"Tansel Çölaşan, Danıştay suikastçileriyle ilişkili"

La Yus'eL

Banned
Reaction score
0
"Tansel Çölaşan, Danıştay suikastçileriyle ilişkili
"

ETÖ tutuklusu Osman Yıldırım, Danıştay saldırısında Tansel Çölaşan'ı suçladı. Çölaşan, saldırıdan dakikalar sonra henüz barut kokusu bile havadayken "Bunlar türban kararından ötürü... Bu sadece Danıştay'a yapılan bir saldırı değildir, lanetlemek yetmez. Toplumsal mutabakatı bozanlar suçludur. Onlar kendilerini biliyor." açıklaması yapmıştı.

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara karıştığı gerekçesiyle yargılanan Ergenekon Terör Örgütü tutuklusu Osman Yıldırım, Danıştay saldırısında Danıştay Başkanvekili görevinde bulunan Tansel Çölaşan'ın, Danıştay suikastını yapanlarla ilişkili olduğunu iddia ederken, ülkede kaos çıkarmak adına barda içki içen, okuma-yazma bilmeyenlerin gözaltına alınarak dinci ilan edildiğini söyledi.

Arslan, Cumhuriyet gazetesine saldırı işinin kendilerine birilerinin getirdiği söylemesi üzerine, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, “Bunu savunmanda anlatırsın” diye uyardı.

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci ''Ergenekon'' davasının 119. duruşması tamamlandı. Osman Yıldırım, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yargılamasını “berrak, su”, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yargılamasını ise “bulanık, sel” olarak tanımladı. Yıldırım, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin savcılarına Ergenekon sanıkları tarafından haksızlık yapıldığını söyledi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, “Kendi adına konuş. Biz kendimizi savunuruz” dedi.

“TANSEL ÇÖLAŞAN, DANIŞTAY SUİKASTINI YAPANLARLA İLİŞKİLİ”

Osman Yıldırım, Ergenekon ve Danıştay davasının birleştirilme kararından bir hafta önce Danıştay Eski Başkanvekili Tansel Çölaşan'ın, kendisinin kapılı kapılar ardında pazarlık yaptığına yönelik basında açıklamaların çıktığını, Tansel Çölaşan'ın söz konusu açıklamalarıyla iftira attığını söyledi.

Yıldırım, “Pazarlık olmadı. Tansel Çölaşan, iftira attı. Cumhuriyet savcılarına hukukun gereğini yapmalarını söyledim. Danıştay saldırısına katılmadım, bir suça karıştıysam, suçlandığım konularda hukukun gereğini yapmalarını söyledim. Tansel Çölaşan'ın iftirası hakkında savcılarımız suç duyurusunda bulunmadı. Tansel Çölaşan Hanım, Danıştay suikastını yapanlarla ilişkilidir” dedi.

“LAİKİZ DİYENLER, ALPARSLAN ARSLAN'I SAVUNUYORLAR”

Osman Yıldırım, yargı mensuplarının yargıya yapılan saldırıyı aydınlatma mükellef olduğunu anımsattı. Cumhuriyetçilerin, ulusalcıların, vatanseverlerin ve laikiz diyenlerin çapraz sorgusu yapılan Alparslan Arslan'ı savunduklarını ve söz konusu durumun çelişki olduğuna dikkat çeken Osman Yıldırım, “Bu mu vatanseverlik? Ben 3.5-4 yıldır meydan okuyorum. Neden benim yanımda yer almıyorlar. Bu saldırı devlete yapılmıştır. Bir de, ‘Cumhuriyet'in bekçileriyiz' diyorlar” diye konuştu.

“İÇKİCİLERİ, BARLARDAN ALDIKLARINI, KÖKTEN DİNCİ YAPTILAR”

Danıştay davasında yaşananları gördükçe kanın beynine sıçradığını hatırlatan Osman Yıldırım, “Hovarda Bar'da, içki içenler, okuma yazma bilmeyenler radikal kökten dinci denilerek karanlık kaos planını uygulamak istediler. Bu kamu görevi mi? Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Karadeniz, Hasan Şatır ve Şemsettin Özcan, kamu görevlerini mi getirdi? Bu mu vatanseverlik? Buradaki kahraman savcılarımıza haksızlık yapılıyor. Danıştay davasında neyi araştırmışlar? 80 yaşında yolda yürüyemeyen, kendisine bakamayan Salih Kurter'i hayatımda görmedim. Bu kişiyi Alparslan Arslan'ın ifadesiyle almak, cezaevinde tutmak insanlık mıdır?” diye konuştu. Osman Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çetelere eğilip bükülmeyen bir insan olarak tanımladı.

TANSEL ÇÖLAŞAN, ARSLAN'IN SÖZLERİNİ NASIL DUYDU?

Osman Yıldırım'ın, suikastını yapanlarla ilişkili olduğunu iddia ettiği Dönemin Danıştay Başkan Vekili Tansel Çölaşan, Danıştay saldırısının hemen ardından saldırganın, ‘tekbir getirdiği' yönünde açıklama yapmış ancak bu iddiasının doğru olmadığı ortaya çıkmıştı. Gazeteci Emin Çölaşan'ın eşi Tansel Çölaşan, Arslan'ın 2. Daire Başkanı Mustafa Birden'in odasına girerken tekbir getirdiğini, ateş ederken de, “Allah'ın elçisiyiz, askeriyiz, türban kararının cezasını çekeceksiniz” dediğini söylemişti. Saldırıda el bileğinden yaralanan üye Ayfer Özdemir, saldırganın olay sırasında tekbir getirmediğini, sessiz bir şekilde sırayla herkese ateş ettiğini açıklamıştı.

CUMHURİYET AVUKATLARI, ARSLAN'A ÇAPRAZ SORGUDA SORU SORMADI

Danıştay davasının Ergenekon Terör Örgütü davası ile birleştirilmesinden sonra 3 Ağustos 2009'da başlayan yeni davayı takip eden tek müdahil olan Cumhuriyet Gazetesi'nin avukatları Alparslan Arslan'ın 3 gün süren çapraz sorgusunda tek soru sormadı.

"Tansel Çölaşan, Danıştay suikastçileriyle ilişkili" - En Doğru ve Güncel Haber

Geri