Telekom DNS açığını kapattı.Peki ya şimdi ne olacak??İşte cevabı

bytan

LinuX GeeK
Moderatör
Reaction score
0
41° 0' 0 N, 27° 30' 0 E Amor en el exilio...
Artık herkesin bildiği üzere, telekom dns açığını kapattı.Haber-1 Haber-2
Telekom engeli artık dns yerine ip bazlı engel olarak kuruyor.
Aşağıda linkini verdiğim yazılım Win, Mac ve linux ta kullanılabilen proxy+yüksek şifreli gizlilik ilkesi ile kurulan bir networke aittir.

Kısaca bilgi vermem gerekirse, torproject adı verilen bu yapı, kullanıcıların internette dolaşırken kişisel bilgilerinin maximum seviyede gizlenmesini sağlayan bir oluşumdur.

Buradan programı indirerek bilgisayarınıza kurdugunuz anda çalışmaya başlayacaktır.

screenshot-win32-vidalia.png

Eğer kurulumdan sonra yukarıdaki resimdeki gibi 2 adet ikonu saatin yanında görüyorsanız, program çalışmaya başlamış demektir.

Buradan indireceğiniz firefox eklentisi ile Tor programını istediğiniz zaman çalıştırıp istediğiniz zaman durdurabilirsiniz.Eklentiyi kurduğunuzda firefox'ta şu görünüm ortaya çıkacaktır:

screenshot-torbutton.png

Tüm işlemleri yaptı iseniz buraya tıklayarak Tor'un çalışıp çalışmadığını kontrol edin.Eğer çalışıyorsa aşağıdaki gibi "succesfull" mesajı alacaksınız:

15x8vvl.jpg

Mesela şu an hala yasaklı olan wordpress.com sitesi bu ayarlardan sonra:

2u73dxu.jpg

NOT:Kullanmadan önce firefox çerezlerinizi mutlaka temizleyin.Program proxy+şifreleme ile çalıştığından daha çok güvenlik sağlamasına karşın, sayfaların yavaş yüklenmelerine sebep olur.Bu arada çalıntı değil tamamen kendi emeğimdir.

iide kardeş sallama dediğin dnslerle oluyor bütün yasaklı siteler...

şu an itibariyle, opendns ve 4.2.2.* dns leride çalışıyor.
ben dökümanı hazırladığım saatlerde dns değişiklikleri sayfaların açılmasına yeterli olmuyordu. örnek: taraf.wordpress.com

programın çalışıp çalışmama konusuna gelirsek, çalışmaz diye bir şey yok.Dünya'da bu networke bağlı olarak interneti dolaşan binlerce insan var.

Program/network, sadece yasaklı sitelere girmek amacıyla düşünülmemelidir.İnternete bağlandığınız her programda (örn:irc) bunu kullanabilirsiniz.ip gizlemek ve izlerin tamamen kapatılması amacıyla daha çok kullanılmaktadır.Örneğin girdiğiniz sitelerin sorgusu Tor network log larından çekilmek istense, bugünki bilgisayarlarla o şifrelemenin açılması ve izlerinizin görülmesi yaklaşık 30 sene sürer.

Program kendi bünyesinde bir proxy barındırır ve free proxy sitelerinde bulabileceğiniz anonymous, h.anonymous ve transparent proxyler arasından transparent olanların dışındakiler gibi olanları kullanır.

Kuşkusuz en iyi proxy programı değildir ve zaten esasında sadece proxy olarak tanımlamakta pek doğru değildir.

Bu networkün gelişmesine ve hızlanmasına her kullanıcı istediği oranda katkıda bulunabilir.Tor projesinin sayfasında ayrıntılı bilgiler var.

Programı/netowrkü kullanmanın ücretsiz olduğunu da bilmem söylememe gerek var mı? :goz:

Yasak ne yazar Pardus'a :)

Arkadaslar ben Pardus kullanıyorum ve süper rahatım bu konuda yasak falan yok bana hemde hiç bi ayar yapmadan ....

Eger youtube hastası olan varsa; girmeden edemem diyen varsa sağlıklı bi şekilde pardusun cd üzerinden çalışan bi sürümünü indirsin ve bilgisayarını cd romdan boot etsin yeter ..

Çok hızlı ve özgür !!

güzeL ve anLaşıLır bir anLatım oLmuş teşekkürLer

Yasak ne yazar Pardus'a :)

Arkadaslar ben Pardus kullanıyorum ve süper rahatım bu konuda yasak falan yok bana hemde hiç bi ayar yapmadan ....

Eger youtube hastası olan varsa; girmeden edemem diyen varsa sağlıklı bi şekilde pardusun cd üzerinden çalışan bi sürümünü indirsin ve bilgisayarını cd romdan boot etsin yeter ..

Çok hızlı ve özgür !!

teşekkürler arkadaşım bu konu galiba forumda da geçmişti arkadaşlar gerçekten çalışıo:clap

zaten yasaklı sitelerden faydalı olan sadece youtubedir.

güzel paylaşım..:goz:

paylaşımın için teşekkürler...

Geri