Tatlı bir kaçamak için...

kuzay

Pesimist
Katılım
2 Nis 2007
Mesajlar
28,387
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy
Yazın en tatlı kaçamağını bu tatlılarla yapmak isteyeceksiniz!


trans.gif

Yaz gelince tatlıya daha da bir düşkün oluyoruz. Bu çekici pastaları görünce dayanamayıp siz de yapmak isteyeceksiniz. Yapması çok kolay ve lezzetli olan bu tatlılar sizi çok cezbedecek!




1_1672009111518_14067.JPG


Çikolatalı Pasta
Malzemeler: 1 hazır kek ( yoksa 3 yumurta, 3 fincan şeker, 3 fincan un, 1/2 paket kabartma tozu nu çıpıp yağlanmış 22 cm.lik kalıpta pişirip ortadan ikiye ayırın.)Keki ıslatmak için bir bardak süt ve isterseniz biraz içine likör katabilirsiniz.
1 paket çikolatalı puding
2 paket kare bitter çikolata
1 paket kare beyaz çikolata
1 kutu krema yada krem şanti
İçine istediğiniz meyve yada kestane şekeri

Hazırlanışı: Bir paket pudingi 1,5 bardak süt ve 1 paket kare bitter çikolata ile pişirin. Kekin alt katını ıslatıp arasına iyice çırptığınız kremayı sürün ve meyveleri yerleştirip üzerine diğer keki kapatıp ıslatın. En üstüne yapılan çikolatalı pudingi sürüp kaplayın. Beyaz çikolata ve diğer bitter çikolatayı rendeleyip üzerine serpiştirerek süsleyin. Buzdolabında soğutup servis yapın.




2_1672009111518_14067.JPG


Çilekli Cheesecake
Malzemeler:
1 paket burçak bisküvi
1 yemek kaşığı margarin
500 gr süzme yoğurt
1 paket labne peyniri
2 yumurta
1 paket vanilyalı puding
500 gr. Çilek
1 su bardağı su
¾ su bardağı tozşeker
½ su bardağı buğday nişastası

Hazırlanışı: Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirelim. 24 cm lik kelepçeli kalıbı yağlayalım. Margarini eritip bisküvilere karıştıralım ve elimizle iyice bastırarak kalıbın dibine yayalım. Kalıbı buzdolabına koyalım. Yoğurt, labne ve yumurtaları karıştırıp mikserle iyice çırpalım. İçine pudingi katıp biraz daha karıştıralım. Bisküvileri yaydığımız kek kalıbına bu karışımı boşaltalım. 175 dereceye ısıtılmış fırında 60 dakika pişirelim (üzeri hafifçe kızarana kadar) Çilekleri istediğimiz büyüklükte doğrayalım. Çilekleri su, toz şeker ve buğday nişastası ile birlikte bir tencereye koyup kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim. Kaynamaya başladığında sürekli karıştırarak koyulaşmasını bekleyelim. Koyulaştığında ocaktan alıp yine ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayalım. Cheesecake fırından çıkınca 5-10 dakika bekleyelim. Çilekli karışımı kekin üzerine boşaltıp yayalım. Soğuyunca buzdolabında en az 4-5 saat bekletelim. Bir gece buzdolabında beklerse daha güzel oluyor.




3_1672009111518_14067.jpg


Limonlu Tart
Malzemeler:
2 bardak un
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı yoğurt
150 gr margarin, eritilmiş
Jöle malzemesi :
1/3 su bardağı mısır nişastası
1/4 su bardağı limon suyu
1 adet limonun rendesi
3 yemek kaşığı yağ
Üst malzemesi :
1 su bardağı şeker
3 adet yumurtanın akı

Hazırlanışı: Tart için gerekli olan, yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Yağı eritin, karışıma katıp, karıştırın. Bir tart kalıbına boşaltın, fırında üzeri pembeleşinceye dek pişirin. Jöle malzemesini muhallebi gibi pişirin. Üç adet yumurta sarısı ve bir su bardağı şekeri mikserle çırpın ve jöleye azar azar ilave edin. Biraz daha pişirip, altını kapatın. Hazırladığınız karışımı tartın üzerine yayın. En üste ise, bir bardak şekerle çırptığınız üç adet yumurta akını yerleştirin. Üzeri pembeleşinceye dek fırında bekletin.




