Bu yazıyı yazmak zorunda kaldım.Bu cevabımdan başka konu içerisinde bir mesajım olmayacaktır.Oylamanın sağlığı açısından bunu yazmak zorunda kaldım.
Öncelikle olumlu veya olumsuz yorum yapan herkeze teşekkür ederim.
Kendimle ilgili belirtmek istediğim birkaç şey var;
Ben hiçbir zaman karşımdakinin düşüncesiyle,kendi düşüncem uyuşmadığı karşı tarafı aşağılayacak veya hiddetlenecek bir kimse değilim.Hayatım boyuncada bu yanlışı hiçbir zaman yapmadım.Her insanın cahiliye dönemi olduğu gibi benimde oldu ve ben bu dönemlerde bile karşı tarafın düşüncesini sessiz ve anlayışlı bir şekilde dinledim.Forumda üye olduğum süre zarfı içerisinde 2 defa ban cezası aldım.Ve bu 2 cezada karşı tarafa hakaret ettiğim düşüncesiyle gerçekleşti.Hatalarımın farkındayım lakin yapılan bu hatalar hiçbir şekilde karşı tarafın düşüncesine olan saygısızlığımdan gerçekleşmedi.
İlk cezam siyaset bölümünde yeni bir üye ile gerçekleşti Kİ bu yeni üye bir klon üyeydi.Sebebi tarafıma edilen kışkırtıcı sözlerdi.Düşünce farklılığından kaynaklanan gerekçeler değil.Normal düzeyde süren tartışmanın çarpıtılması ve bu çarpıtılma sonucundada 2li diyalogların sonucunda almış olduğum bir cezaydı.İçeriği Dini Siyasi veya başka bir sebepten değildi.Sadece konu Siyasi bir konuydu ancak banlanma sebebim karşı tarafın siyasi görüşüne saldırı sonucu olmadı.Bu hakaretin üzerine kendimi İhbar hattına ihbar etmiş ardından ben ve karşı taraf için ban cezası talebinde bulunmuştum.Kendi kendimi ihbar etmiştim.Chamur arkadaşımız bu ihbarım üzerine beni banlamıştı.
İkinci ceza sebebim ise İslam ve İnsan bölümünde bir Hadis-i Şerife yapılan bir hakaret üzerine doğdu.Bana küfredebilirsiniz ancak aileme,dinime,vatanıma ve milletime,ümmetime yapılan bir hakarete sessiz kalmamı beklemeyiniz.Bu hakaret yine kışkırtma üzerine başlamış ve banlanmıştım.Şunu bazı kesimler anlamalıki İslam bölümü Siyasetin karıştırılacağı bir bölüm değildir.Infatuate ablamız tarafından 1 haftalık uzaklaştırma cezası aldım.
Tek tek bütün mesajlarım incelenebilir.Hiçbir üyeye kendi düşünce ve inançları için hakarette bulunmadım.Eğer ki ben insanlara düşünce ve inançları için hakaret edecek bir insan olsaydım,siyaset bölümünden çıkmaz ve 2 değil 2000 defa banlanırdım.Benim bu kişiliğe sahip olmamı sağlayan bir insan vardı.Beni bir hipopotamus veya bir buffalo veya bir kanguru yetiştirmedi.Beni yetiştiren bir babam vardı.
Grafik tasarım konusuna gelince…
Beni Magneta veya Monalizayıçizenkişi ile karşılaştırılması komik.Her tasarımcının kendine has bir stili,hayal gücü vardır.Ve hiçbir grafik tasarımcısı hakkında bu-bundan daha iyidir diyemez kimse.5 yıldır (bunun son 2 yılı prof.olmak üzere) tasarım dünyasındayım.GSF Grafik tasarımına hazırlanmamın sebebide budur.Benim yaptığım çalışmalara kimse yorum getirmezken,yapmadığım çalışmalar hakkın hakkımda garip eleştriler yapılması beni düşündürüyor.Yapmadıklarımdan ziyade birazda yaptıklarımla ilgilenilse sanırım hakkımda ufacık bir bilgiye ulaşılabilir.
Uzun lafın kısası.Bir Photoshop mod ile Diğer bölümlerde insanlarla iletişimim farklıdır,PS bölümünde farklı.PS bölümünde kalkıpta kimse ile Şeriat Laiklik Tartışmasına girecek değilim.Ancak düşüncelerim ve dünyaya bakış açım hep aynıdır mod olarakta seçilsem aynı kalacaktır.Mod olduktan sonra bile Dinime edilen hakaretlere göz yumacak değilim.Hakkımda bilgi sahibi olmayan üyelerimiz umarım bu yazımdan sonra daha eşit bir şekilde düşünürler…
Saygılarımla…