Tekmelerden Bebeğini Düşürdü

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ad Caine vero et ad munera illuis non respexit ira
tekmelerden-bebegini-dusurdu-1007833.Jpeg

Fırat Haber Ajansı'nın iddiasına göre, Polisin saldırdığı öğrencilerden E.Ö ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan E.Ö. karnındaki bebeğini kaybetti.

İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Özsavaş'ın talimatıyla yapılan saldırıda ağır yaralan 19 yaşındaki E.Ö. Taksim İlk Yardım Hastanesine kaldırıldı. Tedavi gördüğü hastanede saldırı anını anlatan E.Ö. 'böyle bir saldırı olacağını hiç akıllarından geçirmediklerini belirterek şöyle konuştu: ‘’O gün Dolmabahçe’ye yürümek üzere Kabataş’ta toplandık. Daha yürüyüşe geçmemiştik ki, çevik kuvvet kitleyi zorla kaldırıma iteklemeye başladı. Ancak, izinli bir yürüyüş olduğundan ve bizden önce başbakan ve rektörler arasında yapılan ilk toplantıyı protesto edenlere müdahale edilmediği için böyle bir saldırı olacağını hiç aklımızdan geçmedi"

Polis peşimden koştu’ "Ben arkadaşlarımla kitlenin ortasında yer alıyordum. Dolmabahçe’ye doğru ilerlerken, birden yakın mesafeden gaz sıkmaya başladılar. Ne olduğunu anlamadan birden çevik kuvvetlerin üzerimize doğru geldiğini fark ettim. Geriye doğru kaçmaya çalışırken biri beni yakaladı. Ancak tam darp edecek iken elinden kurtulmayı başardım. Koşmaya başladım. Beni kovalayan aynı çevik kuvvet bir an ayağı takılıp yere düştü. Ancak daha sonra peşimden koşarak beni yakaladı. ‘Dur vurma hamileyim’ dememe rağmen copla karnıma vurdu.

Karnıma vurdular

Birden etrafım sarılmıştı, biri arkadan belime ve sırtımı coplarken, diğeri karnıma vuruyordu. Yere yığıldım, ancak bu defa postal darbeleriyle vurdular. Yerde acı içinde kıvranıyordum. Arkadaşlar yardımıma koştu. Beni yerden alarak Kabataş iskelesinin oraya götürdüler.

Yediğim gazdan ve darpların acısına etkisiyle kanama geçirdiğimi o anda anlamadım. Daha fazla dayanamadım ve baygınlık geçirdim. Beni hemen taksiye bindiren arkadaşım Taksim İlk Yardım Hastanesine yetiştirdi.

Hastanede polis zulmü

Ancak zulüm burada da sürdü. Gözaltlıları sağlık kontrolünden geçiren polis, durumum ağır olmasına rağmen hastanesinin acil bölümüne sokmadı. O halde beni iki büklüm taksinin içinde beklettiler. Daha sonra arkadaşım sedye getirdi ve taksicinin yardımıyla acile girebildim.

Hamile olduğumu ve darp edildiğimi söyledim. Acil bölümünde doktor muayenesine yönlendirdiler. Beni ultrason bölümüne yolladılar. Orada benim ve bebeğin sağlıklı olduğunu söylediler. O an çok sevindim. Ne olur olmaz diye sabaha kadar müşahede altında tutacaklarını söylediler. Doktorlar kanamanın büyük ihtimale darpların sonucunda meydana geldiğini belirtiler.

‘Dünyam yıkıldı, mahvolmuşum’

4 saat boyunca serum verdiler. Sonra tekrar ultrasona soktuklarında bebeğimin kalp atışlarının durduğunu söylediler. O anda dünyam yıkıldı. Panikledim, ağlamaya başladım. Yürüyemiyordum olayın şokuyla gaz içinde kalmış olan ellerimi yıkadım.