4_1672009111518_14067.JPG






Frambuazlı muhallebi
Malzemeler:
1 lt. süt
4 çorba kaşığı pirinç unu
1/2 su bard. toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kase frambuaz veya vişne
süslemek için çikolata

Hazırlanışı: Sütü tencereye boşaltın.İçerisine pirinç unu,vanilya ve şekeri ilave edip çırpıcı ile karıştırın.Daha sonra ocağın altını yakıp sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin ve içerisine tereyağı ekleyip altını kapatın.Pişme işlemi tamamlandıktan sonra ılımaya bırakın. Diğer tarafta kuplara bir miktar frambuaz yerleştirin.Üzerine ılımış muhallebiyi dökün ve üzerlerini yine frambuaz/vişne ile süsleyin.Buzdolabında 1 saat soğumaya bıraktıktan sonra servis yapabilirsiniz.





5_1672009111518_14067.JPG


Karamelli Çikolata pasta
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Karamelli pasta kreması
100 gr çiğ krema
100 gr bitter çikolata
Üzerini süslemek için biraz şeker hamuru

Hazırlanışı: Şeker ve yumurta çırpıldıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozu elenerek içerisine eklenir.Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Soğuyan kek 3 'e bölünür.Parçalardan herbiri şekerli süt ile biraz ıslatılır .Kek katları arasına soğuk sütle hazırlanmış olan karamelli pasta kreması sürülür.Kremanın üzerine de mikrodalgada ısıtılımış çiğ kremanın içerisinde iyice erimiş olan çikolata ganaj sürülerek her bir kat tamamlanır.Pastanın dışını ister kalan krema ile isterseniz de meyvelerle süsleyebilirsiniz.






1_1672009112258_14067.jpg


Frambuazlı pasta
Malzemeler:
pandispanyası için
4Yumurta
4Fincan şeker
4Fincan un
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya limon kabuğu rendesi
Kreması için:
1 lt süt
1 su bardağı şeker
4 kaşık un
vanilya
1 yumurta
1 paket kremşanti
Karıştırarak muhallebi gibi pişirin daha sonra mikserle 5 dk çırpın içine kremşantiyi de ilave edip tekrar çırpın dolapta sertleşmesi için 15 dakika kadar bekletin. Üzeri için de 1 paket kremşanti, frambuaz, çok az pembe gıda boyası

Hazırlanışı: Önce yumurtalar ve seker mikserle çırpılır. Toz olan malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır ve bu yumurtalı harca katılır karıştırılır. Önceden yağlanmış, unlanmış kelepçeli kalıba boşaltılır.175 derecede 35 dakika kadar pişirilir. Kekimiz soğuyunca ortadan ikiye keselim.. Daha sonra arasına kremamızı sürüp meyvelerimizi dizelim. Diğer yarısını da kapatıp çok az gıda boyası koyduğumuz kremşantiyle her yerini kaplayalım. Bir gün dinlendirip servis ederseniz çok daha güzel ve yumuşak olur.






1_167200911174_14067.jpg


Fıstıklı Pasta
Malzemeler:
6 adet yumurta
2 bardak şeker
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr. margarin
2 yemek kaşığı yer fıstığı

Hazırlanışı: 6 yumurtayı tozşekerle iyice çırpın. İçine erimiş margarini atıp karıştırın. Fıstıkları mikserde un haline gelene kadar kıyın, tozşeker ve yumurta karışımına ilave edin. Kabartma tozu, vanilya ve unu da ilave edip çırpın. Bu karışımı yağlanmış fırın kabına koyun. 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Soğuyan keki ortadan enlemesine kesip içine önce krem şanti, sonra fıstık ezmesi sürün. Krem şantinin kalanını spatula yardımıyla kekin üzerine sürüp fıstıkla kaplayın.





