bardakoğlu insanların başörtüsünü nasıl algıladığının önemli olduğunu belirterek “14 asırdan bu yana İslam dünyasında kadınlar başlarını dini gereklilik olduğu için örterler. Bu herkesin görmesi gereken bir realitedir. Bu konunun dini boyutu. Tabii müslüman olmanın ön şartı dinin gereklerini yerine getirmek değildir. Başörtü dini gerekliliktir ama insanların kendi dinlerini gereklerini yerine getirip getirmemeleri kendi iradelerindedir. Siyasetçiler bu konuyu özgürlük alanı olarak görürler ya da bu konuda kısıtlama getirirler o onların bileceği işlerdir.”dedi.
Bardakoğlu, Türkiye’deki türban sorununun da partiler arası diyalog yoluyla çözülebileceğini vurguladı.
http://www.haber5.com/haber.php?haber_id=305837
---------------------
“14 asırdan bu yana İslam dünyasında kadınlar başlarını dini gereklilik olduğu için örterler. Bu herkesin görmesi gereken bir realitedir.
sen bu gerçeği görüyormusun RAMO....
bak diyanet işleri başkanı görüyor.... Din ile ilgili en yüksek kurumun BAŞKANI....
----------------------
bak bakalım senin BAŞÖRTÜ yok diye hocana ne cevap gelmiş....
bunudamı görmedin RAMO yoksa işine mi gelmedi...
kaynak VAKİTTEN, görmemen normal Cumhuriyette bu haber yer veremeyeceklerine göre ben sana paylaşayım...
---------------
Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslâm Felsefesi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Şahin Filiz, başörtüsü konusundaki garip açıklamalarına devam etti.
Daha önce “başörtüsünün bir Yahudi geleneği olduğu” yönündeki iddiaları ile gündeme gelen Filiz, dün de “Kur'an-ı Kerim’de sadece ‘hımar’ kelimesi geçiyor. ‘Hımar’ kelimesi, normal bir örtüyü ifade etmekle birlikte, başörtüsü ve saç olarak kabul ediliyor. Ancak bu kavram sofra örtüsünden tutunda, masa örtüsüne kadar her türlü örtü anlamına da gelir. Buradan başörtüsü anlamı çıkmaz.” ifadelerini kullandı.
İLK TEPKİ S.Ü.’DEN
Filiz’in bu açıklamalarına ilk tepki kendi üniversitesinden geldi. S.Ü. İlahiyat Fakültesi Temel İslâmi Bilimler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Sait Şimşek, Filiz’in uzmanlık alanı dışında konuştuğunu söyledi. Akademisyenlerin uzmanlık alanlarına saygı duyması gerektiğine dikkat çeken Prof. Şimşek, “Başörtüsü konusu Filiz’in alanına girmemektedir. Başörtüsü tefsir, fıkıh ve kelâmcı akademisyenlerin alanına giren bir konudur. Bir akademisyenin kendi uzmanlık alanı dışında yorum yapması hoş karşılanacak bir durum değildir” dedi.
“ALLAH’IN EMRİDİR”
Başörtüsünün Allah’ın emri olduğunun altını çizen Prof. Şimşek, “İslâmiyet daha önceki dinlerin devamıdır. Önemli olan Kur’an-ı Kerim’in konuyla ilgili ayetleri üzerinde durmaktır. Başörtüsü, kültürel bir değerlendirme meselesi değildir.” diye konuştu.
kaynak: http://www.haberalemi.net/haber_detay.php?haber_id=38084
ŞİMDİ SENİN UZMANLIK ALANINA GİRMEDİĞİ FİLİZİN Mİ CAHİL?
YOKSA BU İŞİN HOCASI PROF. ŞİMŞEK Mİ CAHİL?
YOKSA DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMI CAHİL ?
RAMO SANA SORUYORUM......
KİM CAHİL....
YOKSA DİYANET İŞLERİ BAŞKANINI DEDİĞİ GİBİ "Bu herkesin görmesi gereken bir realitedir" DİYEN Mİ CAHİL...
GERÇEKLERİ GÖRMEYEN Mİ YOKSA GERÇEKLERİ ÇARPPPITANMI CAHİL....
KİM CAHİL RAMO SANA SORUYORUM....
-----------------------------------
AL YAZILI OLARAK İKNA OLUMYORSANA SANA GÖRÜNTÜLÜ VİDEO...
