Tanışma, Selamlaşma, Hal Hatır Sorma ve Cuma Tebrikleri

butun islam aleminin cumalari mubarek olsun... hayirli cumalar arkadaslar

iyi geceler herkese, heralde buralar bi daha da eskisi gibi olmaz yaa böle arada selam verme insanlardan haberdar olma cuma kutlama başlığına döndü=)

cuma2kr2.png

iyi geceler herkese, heralde buralar bi daha da eskisi gibi olmaz yaa böle arada selam verme insanlardan haberdar olma cuma kutlama başlığına döndü=)

şaşırtıcı bir şekilde kandil mesajı yok burda:))

cumayı da bir tebrikle kapattı ya şu başlık tt tt tt artık tek umudu ramazan:)

Bu derece dert etmiş olmana kayıtsız kalamadım, şunları söylemek istiyorum;
Evet sitem etmekte haklısın. Siyaset ve iş dünyası hepimizi vurdu, ezdi geçti.
Mevcut sistemin adamları olduk son zamanlarda. Konunun müdavimlerinden çoğu ortalıklarda yok (söyleyene bak, bunlardan biri de benim aslında, bu ne saçma bir serzeniş) Ama ne yaparsın, işler öyle yoğun ki 24 saat dilimi yetmez oldu, 25-26' yı arıyoruz son günlerde.
Ama yine de kendi adıma şunu diyebilirim ki; ayda yılda bir kere de olsa, sırf bir selam verip bir-iki merhabalaşma için bir yer arayacak olsam yine de tercihim bu bölüm olacak. Elif kardeş, sıkma canını. Bu konuda kimsenin elinden birşey gelmez. Mevla görelim neyler. Allah' a emanet ol...

(Bu arada Gökçe (DayWalkerr) bugünlerde buralarda gizliden gizliye dolanıyor haberiniz olsun. Eğer bu yazımı okuyorsan hoşgeldin kardeş...)

kandil günlerinde gönülleri hoş edecek bir kaç söz dinimiz için kötü bir şey olmasa gerek.

İslam dininde bid´at tabiri vardır. Bakalım Nebi (sav) Bid´at kavramını nasıL tanımLamış.

Dine sonradan ibadet niteLiğinde sokuLan her yeniLik bid´attir. her bid´at sapıkLıktır ve ateştedir.

İslam nakiL dini oLduğundan;

Kur´an-ı Kerim de Allah (swt) Kadir Gecesi Kurban ve Ramazan Bayramı haricinde kutLanması ve özeL ibadetLer yapıLması gereken günLer bLdirmemiştir bizLere.Ve Nebisi Hz. Muhammed (sav)´de aynı şekiLde sünnetinde ve hadisinde bu günLerden bu günLerde nafiLe ibadetLer yapmaktan bahsetmemiştir.

Sahabe , Tabiin, Tebe-i Tabiin ehL-i Sünnet Alimleri ve 4 büyük mezhep imamLarından hiç biri bu günLerden bahsetmemiş kutLama noktasında şu ibadetLer yapıLır gibi özeL tavsiyeLerde buLunmamışLardır.

Bu bize kandiL geceLerinin Bid´at oLduğunu ve bu Bid´atinde bizi ateşe götüreceğinin göstergesidir. Sanırım bu kötü birşeydir :)

bu durumda kadir gecesının bin geceden daha hayırlıdır durmu ortadan kalkıyor

hz peygamber (sav) "Siz Kadir gecesini Ramazan'ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız" demiştir. (Buhârî, Leyletü'l-Kadir, 3; Müslim, Sıyam, 216)

"Doğrusu biz Kur'ân'ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler.O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

İnnâ enzelnâhu fi leyletil kadr. Ve mâ edrâke mâ leyletül kadr. Leyletülkadri hayrun min elfişehr. Tenezzelül melâiketü verruhu fiha biizni rabbihim min külli emr. Selâmün hiye hatta madla'il fecr.

Kadir sûresi, 97/ 1-5
Kadir Sûresi 97. ayet 1-5

bu durumda kadir gecesının bin geceden daha hayırlıdır durmu ortadan kalkıyor

estagfirullah..
seydiali o dediğini diyen vallahi küfre girmiştir. Allah (swt) ayetinde biLdirmiştir Kadir Gecesini hayır Kadir Gecesi yoktur diyen Allah´ın ayetini inkar eder. Ben yazımda Kadir Gecesini zaten beLirtmişken sen neden Kadir Gecesini kandiL oLarak niteLendiriLen diğer günLer arasına kattın anLayamadım?

İslam dininde bid´at tabiri vardır. Bakalım Nebi (sav) Bid´at kavramını nasıL tanımLamış.

Dine sonradan ibadet niteLiğinde sokuLan her yeniLik bid´attir. her bid´at sapıkLıktır ve ateştedir.

İslam nakiL dini oLduğundan;

Kur´an-ı Kerim de Allah (swt) Kadir Gecesi Kurban ve Ramazan Bayramı haricinde kutLanması ve özeL ibadetLer yapıLması gereken günLer bLdirmemiştir bizLere.Ve Nebisi Hz. Muhammed (sav)´de aynı şekiLde sünnetinde ve hadisinde bu günLerden bu günLerde nafiLe ibadetLer yapmaktan bahsetmemiştir.

Sahabe , Tabiin, Tebe-i Tabiin ehL-i Sünnet Alimleri ve 4 büyük mezhep imamLarından hiç biri bu günLerden bahsetmemiş kutLama noktasında şu ibadetLer yapıLır gibi özeL tavsiyeLerde buLunmamışLardır.

Bu bize kandiL geceLerinin Bid´at oLduğunu ve bu Bid´atinde bizi ateşe götüreceğinin göstergesidir. Sanırım bu kötü birşeydir :)

insanların gönüllerini almaktan 2-3 güzel sözden bahsetmiştim ben. dinimize zoraki kabullendirilmek istenen bir çok dinle alakası olmayan davranışlar var malesef.

bu arada nedense pek tanıdık geldin bana

insanların gönüllerini almaktan 2-3 güzel sözden bahsetmiştim ben. dinimize zoraki kabullendirilmek istenen bir çok dinle alakası olmayan davranışlar var malesef.

bu arada nedense pek tanıdık geldin bana

Allah (swt) Asr suresinde meaLen;

Asra yemin olsun! İnsanlık ziyandadır. İman edip salih amel işleyen, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesna. buyuruyor.

MuhaLif oLmak için değiL aksine Hakkı tavsiye etmek adına bu uyarıda buLundum. Çünkü şu an ki İslam Toplumu bid´at kavramında biLinçsiz oLduğundan gittikLeri yerinde farkında değiLLer. Ehl-i Sünnet Alimleri kandiL geceLerini de bid´at kavramının hükmüne sokuyorLar. Haliyle insanLar güzeL bir ibadet yaptıkLarını sanırken asLında koLtukLarının aLtında odun taşıyorLar. GönüL aLma 2-3 güzeL söz beş vakit namazı kıLmayan insanLarın o geceye has kıLdıkLarı nafiLe namaz o gün tutuLan oruç v.s v.s hepsi bid´at hükmüne girmektedir. googLe kandiL kutLamanın hükmü diye yazarsan farkLı kaynakLardan daha güzeL biLgiLer aLabiLirsin inşaAllah.

pek hatırLamak istediğin biri oLduğumu sanmıyorum

Geri