Tanışma, Selamlaşma, Hal Hatır Sorma ve Cuma Tebrikleri

küfüre girmek okadar basıt olsa hiç birmiz dogrulamayız ki

evet dediklerine baktım ve dediğin gibi kuran i kerimde ve peygamber efendimiz sallahü veselem kandil geceleri için herhangibir şey buyurmamış

yanlız kadir gecesini ben senın yazında oldugunu ve diger gunlerden ayrı tutugunu sonradan gordum kusura bakma aksam gec saatler gozler dalga geciyor

miraç olayını herkes bilir 3 vakit olan namaz 5 vakte cıkralımıs hatta bunun geyiği vardır sözde hz MUSA aleyselam ilk sordugunda 40 cevabını alır peygamber efendimiz sallahü veselem den daha sonra ey MUHAMMET sallahu vesellem sen git haşa ALLAH ile pazarlık yap bunu düşürsün gibi bir durumda analtılır

şimdi bu gece namaz kılınır tebih namzı her insanın ömründe en az bir kez kılması gereken bir namaz
camİde toplanmak ve güzel güzel vakit gecirmek var birde televizyon karsında zamanı oldurmek varkı YUCE YARADAN ALLAH adn içiyor zamanın üzerine birde bunuda alırsak camide toplanmak güzel olur bidat olmaz sonucat teravih gibi dunsumek gerekır camaatle namaz kılmak ne kadar sevap artık sen hesapla şimdi sen işte bunlar bidattır dersen ne kadar dogru olur amac dini yolunda çıkarmak değil amaç insalrın böle gunlerde tovbe etmesini saglamak bu gunlerde namazlarını dosdogru kılamsını saglamaktır oyle değil mi ?

ameller niyetlere göredir insanlarımzın niyeti temzidir

bazı seylerı söylerken daha dikkatlı olmalıyız

Allah (swt) Asr suresinde meaLen;

Asra yemin olsun! İnsanlık ziyandadır. İman edip salih amel işleyen, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesna. buyuruyor.

MuhaLif oLmak için değiL aksine Hakkı tavsiye etmek adına bu uyarıda buLundum. Çünkü şu an ki İslam Toplumu bid´at kavramında biLinçsiz oLduğundan gittikLeri yerinde farkında değiLLer. Ehl-i Sünnet Alimleri kandiL geceLerini de bid´at kavramının hükmüne sokuyorLar. Haliyle insanLar güzeL bir ibadet yaptıkLarını sanırken asLında koLtukLarının aLtında odun taşıyorLar. GönüL aLma 2-3 güzeL söz beş vakit namazı kıLmayan insanLarın o geceye has kıLdıkLarı nafiLe namaz o gün tutuLan oruç v.s v.s hepsi bid´at hükmüne girmektedir. googLe kandiL kutLamanın hükmü diye yazarsan farkLı kaynakLardan daha güzeL biLgiLer aLabiLirsin inşaAllah.

pek hatırLamak istediğin biri oLduğumu sanmıyorum

yapılan ibadetlerin hangisinin Allah katında kabul görüleceğini hangilerinin görülmeyeceğini sadece Allah bilir. bunda kimse hiç bir şey diyemez. aksatılmadan kılınan 5 vakit namazın kabul edilip edilmediğini de bilemeyiz. takdir Allahındır.

bu arada benim unutmadığımı çok iyi bilirsin hatırlama da olmuyor doğal olarak. :goz:

küfüre girmek okadar basıt olsa hiç birmiz dogrulamayız ki

evet dediklerine baktım ve dediğin gibi kuran i kerimde ve peygamber efendimiz sallahü veselem kandil geceleri için herhangibir şey buyurmamış

yanlız kadir gecesini ben senın yazında oldugunu ve diger gunlerden ayrı tutugunu sonradan gordum kusura bakma aksam gec saatler gozler dalga geciyor

miraç olayını herkes bilir 3 vakit olan namaz 5 vakte cıkralımıs hatta bunun geyiği vardır sözde hz MUSA aleyselam ilk sordugunda 40 cevabını alır peygamber efendimiz sallahü veselem den daha sonra ey MUHAMMET sallahu vesellem sen git haşa ALLAH ile pazarlık yap bunu düşürsün gibi bir durumda analtılır