Sabaha kadar uyuyamadım. Sabah erkenden beni tekrar ultrasona soktular ve bebeğin tamamen hayatını kaybettiğini söylediler. Mahvolmuştum. Ağlamak dışında yapabileceğim bir şey yoktu.’’

‘Polisler cezalandırılsın’

Gösteride ağır yaralanarak karnındaki bebeğini kaybeden E.Ö. kendisine saldırı düzenleyen polislerin cezalandırılmasını isteyerek, ‘’Tekrar bir kadına daha bu acıyı yaşatmalarını istemiyorum. Onun için saldırının emrini verenden uygulayana kadar topluca cezalandırmaları ve görevden alınmalarını istiyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım’’ dedi.

İHD Avukatlarından Gülizar Tuncer ise bugün Beyoğlu Adliyesinde saldırı sırasında darp edilen mağdurlarla birlikte polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Polisten öğrencilere dayak!

Video 1

Video 2

Video 3

polis-portakal-gazi-mi-sikti--1007497.Jpeg

polis-portakal-gazi-mi-sikti--1007499.Jpeg

polis-portakal-gazi-mi-sikti--1007505.Jpeg

polis-portakal-gazi-mi-sikti--1007507.Jpeg

polis-portakal-gazi-mi-sikti--1007509.Jpeg

Kaynak

Kim bu katil polisler?

kim-bu-katil-polisler--0612101200_l.jpg

Dolmabahçe’de rektörlerle buluşan Başbakan Erdoğan’ı protesto eden üniversite öğrencileri polisin sert müdahalesiyle karşılaştılar.
Öğrencilerden Miraç Ekrem Efe’nin gözaltına sağlam bir şekilde alınırken fotoğrafıyla, gözaltı sonrasında burnu kırılmış halde yayınlanan görüntüleri arasındaki fark karakoldaki muamelenin özetiydi.
Ancak şimdi okuyacağınız olay, durumun daha da vahim olduğunu gösteriyor.

ÇOCUĞUNU DÜŞÜRDÜ
Saldırıya uğrayan kadın öğrencinin adını kendi isteği üzerine yayınlamıyoruz. Ona kimliğini gizleyerek kısaca "A.B." diyeceğiz.
Odatv olarak; eylemde polis saldırısına uğrayan A.B.’ye ulaştık. Başından neler geçtiğini öğrendik.
A.B. Genç-Sen üyesi. Eyleme giderken ise karnında ilk bebeğini taşıyordu.
A.B, Kabataş’tan gelen grupla beraber Başbakan’ın bulunduğu Dolmabahçe’ye doğru yürüyüşe geçti. Ancak yürüyüşün başlamasıyla polisin sert müdahalesi başladı.
A.B. önce polisin ağır gaz saldırısı altında kaldı. Sonra bir polisin darbesiyle yere düştü.
Yere düşen A.B., polislere “hamile” olduğunu ve vurmamalarını söyledi. Ancak polisler A.B.’yi dinlemedi. Beline ve karnına aldığı tekmelerle olduğu yerde kalan A.B.’yi arkadaşları alarak evlerine götürdü. Ancak A.B.’nin kanaması başlamıştı.
Arkadaşları A.B.’yi hemen hastaneye götürdüler. Hastanenin koyduğu teşhis “düşük başlangıcı” idi. A.B.’nin karnındaki bebek hayatını kaybetmişti.
Operasyona alınan A.B.’nin bebeği kürtajla alındı.
Yaşadığı olayla psikolojik travma geçiren A.B., hastaneden yaşadıklarını belgeleyen rapor aldı. Şu an uğradığı saldırının şokunu atlatmaya çalışıyor.