2_167200911174_14067.JPG


Meyveli Tart
Malzemeler:
Taban:
100 gram yumuşak tereyağı
1 adet hafif çırpılmış yumurtanın yarısı (yarısı kremada kullanılacak)
1/2 kahve fincanı yoğurt
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Krema:
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tozşeker
1 adet çırpılmış yumurtanın diğer yarısı
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1/3 paket (200gr lık) labne peyniri ( 70 gr kadar)

Hazırlanışı: 1 yumurtayı hafifçe çatalla çırpıp yarısını taban hamurunu hazırlayacağınız kaba alın. Tereyağını, yoğurdu, pudra şekerini ve vanilyayı elinizle karıştırın. Kabartma tozunu ve unu (azar azar) ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Tart kalıbına hamuru yayın. Kenarları yüksek tutun. Çatalla ortasını bolca delin. Önceden 175º C' de ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Kreması için bütün malzemeleri küçük bir tencerede karıştıra karıştıra, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın üzerinden alın ve arada bir karıştırarak biraz soğutun. Ilınmış tart tabanının ortasına kremayı yayın. Buzdolabına kaldırın. Servis yapacağınız zaman meyveleri dizin. Bazı meyveler karardığı için servisten önce dizilmesi önerilir. Meyveleri dizip üzerine tart jölesi döküp öyle de buzdolabına kaldırabilirsiniz.





3_167200911174_14067.jpg


Muzlu rulo pasta
Malzemeler:
Kek malzemeleri:
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Krema malzemeleri: litre süt
3 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao
1,5-2 muz
hindistan cevizi
isterseniz dövülmüş ceviz

Kekin hazırlanması: 4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. Yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin. Unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın. (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın.) önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin. (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin.) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)
Kremanın hazırlanması: 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın. Soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin. devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın. (çok soğuk olmasın)Ilıyınca ruloyu açın. Üzerine bolca kremadan sürün. (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin. (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün. Üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serpin





4_167200911174_14067.jpg


Profiterollü pasta
Malzemeleri:
Paket kakaolu hazır pasta keki
Profiterol için:
125 gr margarin
1/2 su bardağı süt
12 çorba kasığı un
1/2 su bardağı su
5 yumurta
1 tutam tuz
İçinin beyaz kreması için:
3 su bardağı süt
2 çorba kasığı un
2 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kasığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Çikolata kreması:
2,5 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı süt
1 paket bitter çikolata
1 çay kaşığı sıvı yağ
Krem şanti:
1 paket krem şanti
yarım su bardağından biraz fazla süt

Profiterol yapılışı: Bir tencereye su, süt ve yağ eklenir, kısık ateşte yağ eriyene kadar hafifçe karıştırılır. Yağ eriyip hafif kaynayınca tuz ve un eklenir tahta kaşıkla helva yapar gibi yaklaşık 10 dakika kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Soğuduktan sonra yumurtalar tek tek eklenerek yoğurulur. Köşesi kesilmiş bir naylon torbaya konularak, yağlanmış fırın tepsine aralıklı olarak, pin pon topu büyüklüğünde sıkılır: Önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir, soğuyunca içlerine krema enjektörü ile beyaz krema sıkılır.
Beyaz krema yapılışı: Vanilya dışında bütün malzemeler azar azar süt ilave edilerek, pütür kalmayacak şekilde ezilir. Daha sonra ocakta karıştırılarak pişirilir. Bir taraftan süt ve krem şanti hazırlanır, karışım soğuduktan sonra, krem şanti ve vanilya eklenerek mikserle çırpılıp enjektöre doldurulur.
Çikolata kreması yapılışı: Çikolata ve yağ dışındaki malzemeler tencereye konarak kısık ateşte yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir. Çikolata ve yağ eklenerek karıştırılarak eritilir.
Pastanın yapılışı Profiterollerin içine beyaz kreme sıkılır. Hazır pasta kekinin her katına bolca krem şanti sürülür. Pastanın her tarafı şantiyle kaplanır.






5_167200911174_14067.JPG


Kahveli Kek
Malzemeler:
3 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Tozşeker
200 gr. Margarin
1 Çorba Kaşığı Tarçın
2 Yemek Kaşığı Kahve (aromalı kahve yada Türk Kahvesi)
3 Yemek Kaşığı Kakao
1 Su Bardağı Su
Kabartma Tozu (1 Paket)
3 Su Bardağı Un

Hazırlanışı: Kahveyi 1 su bardağı sıcak suda eritip soğutun. Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. İçine tarçını, kakaoyu, eritilmiş margarini, kahveli suyu katıp karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip bir hamur hazırlayın. Hamuru yağlanmış bir kalıba döküp daha önce 170 derecede ısıtılmış fırında kabarıp pişinceye kadar bekletin. Pişip pişmediğini kürdan yardımıyla kontrol edebilisiniz.(kürdan ıslaksa içi pişmemiş oluyor). Üstünü istediğiniz meyveyle süsleyebilirsiniz.