şimdi bu gece namaz kılınır tebih namzı her insanın ömründe en az bir kez kılması gereken bir namaz
camİde toplanmak ve güzel güzel vakit gecirmek var birde televizyon karsında zamanı oldurmek varkı YUCE YARADAN ALLAH adn içiyor zamanın üzerine birde bunuda alırsak camide toplanmak güzel olur bidat olmaz sonucat teravih gibi dunsumek gerekır camaatle namaz kılmak ne kadar sevap artık sen hesapla şimdi sen işte bunlar bidattır dersen ne kadar dogru olur amac dini yolunda çıkarmak değil amaç insalrın böle gunlerde tovbe etmesini saglamak bu gunlerde namazlarını dosdogru kılamsını saglamaktır oyle değil mi ?

ameller niyetlere göredir insanlarımzın niyeti temzidir

bazı seylerı söylerken daha dikkatlı olmalıyız

kardeş sen dediğin gibi geceden oLsa gerek kavramLarı karıştırıyorsun. Ben Miraç oLayını Peygamber Efendimizin doğumunu inkar etmiyorum ki? Ben bu oLayLarın oLduğu günLeri kandiL oLarak isimLendirip o geceye has ibadetLer ortaya çıkartmak Allah Rasulü (sav) Efendimizin hadis-i şerifinde beLirttiği bid´at kavramının hükmüne girer diyorum. Ve bunu ben kend nefis ve akLımdan söyLemiyor ehL-i sünnet Alimlerinin bu konuda icması var açta oku diyorum. Sen kendi akLından çıkardığın sonuçLarLa cemaatLe namaz kıLmak güzeLdir tv karşısında oturmaktan iyidir gibi sonuçLar çıkartıyorsun. Allah Rasulu (sav) başka bir hadis-i şerifinde Ya hakkı konuşun yada susun buyuruyor. Şimdi bana tavsiye ettiğin gibi bazı şeyLeri söyLerken daha dikkatLi oLmaLısın çünkü din akıL ve mantığı kabuL etmez deLiL ve nakLi esas aLır. ha dediğin gibi kandiL var madem kendin yazıyorsun bak ben Kuran ve Sünnette kandiL diye birşey buLamadım diye. İşte o Kuran ve Sünnette buLamadığın şeyLer bid´attir. Birde işin mantık noktası var ki beş vakit namazını kıLmayan insanLar o geceye has nafiLe namaz kıLmaya gidiyor söyLesene bu Allaha karşı iki yüzLüLükten başka nedir? Farz oLan namazı kıLmayıp kandiL geceLerinden himmet bekLemek Allahtan avf diLemek başka ne oLabiLir ki? Ve şu da biLinmeLidir ki farz borcu oLanın nafiLesi oLmaz.

son şunu soyleyeyım biz ALLAHI NE KADAR TANIYORUZ ?

yapılan ibadetlerin hangisinin Allah katında kabul görüleceğini hangilerinin görülmeyeceğini sadece Allah bilir. bunda kimse hiç bir şey diyemez. aksatılmadan kılınan 5 vakit namazın kabul edilip edilmediğini de bilemeyiz. takdir Allahındır.

bu arada benim unutmadığımı çok iyi bilirsin hatırlama da olmuyor doğal olarak. :goz:

Evet ibadetLerin kabuLü Allahın takdiridir. Ama Allah Rasulune Rasulu de bizLere biLdirmiştir ibadeti ve ibadetin hangi zamanLarda nasıL yapıLacağını. Ve Rasulu (sav)´nin bize biLdirdiği öLçüde bizLer ibadetLerin öLçüLeri dahiLinde yapıLdığı zaman kabuL görüp görmeyeceğini biLiriz. Bir hristiyan yahudi ateist 5 vakit namazını aksatmadan kıLsa sence Allah katında itibar görür mü bu ibadet?

ve ayağın her taşa takıLdığında dönüp kaLbine bakma. Ayağın acımazsa kaLbin acır

hırstıyan veya yahudi veya ateist inanmamıs kımse niye namaz kılsın ?

Evet ibadetLerin kabuLü Allahın takdiridir. Ama Allah Rasulune Rasulu de bizLere biLdirmiştir ibadeti ve ibadetin hangi zamanLarda nasıL yapıLacağını. Ve Rasulu (sav)´nin bize biLdirdiği öLçüde bizLer ibadetLerin öLçüLeri dahiLinde yapıLdığı zaman kabuL görüp görmeyeceğini biLiriz. Bir hristiyan yahudi ateist 5 vakit namazını aksatmadan kıLsa sence Allah katında itibar görür mü bu ibadet?

