Det
New member
- Reaction score
- 0
Kimisi buna kuzu felsefeside dediği olur..
Bazı toplumlarda özellikle bizim toplumumuzda çok görülür.
çoğunluk her zaman haklıdır olayı vardır...yani topluma göre bireysel felsefe desem yanlış olmaz heralde..
örneğin bizim toplumuzun büyük kısmında şu vardır ki!!
ortam değiştirdiği zaman düşüncelride bu topluma yönelik çok kolay değişebilir..
mesela siyasi düşünce.. böyle bi çok insanla karşılaştım, hatta baya bi fazla insanla..
mesela okula geldiğim ilk sene, ilk günlerde tanıştığın insanların düşünceleri geldiği toplumun düşüncesidir, veya diyelim kendi bireysel düşüncesi mevcut farzedelim..
katıldığı ortamda farklı bi düşünce ağır ise.. bi süre sonra o insanda değişimler görebilirsiniz..
nitekim ben çok görüyorum..
ilk geldiğinde nefret ettiğini söyleyip karşı düşüceye küfür eden bile gördüm..
bi süre sonra bi bakıyorsun, onların içinde..
bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum ama. bu bizim toplumda baya baskın bir felsefe...
sizce?
Bazı toplumlarda özellikle bizim toplumumuzda çok görülür.
çoğunluk her zaman haklıdır olayı vardır...yani topluma göre bireysel felsefe desem yanlış olmaz heralde..
örneğin bizim toplumuzun büyük kısmında şu vardır ki!!
ortam değiştirdiği zaman düşüncelride bu topluma yönelik çok kolay değişebilir..
mesela siyasi düşünce.. böyle bi çok insanla karşılaştım, hatta baya bi fazla insanla..
mesela okula geldiğim ilk sene, ilk günlerde tanıştığın insanların düşünceleri geldiği toplumun düşüncesidir, veya diyelim kendi bireysel düşüncesi mevcut farzedelim..
katıldığı ortamda farklı bi düşünce ağır ise.. bi süre sonra o insanda değişimler görebilirsiniz..
nitekim ben çok görüyorum..
ilk geldiğinde nefret ettiğini söyleyip karşı düşüceye küfür eden bile gördüm..
bi süre sonra bi bakıyorsun, onların içinde..
bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum ama. bu bizim toplumda baya baskın bir felsefe...
sizce?