Başörtü Kuran'da var delili bu / Video
İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman, başörtüsü ile ilgili 'Kur'an'da var mı yok mu' tartışmalarına son noktayı koydu. İşte Profesör Karaman'ın açıklamaları:
Karaman, Gülerce'nin 'örtü için Kur'an'ın hükmü nedir' sorusuna şu cevabı verdi:
TIKLA İZLE
-------------
KALBİN MÜHÜRLÜ DEĞİLSE BUNLARDAN İBRET ALMAN LAZIM....
SON SÖZÜM BÖYLE...
erkeklere yüce yaratıcı böyle bi yetenek vermemiş bunu senden iyi biliyorum... bu 1...
böylece teknolojide bi çığır açıldığını yani erkeklerinde bişeyler yapabileceği ortaya atıldı bu2..
senin ataların demişsin... acaba senin ataların 1300 yıllardan geliyor anladığım kadarıyla... senin ataların o zaman kuran-ı kerim öyle yorumlamış ki sen buna cevap bile veremiyorsun... 3
+ fatih üreği göstermekle öyle acizleşmişsin ki... söyleyemem ben sana kanıt gösterdim kıvırmalara başlamışsın....
sen din olarak cevap istemişsin... bu zaten kuran-ı kerim'in hiç bi yerinden yok... dünya hayatında bi cevap verdim ben sana... ama anlamamışsın....
Cenâb-ı Allah; özenerek en güzel biçimde var ettiği kadın ve erkek kullarının, yaratılışa yakışır şekilde güzel ve süslü giysiler içinde olmasını istemektedir. İlkel, bayağı bir giyimle kendilerini çirkinleştirmemelidir. Temiz ve güzel giyinmek inananlara helâldir ve Allah'ın emridir.
Kur'ân'da sadece iki ayette açıklanan örtünme, en önemli hüküm gibi gösterilmeye çalışılmış, toplumumuzda sorun haline getirilmiştir. Oysa İslâmiyetin esası TAKVA'dır ve yüzlerce ayetle belirtilmiştir. İnsanları Cenâb-ı Allah'a ulaştıracak ve rahmetine, sevgisine kavuşturacak örtünme, ancak TAKVA ELBİSESİ ile olur.
A'raf 7/ 26 : «Ey Ademoğulları (kadınlar ve erkekler)! Size ayıp yerlerinizi örtecek örtü ve bir de süs elbisesi indirdik. Fakat TAKVA ELBİSESİ hepsinden hayırlıdır.»
çok güzel bi cevap bence kuran-ı kerimden.... al sitesinide koydum oraya gir öğren bence...... sadece sen senin gibi düşünenlerde girsin okusun...
http://www.kurandasevgi.gen.tr/kkadi...m6/baslik6.htm
bu sana en güzel cevap bence senin atalarının nasıl dini değiştirdiğinin senin kafana sokulacak en güzel cevabı budur bence.... SAYGILARIMLA....
önceki mesajından...
21.yüzyılı takip etmeyip kadınları kuma gömüp öldürmede kalmışsın sen... takip et öğren... erkek doğum yapma yeteneği geliştirdiler... ama sen hala kadını kuma gömüp öldürmedesin....3
şimdiki mesajın...
böylece teknolojide bi çığır açıldığını yani erkeklerinde bişeyler yapabileceği ortaya atıldı bu2
şimdi Allah aşkına söylermisin bana... Allah erkeklere böyle bir yetenek vermemişsin diyorsun, sonrada teknolojide çığır açılmış erkeklerde birşey yapılabilceğini söylüyorsun...
Mgevil... Allah'ın YETENEK vermediğine, olmayan birşeye nasıl oluyorsa teknoloji çığır açabiliyor...
Hamile kalan erkek, gerçekte KADIN... KADIN...
Kadınların doğum yapması zaten normal birşey, ERKEK olarak lanse edilmesi gçğüslerini alıp sözde cinsiyet değiştirmesi... Ama cinsiyet değiştirirkende Yüzde YÜZ değişmiyor...Değişmediği için DOĞUŞTAN ERKEK OLANIN EN İYİ AMELİYAT OLSA DAHİ HAMİLE KALMASI SÖZ KONUSU DEĞİL...
bunu benden iyi bildiğini söylüyorsun AMA ALGILAYAMIYORSUN..
ben daha ne yapayım sana...
ERKEK olduğunu teknolojinin geliştidiğini söylediğin kişi bir bayanı HAMİLE bırakabilir mi?