ve ayağın her taşa takıLdığında dönüp kaLbine bakma. Ayağın acımazsa kaLbin acır

bir müslüman her türlü pisliği yapsın mesela hırsızlık yapsın adam öldürsün milletin malını gasp etsin dolandırsın haksız kazanç sağlasın hak yerine menfaatleri doğrultusunda ilerlesin yalan söylesin eşini sevgilisini satsın ama 5 vakit namazını kılsın her ramazanda orucunu tutsun nafile namaz kılsın oruç tutsun.

neyin kabul edilip edilmeyeceğini sadece Allah bilir. O nun takdiridir.

ayağım taşa takıldığında kalbime bakarım. üstelik kalbimde acı yok. 2007 nin son aylarında o acı yaralandı 2008 in son aylarında da öldü. çok gereksizmiş meğerse.

arkadaşlar şöyle bir düşünüyorum da ne namaz kıldığımı hatırlarım ne de oruç tuttuğumu... ama geriye dönüp baktığımda yaptığım iyiliklerin,sevindirdiğim kişilerin haddi hesabı yok. Kimseyle düşmanlığım olmamıştır, bu zamana kadar vicdanım hep rahattı ve hep de rahat olacak. Diyeceğim o ki; mesele insanın içinde...

arkadaşlar şöyle bir düşünüyorum da ne namaz kıldığımı hatırlarım ne de oruç tuttuğumu... ama geriye dönüp baktığımda yaptığım iyiliklerin,sevindirdiğim kişilerin haddi hesabı yok. Kimseyle düşmanlığım olmamıştır, bu zamana kadar vicdanım hep rahattı ve hep de rahat olacak. Diyeceğim o ki; mesele insanın içinde...

namaz ve oruç borçtur jason. kaçış yok yapmak zorundayız. kalbin iyi her zaman iyilik yaparım diye borçalarımızı yok sayamayız. : )

İslam dininde bid´at tabiri vardır. Bakalım Nebi (sav) Bid´at kavramını nasıL tanımLamış.

Dine sonradan ibadet niteLiğinde sokuLan her yeniLik bid´attir. her bid´at sapıkLıktır ve ateştedir.

İslam nakiL dini oLduğundan;

Kur´an-ı Kerim de Allah (swt) Kadir Gecesi Kurban ve Ramazan Bayramı haricinde kutLanması ve özeL ibadetLer yapıLması gereken günLer bLdirmemiştir bizLere.Ve Nebisi Hz. Muhammed (sav)´de aynı şekiLde sünnetinde ve hadisinde bu günLerden bu günLerde nafiLe ibadetLer yapmaktan bahsetmemiştir.

Sahabe , Tabiin, Tebe-i Tabiin ehL-i Sünnet Alimleri ve 4 büyük mezhep imamLarından hiç biri bu günLerden bahsetmemiş kutLama noktasında şu ibadetLer yapıLır gibi özeL tavsiyeLerde buLunmamışLardır.

Bu bize kandiL geceLerinin Bid´at oLduğunu ve bu Bid´atinde bizi ateşe götüreceğinin göstergesidir. Sanırım bu kötü birşeydir :)

Kandil Gecelerinin Bid'at Olduğunu Kim Söyledi Sana Yada Kuran-ı Kerimden Kendince Kıyas Mı Yaptın.

bir müslüman her türlü pisliği yapsın mesela hırsızlık yapsın adam öldürsün milletin malını gasp etsin dolandırsın haksız kazanç sağlasın hak yerine menfaatleri doğrultusunda ilerlesin yalan söylesin eşini sevgilisini satsın ama 5 vakit namazını kılsın her ramazanda orucunu tutsun nafile namaz kılsın oruç tutsun.

neyin kabul edilip edilmeyeceğini sadece Allah bilir. O nun takdiridir.

ayağım taşa takıldığında kalbime bakarım. üstelik kalbimde acı yok. 2007 nin son aylarında o acı yaralandı 2008 in son aylarında da öldü. çok gereksizmiş meğerse.

:) senin tarif ettiğin dine inanan insanLara mürcie deniLiyor. Eğer senin dediğin kadar koLay oLsaydı Allah tek hatasına karşıLık Nebisi ve insanoğLunun atası Hz. Adem (as) ´yi Cennetten çıkartıp Dünyaya indirmezdi.

