Tavuk Şinitzel

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
Katılım
7 Kas 2006
Mesajlar
26,181
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Ayağın taşa mı çarptı, dön kalbine bak. ETTİN Mİ B



Tavuk-initzel.jpg



Malzemeler

½ kilo tavuk göğüs eti
2 adet yumurta
1 kâse galeta unu
1 kâse un

Kızartmak için

sıvı yağ,
tuz
tercihe göre baharat(karabiber, kekik)

Hazırlanışı


Tavuk göğüs etlerini enlemesine incecik kesin veya hafifçe dövün. Etlerin üzerine tuz ve baharatlarını serpin. Derince bir kâsede 2 adet yumurtayı çırpma teli ile iyice çırpın, un ve galeta ununu ayrı tabaklara koyun.İncelttiğiniz göğüs etlerini önce una, sonra yumurtaya sonrada galeta ununa bulayın.Teflon tavaya (yarım fincan kadar)sıvı yağ koyup hafifçe kızdırın.hazırladığınız şinitzelleri kızdırdığınız tavada önlü arkalı kızartın.şinitzelleri kağıt havlu üzerinde biraz beklettikten sonra sıcak sıcak servis yapın.. Not: kemikli tavuk göğsü alıp, etli kısmını şinitzel, geri kalan kemikli kısmını da haşlayıp çorba ve pilavlarda kullanabilirsiniz…


Afiyet Olsun
 

Gece gece iştahım yerinde,
olsada yisek yavvv he he :)
 
Geri
Üst