Taşınabilir Hard Disk Yükleme Sorunu

GrcnSrby

New member
Reaction score
0
Transcend marka 500 GB taşınabilir hard diskim var. İçine büyük boyutlarda dosya atarken(yaklaşık 8 10 gb) yeterli disk alanı yoktur diye bir uyarı çıkıyor. 360GB boş alanı olmasına rağmen bu tür dosyaları sabit diske atamıyorum. Nedeni ne olabilir?

harici diskinizin ntfs formatında olduğuna emin olun.

fat yada fat32 lerde 4 gb dan fazla boyutta dosya atmanıza izin vermez.

ntfs ye çevirirseniz hem güvenlik hemde performans açısından daha ii sonuç alırsınız.

şöle çevirebilirsiniz veri kaybı olmadan ama garanti veremiyorum.

Başlat - Çalıştır'a gir ve cmd yaz enter'a bas. Daha sonra CONVERT F: /FS:NTFS yazıp enter'a bas. (Tabi burdaki F yerine senin harici harddiskinkini yazcaksın. C ise C ya da D ise D yaz) Sonra senden birim etiketi girmeni isticek. Birim etiketini öğrenmek için hard diske gir, boşluıkta sağ tıkla özelliklerden bak. Bu çevirme işlemi sırasında verilerin falan da silinmez.

Diskte kirli bit var derse, yine aynı şekilde Başlat - Çalıştır - cmd yaptıktan sonra chkdsk D: /r yaz ve enter'la (Tabi yine D yazan yere kendin sürücü adın gelecek) Bu işlemi yaptıktan sonra çevirme işlemini yap.

bi siteden alıntıdır.fakat güvenirliliğini bilemiyorum.hiç denemedim...

Dosya sistemi ile alakalı olabilir Wolf doğru söylemiş. Fakat Tek dosyada mı bu hatayı veriyor yoksa klasör kopyalarkenmi veriyor onu anlayamadım.

büyük boyutlu tüm dosyalarda geçerli. Ayrıca fat formatında. Ancak belirtilen yöntemlerde risk varmış ben denenen ve sorun olmayan bi yöntem mevcut mu? çünkü içinde önemli bilgiler mevcut ve hepsini tekrar yüklemem oldukça vakit alacak

Geri