SUÇ DUYURUSU YAPILACAK
Odatv olarak; verdiğimiz sözü tutarak A.B.’nin adını ya da isminin gerçek kısaltmasını yayınlamıyoruz.
Ancak A.B.’nin de üyesi olduğu DİSK’e bağlı öğrenci sendikası Genç-Sen yarın konu üzerine basın açıklaması yapacak. Ayrıca A.B.’nin karnındaki bebeği öldüren polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak.
Bu arada; başka çarpıcı ayrıntıları ise A.B.’ye refakat eden K.U. ve A.’dan öğrendik. Her ikisi de, gözaltına alınan öğrencilerin karakolda yedikleri dayağın yanı sıra, kadın öğrencilerin polisler tarafından cinsel tacize maruz kaldığını söyledi.
Yaşanan şiddetin ancak savaşta görülebilecek boyutu ve acımasızlığı Türkiye’de yeni bir tartışmayı yaratır mı bilinmez. Ancak Erdoğan’ın ileri demokrasisinde polis şiddeti dün henüz doğmamış bir bebeğin canını aldı.

Barış Terkoğlu
Odatv.com

Protesto sırasında bebeğini kaybetti

Polisin öğrencilere müdahalesi sırasında 19 yaşındaki genç kız karnındaki bebeğini kaybetti...

Bazı ajanslarda yer alan habere göre, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın rektörlerle düzenlediği toplantıyı protesto eden öğrencilere polisin müdahalesi sırasında 19 yaşındaki genç kız karnındaki bebeğini kaybetti.

Habere göre, Taksim İlk Yardım Hastanesine kaldırılsa da bebeğini kaybeden genç kız, ''Polislere ‘vurmayın hamileyim’ dememe rağmen karnıma tekme ve coplarla vurdular'' dedi.

İHD Avukatlarından Gülizar Tuncer'i arayıp bilgi almak istediğimizde Tuncer, olayın doğru olduğunu söyledi.

Tuncer, genç kızın bebeğini kaybettiğini ve şu anda konuşamayacak durumda olduğunu da belirtti.

Kaynak

sadece televizyonların verdiği yada gazetelerin yazdığıyla insanları suçlamamak lazım. sorgulamalıyız...
19 yaşındaymış-öğrenciymiş-bekar olmasına rağmen hamileymiş.

öğrenci, çocuğu nasıl yaptın diye sorgulamıyorum ( isterse dinamit koysun patlatsın mal kendinin )

HAMİLESİN ORDA İŞİN NE...!

OTUR EVİNDE dersine çalış... YAP YEMEĞİNİ YIKA BULAŞIĞINI...!

ayrıca, adam gibi göstersinler kim kime saldırıyor ilk. bide bu çatışma neden hep aynı gruplarla oluyor..

bu adamları araştırsınlar. hepsi devletten burs alıyorlardır. bu tip provakatif ve izinsiz gösterilerde göz altına alınanların kaydının tutulması.. İLK YAKALANMADA UYARILMASI, İKİNCİSİNDE BURSUNUN KESİLMESİ, ÜÇÜNCÜ BİR OLAYDA OKULDAN ATILMASI LAZIM Kİ BU ADAMLARDAN MEMLEKETE HAYIR ZATEN GELMEZ... görüyoruz bunların bir çoğu son sınıfta okuldan ayrılıp bir takım örgütlere katılıyorlar....

sadece televizyonların verdiği yada gazetelerin yazdığıyla insanları suçlamamak lazım. sorgulamalıyız...

öğrenci, çocuğu nasıl yaptın diye sorgulamıyorum ( isterse dinamit koysun patlatsın mal kendinin )

ayrıca, adam gibi göstersinler kim kime saldırıyor ilk. bide bu çatışma neden hep aynı gruplarla oluyor..

bu adamları araştırsınlar. hepsi devletten burs alıyorlardır. bu tip provakatif ve izinsiz gösterilerde göz altına alınanların kaydının tutulması.. İLK YAKALANMADA UYARILMASI, İKİNCİSİNDE BURSUNUN KESİLMESİ, ÜÇÜNCÜ BİR OLAYDA OKULDAN ATILMASI LAZIM Kİ BU ADAMLARDAN MEMLEKETE HAYIR ZATEN GELMEZ... görüyoruz bunların bir çoğu son sınıfta okuldan ayrılıp bir takım örgütlere katılıyorlar....

demokrasi getirdik diyen bir iktidar yanlısından iktidarı utandıracak :) sözler sarfetmişsin kardeşim.

