Tencere alırken 3 evinden oldu

react

Admin
Süper Moderatör
Reaction score
0
Tencere satmak için geldiler, mal varlığını öğrenince...

ŞİŞLİ’de tencere satmak için kapısını çaldıkları ve alışveriş sırasında mal varlığını öğrendikleri 92 yaşındaki Fitnat Ertem’i kandırarak önce notere gidip vekalet çıkartan daha sonra tehditle tapuya götürerek Şişli ve Silivri’de bulunan iki dairesi ile Çanakkale’de bulunan villasını satan şebeke üyelerinin kimlikleri belirlendi. Polis zanlıları yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran Fitnat Ertem, tencere satan kişiler tarafından kandırılarak 3 evinin elinden alındığını söyledi. Avukatı aracılığı ile başvuruda bulunan Fitnat Ertem “Bir gün kapı çaldı. Tencere ve tava satmak isteyen kişileri içeri aldım. Sohbet sırasında yalnız yaşadığımı ve mal varlığı olduğunu öğrendiler. Birkaç gün sonra geri gelip, kapıdan yaptıkları satışla ilgili onlara vekalat vermem gerektiğini söylediler. Beni notere götürdüler orada tencere ve tavalarla ilgili vekalet verdiğimi sanırken onlara satış vekaleti vermişim. Daha sonra durumu fark edince beni zorla tapu dairesine götürdüler. Tehdit edip ev satışı yaptırdılar. Bu kişilerden şikayetçiyim” dedi.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili başlattıkları soruşturmada önce Fitnat Ertem’e ait evleri satın alan 5 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişiler, evleri elinde vekalet bulunan kişilerden parayla aldıklarını söylediler. 2 ev bir villa için yaklaşık 600 bin lira ödendiği öğrenildi. Soruşturma sırasında yaşlı kadını kandırarak vekalet alan kişilerin Kemal A., Besim B. ve Adem B. olduğu tespit edildi. Ruhsatsız silah bulundurmak ve vergi kaçakçılığı suçlarından daha önce kaydı bulunan bu kişilerin evlerini terk ederek ortadan kayboldukları öğrenildi.

Polis olayla ilgili Kemal A., Besim B. ve Adem B.’yi yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)

Ekli dosyalar

• tencere.jpg
    tencere.jpg
    22.5 KB · Görüntüleme: 260
Geri