2_167200911189_14067.jpg


Tiramisu
Malzemeleri:
Kakaolu hazır kek
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 paket (200gr) labne
2 tatlı kaşığı granül kahve
1 fincan sıcak su
Kakao

Hazırlanışı: 1 fincan sıcak su ile kahve hazırlanır. (İstenirse 1-2 küp şeker konulabilir.) Kekin tabanı servis tabağına konulup hazırlanan kahve ile ıslatılır. Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpılır. Önceden ıslatımış kekin üzerine muhallebinin yarısı konulur. Kekin üst kısmı da kahve ile ıslatılır ve muhallebi üzerine dökülüp düzeltilir. Soğuduktan sonra servis yapılınncaya kadar dolaba kaldırılır. Servis yapılmadan önce üzerine çay süzgeci ile kakao serpilir.






3_167200911189_14067.JPG


Vişneli Kup
Malzemeler:
Beyaz kreması için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Vişne peltesi için:
2 su bardağı vişne suyu (vişne kompostosu veya hazır vişne suyu)
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı şeker

Hazırlanışı: Tencereye vişne suyunu, nişastayı, şekeri ekleyip çırpma teliyle karıştırın. Ağır ateşte üzeri göz göz olana dek pişirin. Ayrı bir tencerede süt, un, şeker ve yumurta sarısını çırpma teliyle karıştırın ve ağır ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin. Kremayı ateşten alıp vanilyayı ekleyerek mikserle 1 dakika çırpın. Kuplara vişne peltesini ve kremayı paylaştırın. Hindistan cevizi ve böğürtlenle üzerini süsleyebilirsiniz. Buzdolabında soğutup servis yapın.





4_167200911189_14067.JPG


Yaban mersinli Tart
Malzemeler:
100 gr. yumuşak tereyağı
90 gr. şeker
1 paket şekerli vanilin
1 yumurta sarısı
150 gr. un
Nohut
250 gr. yaban mersini kompostosu
200 gr. taze veya donmuş kırmızı yaban mersini
1 tatlı kaşığı tarçın
250 gr. krema
40 mi. süt

Hazırlanışı: 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi, 2 adet yumurta Pudra şekeri , tuz , tereyağı, 40 gr. şeker, şekerli vanilin ve bir tutam tuzu mikserin hamur karıştırma ucu ile düşük devirde pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Yumurta sarısını ve 20 ml. suyu ekleyin, karışıma yedirin. Son olarak unu ilave edin, mikserle düşük devirde karıştırın. Hamuru kısa bir süre ellerinizle yoğurun, folyoya sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru hafif unlu tezgahta 32x32 cm. büyüklüğünde açın. Yağlanmış 30 cm. uzunluğundaki kare veya 32 cm. çapındaki yuvarlak tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarını 2 cm. yüksekliğine getirip düzeltin, içini çatalla birçok kere delin. Üstüne fırın kağıdı serip, nohutla kaplayın. 190°C'de ısıtılmış fırının alt rafında 15 dakika pişirin. Kompostoyu, yaban mersinini, tarçını, tencerede bir taşım kaynatın. Kremayı, 50 gr. şekeri, sütü, portakal kabuğunu ve yumurtaları pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Hamuru fırından çıkarın, kağıt ve nohutları alın. Kremanın arasından meyveler görünecek şekilde komposto ve krema karışımını üstüne yayın. Tartı aynı ısıda 15-20 dakika daha pişirin. Kalıbın içinde tamamıyla soğuduktan sonra pudra şekeri serpin.






1_167200911189_14067.JPG


Çilekli Kek
Malzemeler:
3 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 paket çilekli toz puding
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kurutulmuş çilek

Hazırlanışı: Yumurta ile şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Toz pudingi ilave edin. Yağı ve sütü ekleyin. Unu ve kabartmatozunu eledikten sonra karıştırın. Hamuru kalıba dökün. Dilimlenmiş, una bulanmış kuru çilek parçalarını kekin üzerine serpiştirip, hamurun içine doğru bastırın. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
 
Geri
Üst