Hiç mi insanlık kalmadı be içinizde? Bari böyle saçma yazılar yazıpda daha fazla küçülmeyin.

Doğuda her gün polis araçlarını,polisleri taşlayanlar sokak aralarına dağılıp hiç göz altı olmazken,batıda bu işkence nedendir? diye sorarlar adama.

YETMEMİŞ....YETMEMİŞ....

İfade özqürlüqü Tayyip'in ordusu diğer deyişle Fetullah'ın çocukları Polisler tarafından "Anti Demokratik" şekilde engelleniyorsa ve Bu ülke de "Öğrenciler, Üniversiteler" Susturulmaya bastırılmaya çalışılıyorsa böyle daha çoookkk görüntüler görürüz ; )

Siz kendi açınızdan baqmaya devam edin : ) Aç Kanal D'i izle yada web sayfasına gir orda "Öğrenci Kamerasıyla Çekilmiş" görüntüler mevcut...

Tayyip'in ordusu diğer deyişle Fetullah'ın çocukları resmen darp etmişler öğrencileri. Hatta öyle bir görüntü var ki Öğrencinin göz altına alınma anı kameraya yansımış, daha minübüse biner binmez burnunu kırıp gözlerini morartmışlar...

Bu mudur? Evet Tayyip Erdoğan'ın Geri Demokrasisi budur... Savunmaya devam edin siz...

Bu protestolara gösterilere yürüyüşlere kesinlikle bir standart getirilmesi gerekir.
Herkesin kabulleneceği bir taslak içerisinde tabiki.Etrafa maddi anlamda zarar vermiyorsa,gerçekten ciddi bir provokasyon kokmuyorsa [Bknz:Bölücülük,ırkçılık,şiddet vs] kesinlikle bu tarz müdahaleler olmamalı.

Demokraside budur.Her ağzını açan şepeşille yerse demokrasi nerede.
İnsanlar görüşlerini sıkıntı çekmeden ifade edebilmeli.
Bu sorunu olanın ifade biçimini bir düzene sokması ve sorunun muhattabının bu işi standart bir zemine oturtmasıyla mümkün görünüyor.
Umarım bu olur yoksa bu tarz acıklı haberleri duymaya devam edeceğiz gibi görünüyor.

demokrasi getirdik diyen bir iktidar yanlısından iktidarı utandıracak :) sözler sarfetmişsin kardeşim.

Hiç mi insanlık kalmadı be içinizde? Bari böyle saçma yazılar yazıpda daha fazla küçülmeyin.

Doğuda her gün polis araçlarını,polisleri taşlayanlar sokak aralarına dağılıp hiç göz altı olmazken,batıda bu işkence nedendir? diye sorarlar adama.

YETMEMİŞ....YETMEMİŞ....

arkadaşım doğusu batısı yok... her taraf için geçerli olması lazım... ayrıca polise taşatanlara VUR EMRİNİN çıkartılması taraftarıyım...

devlet kamu kurum ve kuruluşlarına - beytül mala - başkalarının can ve malına alanen kastedenlere - polise taş atanlara - bayrağı indirmeye çalışan ve yakanlara karşı VUR EMRİNİN verilmesi taraftarıyım..

demokrasi olması lazım evet... ama önce güvenlik..

not: demokratik haklar kullanılırken kanunda belirtilen çerçeveler içinde kullanılmalı... eger valilikten izin alınmış olsaydı bunlar olmayacaktı.. ki söz konusu gruplar hiçbir eylemlerinde izin almazlar. izin alınmış olsa kimse dur demeyecek.. haliyle çatışma olmayacak...

Geri