Tecavüze hadım cezası!

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Türk Ceza Kanunu'nda, cinsel suçların cezalarının artırılmasına ilişkin düzenlemeler yapılmasını içeren kanun teklifi, AK Partili kadın milletvekillerinin imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Teklife göre, cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlal eden kişinin alacağı cezanın alt sınırı 2 yıldan 5 yıla, üst sınırı ise 7 yıldan 10 yıla çıkartılıyor. Fiilin vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle işlenmesi durumunda verilecek cezalarda ise alt sınır 7 yıldan 10 yıla, üst sınır ise 12 yıldan 18 yıla çıkartılıyor. Suçun üvey baba, üvey ana, üvey kardeş, evlat edinen ve evlatlık tarafından, aynı iş yerinde çalışmanın, insanların bir arada toplu olarak bulunmalarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle işlenmesi durumunda cezalar yarı oranında artırılacak. Mağdur bu suç nedeniyle eğitimini yarıda bırakmak veya eşini terk etmek ya da eğitim gördüğü kurumu veya çalıştığı iş yerini değiştirmek zorunda kalırsa verilecek ceza bir kat artırılacak.

Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişiye verilen cezalarda alt sınır 3 yıldan 6 yıla, üst sınır 8 yıldan 12 yıla yükseltilecek. Fiilin sarkıntılık düzeyinde kalması halinde verilecek ceza üçte birine kadar indirilebilecek. Cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda ise istismarcıya 12 yıldan 20 yıla kadar ceza verilecek. Suçun 12 yaşını doldurmamış çocuğa karşı, silahla veya birden fazla kişi tarafından birlikle, aynı iş yerinde çalışmanın, insanların bir arada toplu olarak bulunmalarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle, üçüncü derece dahil kan veya kayın hısımlığı ilişkisi içinde bulunan bir kişiye karşı ya da üvey baba, üvey ana, üvey kardeş, evlat edinen tarafından, vasi, eğitici, öğretici veya bakıcı tarafından, kamu görevinin veya hizmet ilişkisinin sağladığı kolaylıktan faydalanılması ya da nüfuzun kötüye kullanılması suretiyle işlenmesi halinde cezalar yarı oranında artırılacak.

Mağdur bu suç nedeniyle eğitimini veya işini terk etmek, eğitim gördüğü kurumu veya çalıştığı iş yerini değiştirmek ya da ailesinden ayrılmak zorunda kalırsa ceza bir kat artırılacak. Suçun işlenmesi sırasında mağdurun direncinin kırılmasını sağlayacak ölçünün ötesinde cebir kullanılması durumunda kişi ayrıca kasten yaralama suçundan cezalandırılacak. Suçun, aralarında evlenme yasağı bulunan çocuğa karşı işlenmesi halinde, şikayet aranmaksızın, fail hakkında, 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası uygulanacak.

Evlenme yaşına ulaşmış bir kimseye evlenmesi yönünde cebir veya tehdit kullanan kişi 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Yapılan baskı sonucunda evlenme gerçekleşmişse ceza bir kat artırılacak. Bu nedenle kişinin intihar etmesi halinde 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilecek. Cinsel dokunulmazlığa karşı suçlarda, failler, çocuklarla bir arada olmayı gerektiren bir ortamda çalışmaktan veya çocuklarla ilgili meslek icra ediyorlarsa bu mesleklerin icrasından men edilebilecek.

Cinsel saldırı suçundan, çocukların cinsel istismarı suçundan veya reşit olmayanla cinsel ilişki suçunun nitelikli halinden hapis cezasına mahkum olanlar, cezanın infazı sırasında ve koşullu salıverildikleri takdirde, denetim süresi içinde testosteron etkisini önemli ölçüde azaltıcı tedaviye tabi tutulabilecekler. Bu kişiler tedavi amaçlı programlara katılmakla yükümlü kılınabilecekler, suçun mağdurunun oturduğu ve çalıştığı yerleşim bölgesi dışında başka bir yerde ikamet etmekle yükümlü kılınabilecekler. Bu suçların birden fazla kez işlenmesi halinde, bu kişilerin, söz konusu tedavi ve yükümlülüğe tabi tutulması zorunlu olacak. Ayrıca bu kişiler mağdurun bulunduğu yerlere yaklaşmaktan, çocuklarla bir arada olmayı gerektiren bir ortamda çalışmaktan, çocuklarla ilgili bir meslek icra etmekten men edilecek.

Yasaklanma kararı hükmün kesinleşmesiyle uygulanmaya başlanacak ve cezanın tümüyle infazından itibaren 5 yıl süreyle devam edecek. Cezanın infazının tamamlanmasının ardından bu madde hükümlerine göre kendisine yüklenen yükümlülüklere denetim süresi zarfında aykırı hareket edenler, infaz hakiminin kararıyla zorlama hapsine tabi tutulacak. Zorlama hapsinin süresi 15 günden az ve ihlalin tekrarı halinde toplam 1 yıldan fazla olamayacak.

kaynak

bence mahsuru yok. Ama adam sapık olduktan sonra. tıpta baya gelişti..Yok yok bence tecavüz edeni. aynı şekilde cezalandırmak en iyisi..artık bunun içinde bir''Ğ'' tipi infaz kurumu yapılır:sigara:....! sorun çözülür.

Destekliyorum çok iyi olur

Geri