Eyvallah aras bey siz nasılsınız =)))Artık cumamızı da kutlayan yok :biggrin:
cumanız mübarek olsun bülent bey :biggrin:
Hepinize hayırlı cumalar...Nasılsınız bakalım ?
Elhamdülillah kardeş sen nasılsın?
Eyvallah aras bey siz nasılsınız =)))Artık cumamızı da kutlayan yok :biggrin:
cumanız mübarek olsun bülent bey :biggrin:
Hepinize hayırlı cumalar...Nasılsınız bakalım ?
@ innuendo: allaha şükür iyiyim abi =)... sen nasılsın?
@ SEYDİALİ ve Kızım sana söylüyorum dayıcım sen de anla (innuendo):
Beni bilen biliyo mehmet :biggrin:.. Bu arada senin adın da dayının adı gibi çok :biggrin:... Kimi emin kimi mehmet diyo ama dayının çeşitli sahih olmayan rivayetlere göre 40 üstünde adı olduğu söyleniyor :biggrin:. Kaç adı oldu kesin olmamakla birlikte bu kadar çok zayıf rivayet bize gösteriyor ki bu dayının birden fazla adı var. :biggrin:
rivayetlerin varlığı kesinlik kazanmış olsa da içeriğinin doğruluğu hakkında kathi bir hüküm verilememektedir. araştırmalar doğrultusunda sadece 2 isime rastlanmış olup gerisi tespit edilememiştir![]()
bu arada aras alıntı yapacaksın düzeltme değil :biggrin:
Doğrudur hafızamda problem var. Sudoku çözüyorum :biggrin:... (zabt sıfatına nail olamadım)... Ama rivayet senden olsaydı uydurma olması muhtemeldi :biggrin:
böyle daha iyi oldu galiba hahahaha.... Seydialiden özür dilerim ahahahaa..... eskiden alıntı butonu ilk butondu ya hep karştırıyorum bölümde alıntı yapacam diye düzenleye tıklıyorum. birkaç kez başıma geldi dedim inşallah korktuğum başıma gelmez hahaha.. ama bu çok komikti.... :biggrin:
rivayetler senden ise halkada zayıf zıncır var![]()
Ben Abdülvahit kardeşimin rivayetlerinin sahih olduğuna inanıyorum:001_tt1:
ama benim 1 ismim var diğerlerinin ortaya çıkış hikayeleri başkadır:001_tongue:
1) "Forumdakiler genelde bana Dayı derler." (ibn-i Forum, Cami-ül Rivayet 45 (3423))
2) "Kendisine Hacı Dayı diye hitap eden Chechen nickli üyeye cevabı: Hacı Dayı mevzusunu sevdim." (ibn-i Chechen, Cami-üs İsm-ül Dai 39 (1322))
3) "Özellikle isimle hitap etmek isteyen arkadaşlar Bülent'i kullanabilir." (Hhportalî, Sahih-i Bülent 41 (294))
4) " Adını merak eden lacivert nickli üyeye cevabı: crazyboy_9999 (DeLiBeBe) Seyfullah diyor sen de Süleyman de yiğen alıştık farklı isimlere." (Hackhellî, Kütüb-i Rivayet 12 (5969))
5) "Abi ismin neydi diye soran crazyboy_9999 (DeLiBeBe) nickli üyeye cevabı: İsmim Abdurrahman kardeşim." (İbn-i DeLiBeBe, Cami-ül MSN Arşiv 57 (854))
isminin hacı dayı olduğunu söylediği 2 nolu rivayet hasen garip olup diğerlerinin hepsi sahih rivayetlerdir... :biggrin:
tek tek bütün mesajları okudun mu? :saskin
sana da aleyküm selam swat tr hoşgeldin.
texas da gelmiş görmemişiz kayıp dostlardan. hala okuyor musun texas : )