Allah Rasulu (sav) hadisinde Bir müsLümanı bırak öLdürmeyi kanının akmasına vesiLe oLan kişinin ahirette aLnına ALLAHIN MERHAMETİNDEN PAYI YOKTUR yazıLır buyuruyor. Allah ayetinde zina yapan kadın/erkeğe evLiLerse recm ediLerek öLdürüLmesini emrediyor. Allah merhametLiLerin en merhametLisidir ancak bu merhamete naiL oLabiLmek için iki yüzLü oLmamak gibi vasıfLar taşımak gerekir ki bu vasıfLarı taşıyan insanlara Allah (swt) kitabında İman Edenler diye sesLeniyor. İman EdenLer senin saydığın vasıfLarı taşıyan insanLar değiLdir. OnLar Allahın (swt) emir ve yasakLarına uyar haramdan kaçınır heLaLe sarıLır Allah için sevip Allah için buğz ederLer. Müslüman oLmak ve İman etmek emin oL saydığın kadar koLay değiL

ne mevalanar gelmiş gecmiş ne said nursiler gelmiş gecmiş ne mollar gelmiş gecmiş hiç biri bunu demeş sizler bidat ediyorsunuz dememiş

hocam biz cenente girebiliymiz ? size göre ve okuduğunuz kitapara göre

Kıyamet gününde hesaba önceLikLe ameLLerinden çekiLeceksin ve iLk sorgu ameLin namaz oLacak.
İnsanın içinde benim kaLbim temiz gibi durumLar kişinin cehennemdeki azabını hafifLetecektir.

Kandil Gecelerinin Bid'at Olduğunu Kim Söyledi Sana Yada Kuran-ı Kerimden Kendince Kıyas Mı Yaptın.

:) kaç tane tanıdığın tanımayı bırak ismini biLdiğin müctehid Alim var? İsimLerini sayarsan eğer ben sana kandiL kavramı üzere içtiad ettikLeri görüşLerini yazarım.

Yada onu bırak kandiL geceLerinin bid´at oLmadığını söyLeyen bir tane Müçtehid İslam Alimi söyLe.

Ben insanLardan duydukLarımLa değiL Kuran ve Sünnetten biLdikLerim ve Alimlerin bu konuLardaki görüşLeriyLe ameL ederim

ve seydiali seni insan sıfatına oturttuğumdan karşıma muhattab aLdım eğer aLaycı tavrınLa devam edeceksen bende seni o kadar muhattab görürüm. Ben ne hocaLık iddiasında buLundum nede senin gibi kafamdan kendi görüşLerimi yazdım. Sana diyorum ki ey cahiL adam İslam Alimlerinin görüşü böyLe madem aksini iddia ediyorsun bir tane islam Aliminden o zaman deLiL getireceksin yada susacaksın. Saydığın isimLere geLince said nursi mevLana gibi insanLar İslam Alimi değiL tasavvuf ehLidir.

Kıyamet gününde hesaba önceLikLe ameLLerinden çekiLeceksin ve iLk sorgu ameLin namaz oLacak.
İnsanın içinde benim kaLbim temiz gibi durumLar kişinin cehennemdeki azabını hafifLetecektir.

:) kaç tane tanıdığın tanımayı bırak ismini biLdiğin müctehid Alim var? İsimLerini sayarsan eğer ben sana kandiL kavramı üzere içtiad ettikLeri görüşLerini yazarım.

Yada onu bırak kandiL geceLerinin bid´at oLmadığını söyLeyen bir tane Müçtehid İslam Alimi söyLe.

Ben insanLardan duydukLarımLa değiL Kuran ve Sünnetten biLdikLerim ve Alimlerin bu konuLardaki görüşLeriyLe ameL ederim

Senin Söylediğin Bid'at Dediğin Kandil İbadetleri Ehli Sünnet Vel Cemaat'e Ters Düşer.
Bende Ehli Sünnet Vel Cemaat'e Göre Amel Ederin Var Mı Ötesi.

Said Nursi Ve MevLana Gibi Allahın Sevgili Kulları Elbette İslam Alimidir Ancak Senin Gibi Cahil Biri Böyle Söyleyebilir.

İsimLerini sayarsan eğer ben sana kandiL kavramı üzere içtiad ettikLeri görüşLerini yazarım. madem ortada bir ictihat kararı var neden bugun halen kutlanıyor osmanlı devleti doneminde oda olmadı abası oda olmadı halifeler donemıde yasakalnırdı bu
Biz her hicri yüz yılda müceddid olanları şöyle sıralayabiliriz:

1- Ömer b. Abdülaziz (H. 17-102/M. 638-720)
2- İmam-ı Şafii (H. 150–204 / M. 767–819)
3- Ebu’l-Hasan Ali El- Eş’ari (H.260–324 / M.873–936)
4- Ebu Hamidi’l- Isfarayani (H. 344-955 / M. 406-1016)
5- İmam-ı Gazali (H. 450–505/M. 1058–1111)
6- Fahreddin-i Razi (H. 544–606 / M.1149–1209)
7- Mevlana Celalettin-i Rumî (H. 604–672/ M.1207–1273)
8- Zeynüddin-i Irakî (H. 725-806 / M. 1325-1403)
9- Celaleddin-i Suyutî (H.849–911/ M.1445–1505)
10- İmam-ı Rabbani Müceddid-i Elf-i Sani (H. 971- 1033 / M. 1563-1624)
11- Şah Veliyullah Dehlevi (H.1114–1176 / M. 1702–1762)
12- Mevlana Halid-i Bağdadi (H.1193–1242 / M. 1776–1826)
13- Bediüzzaman Said Nursi. (H.1293 – 1379 / M. 1878–1960)

müslümanlık kolaylıklar dinidir. bilirsin elbet. zorlaştırmaz kolaylaştırır.

ve o saydığım şeyleri yapanları gerçek müslüman cennetlik müslüman olarak nitelendirmedim zaten. bahsettiğim şey namaz ve oruç borçtur kılınması, tutulması gerekir. ama bunların kabulünün olup olmadığını bilen sadece Allahtır diyorum. iftiralarla yalanlarla fitne fesatlıklarla hayatını devam ettiren kişilerin ibadetleri ne kadar kabul olunur. hepsi Allahın takdiridir.

ve arkadaşlar uğraşmayın boş yere hiç bir konuda onu ikna edemezsiniz. aklında ne varsa o doğrudur. :biggrin: bir zamanlar çok uğraşmıştım. zaman kaybı sadece.

Senin Söylediğin Bid'at Dediğin Kandil İbadetleri Ehli Sünnet Vel Cemaat'e Ters Düşer.

evet kandiLLer ehL-i sünnet akidesine ters düşer. Sende ehL-i sünnet akidesiyLe ameL ediyorsan kandiLLerin bid´at oLduğunu biLmen gerekir.

İsimLerini sayarsan eğer ben sana kandiL kavramı üzere içtiad ettikLeri görüşLerini yazarım. madem ortada bir ictihat kararı var neden bugun halen kutlanıyor osmanlı devleti doneminde oda olmadı abası oda olmadı halifeler donemıde yasakalnırdı bu

Osmanlı ve abbasi döneminde kutLanıp kutLanmadığını biLmiyorum ama kutLandığını da hiç sanmıyorum kandiL ve kutLu doğum günLerinin. Ama Sahabe Tabiin ve Tebei Tabbin döneminde kutLanmadığından da eminim

evet kandiLLer ehL-i sünnet akidesine ters düşer. Sende ehL-i sünnet akidesiyLe ameL ediyorsan kandiLLerin bid´at oLduğunu biLmen gerekir.

Osmanlı ve abbasi döneminde kutLanıp kutLanmadığını biLmiyorum ama kutLandığını da hiç sanmıyorum kandiL ve kutLu doğum günLerinin. Ama Sahabe Tabiin ve Tebei Tabbin döneminde kutLanmadığından da eminim

Alimlerin bu konuLardaki görüşLeriyLe ameL ederim = Eyvallah Burası Çok Doğru.
Ben insanLardan duydukLarımLa değiL Kuran ve Sünnetten biLdikLerim = Burası Çok Yanlış Bu Söylediklerini Yapman İçin ( Kıyas-ı Fukaha ) Yapabilmen Lasım Ve Fakih Olman Lasım
Sen Neymişsin Be Abi :)

Said Nursi Ve MevLana Gibi Allahın Sevgili Kulları Elbette İslam Alimidir Ancak Senin Gibi Cahil Biri Böyle Söyleyebilir.

sen tasavvufLa tevhid arasındaki farkı alimle şeyh arasındaki farkı biLmezken daha bana nasıL cahiL diyorsun ya :) senin saydıkLarın kendiLerini evLiya makamına koymuş İslamda tasavvuf sapıkLığını ortaya atmış kişiLerdir. Şimdi sana burda said nursinin küfür ibareLerini mi tek tek çıkartayım yoksa tasavvufun sapık bir yoL oLduğunu mu yoksa mevLananın bir eşekLe bir adamın girdiği cinseL iLişkiye yazdığı şiiri mi?

aslanım ben sana İslam Alimlerinden bahsediyorum
4 mezhep imamı ibn kesir ibn teymiyye imam makdisi imam şankıti ibn hacer mevdudi duydun mu bu isimLeri yoksa İslam Alimi deyince akLına tarikat şehLeri mi geLiyor

sonsuzLuğa övdün mü sövdün mü anLayamadım

Geri