Hadi madem teknolojide çığır açılmış, vücudu sperm üretebiliyormu?
Yoksa teknoloji gelişmemişmi...
Bak mesajlarındanda belli olduğun gibi senin tabirinle KIVIRTMA formülünü uygulayan sensin..
benim atalarım buharadan geliyorlar.. Ahmet Yesevi atalarımdan en ünlü din alimlerindendir.. Sonrada gelen din alimlerini bile saymıyorum.. Geçmişteki din alimleri ve günümüzdeki DİN alimleri BAŞÖRTÜNÜN ÖRTÜNMENİN DİNİ BİR EMİR olduğunu söylerken mesajımın üstünden mevcut SEN NEYE DAYANARAK BU EMRE İTİRAZ EDEBİLİYORSUN?
kusura bakma ib... işim olmadığı için bilmiyorum...
İFTİRA atıpta acizlik gösterirken hoşda ben sana Fatih üreki gösterirken aciz mi oluyorum
Senin bana gösterdiğin resimdeki insanların aynısı olduğumu nerden biliyorsun
Kıvırtma olayındanda kusura bakma uyarı aldım yoksa sana iyi bir cevap verirdim...
Süslü elbiseler derken her tarafını açıp sere serpe göstermi diyor...
Başını örtmekse senin deyişinle İLKEL oluyorsa, bacaığını göstermek, göğüs dekoltesi, dar ve vücut hatlarını göstermekmi ÇAĞDAŞlık oluyor, mayo veyabikini giymekmi ÇAĞDAŞLIK oluyor...
Temiz ve güzel giyinmek inananlara helâldir ve Allah'ın emridir.
Sadık amenna bu Yaradanın emridir peki HER TARAFINI SERE SERPE AÇARAK GİYİNMEK DEMİ EMİRDİR? GÜZELLİKLERİNİ NAMAHREM OLAN İNSANLARA GÖSTERMEK DEMİ EMİRDİR?
İNANAN HERKESE AYETLER HOŞUNA GİDER, KAFİRLER VE GERÇEĞİ İNKAR EDENLERİN HOŞUNA GİTMEZ...
BU AYETİ PAYLAŞTIĞIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN....
KEŞKE AYETİ KELİMEDE GEÇEN TAKVA ELBİSESDİNDENDE BAHSETSEYDİN.. VE BU AYETİN NİÇİN İNDİRİLDİĞİNİDE AÇIKLASAYDIN...
BAK DİYANETİN SİTESİNDE BELİRTTİĞİN AYETİN MEALİ NASIL YER ALIYOR...
A’râf Sûresi
26 - Ey Âdemoğulları! Size avret yerlerinizi örtecek giysi ve süslenecek elbise verdik. Takva (Allah’a karşı gelmekten sakınma) elbisesi var ya, işte o daha hayırlıdır. Bu (giysiler), Allah’ın rahmetinin alametlerindendir. Belki öğüt alırlar (diye onları insanlara verdik).
AVRET YERLERİNİ ÖRT DERKEN BU AYETTE, ALLAH'A KARŞI GELMEKTEN SAKINMA ANLAMINA GELEN TAKVA ELBİSESİNDENDE KEŞKE BAHSETSEYDİN...
AMA AYETİ KELİMEDE DE BELİRTİLDİĞİ GİBİ...
BELKİ ÖĞÜT ALIRLAR DİYE İNSANLARA VERDİK... YAZIK O ÖĞÜT ALMAYAN İNSANLARA....
BEN ORADAN ÖĞRENEMEM, BU İŞİN ALİMLERİNİN YER ALDIĞI DİYANETTEN ÖĞRENİRİM... SANADSA TAVSİYEM SENDE DİYSANETİN SİTESİNDEN TAKİP ET, BENİM GİBİ DEĞİL İNSANLIK İÇİN HERKESİ DAVET ET HERKES DİYANETİN SİTESİNE BAKSIN....
SANADA BİR SORU VEREYİM, MAEDEM DİNİMİZDE BAŞÖRTÜ EMİR DEĞİLSE, NEDEN ANALARIMIZ BACILARIMIZ İNANAN BAYAN İNSANLAR NAMAZDA BAŞINI ÖRTEREK NAMAZ KILARLAR?
BUNUN CEVABINI VERİRMİSİN?
HADİ KAL SAĞLICAKLA