TrT 2 KüRtÇe OlACAK !

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
Ve şimdi Kürtçe haberler

TRT, Kürtçe yayın hazırlıklarına başladı. TRT 2’nin, Kürtçe ağırlıklı olmak üzere Farsça ve Arapça yayın yapacak şekilde yeniden yapılandırılması üzerinde duruluyor. Buna göre, eğlence ve kültür programlarının da ağırlıklı olarak yer alacağı bu kanalda, haberler Kürtçe seslendirme ile verilecek, filmler ise Kürtçe altyazılı olarak yayımlanacak. Kanalda TRT’nin en popüler dizilerine yer verilecek.

FARSÇA VE ARAPÇA

Kürtçe yayının, TRT 2 üzerinden gerçekleşmesi planlanıyor. Bu kanal, sadece Güneydoğu Anadolu bölgesindeki Kürt kökenli Türk vatandaşlarını değil, Kuzey Irak’taki ve İran’daki Kürt nüfusu da hedef kitlesi içine alacak. İran’da yaşayanların izleyebilmesi için Farsça, Irak’taki Arapların izleyebilmesi için Arapça yayın da yapılacak. Farsça ve Arapça dillerindeki yayınlar, dönüşümlü olarak gerçekleştirilecek. Kanalda, dizilere, eğlence programlarına ve haberlere yer verilecek. Dizilerin altyazı ile verilmesi, haberlerin ise Kürtçe okunması kararlaştırıldı. Kürtçe konusunda uzman isimlerin TRT kadrolarına dahil edilmesi veya Kürtçeyi iyi bilen tiyatro ya da ses sanatçılarının bulunması halinde ileride filmlere Kürtçe dublaj da yapılabileceği ifade ediliyor.

ELEKTRİK İNDİRİMİ

Bölge halkına yönelik teşviklerin artırılması da gündemde. Bu çerçevede ağırlıklı olarak “elektrik sübvansiyonu” üzerinde duruluyor. Sübvansiyon, özellikle sulama kanalları üzerinden işleyecek. Buna göre, sulamada kullanılan enerji için indirim yapılacak. Sulama kanalları için elektrik kullananlar, su parası oranında elektrik parası ödeyecek.

KayNAK

Ben kürtçe tv'ye sonuna kadar karşıyım .
Bu ülkede yaşıyor ve bu ülkenin ekmeğini yiyorsan bu ülkenin Dilini Ya S. S. yada S. S. öğrenmek zorundasın .
Tayyip'in kürtlere yaranmak için yaptığı bazı yatırımlardan sadece 1 tanesi daha .
Biraz daha indirimli elektrikte kullanacaklarmış .
Sanki doğuda Elektriğe para veriyorlar .

:mad:

yok böyle bi dünya ya hiç böyle şeylere gerek yok al eline silahı sokağa dökülüpte sana taş atanı vur sokma basını oraya giriş çıkışı kapat bak bakiim bi haftada ne isyancı kürt kalıyo ne olay kalıyo süt dökmüş kediye dönerler

adamlara ne yapsak yaranamıyoruz boşversene sen bu nerden çıktı. adamların kanı bozuk. bide biraz önce bi haberde okudum adam Sümerlere kürt diyor.

yaziklar olsun ...............
ATAM IZINDEYIZ.......

gerçekten yazıklar olsun ...

bir dilin dil olabilmesi için ülkesinin var olması gereklidir.. kürtçeyi dil olarak gören zihniyet kürdistan diye bir ülkeninde var olduğuna var olacağına inaniyordur öle görüyordur.. bence kürtçe die bir dil yoktur kürtçe sadece lehçedir yani toplumun kendi içerisinde konustuğu birşeydir.. trt gibi bir kanalin devlet kanalininda türkçeden başka bir dille yayın yapması kanunen yasaktır.. zira trt bir devlet kuruluşudur ve kullandiği dilin sadece türkçe olması gerekmektedir saygılarımla

Oy namustur şereftir duruştur. Oy'unu bir torba kömüre satan zihniyetler bir noktada duruşunu şerefini namuşunu satmış sayılmaz mı? Bir torba kömür karşılığında seçilen yöneticilerden başka ne beklersiniz? Kuranı Kerim de bile var "biz toplumlara layık oldukları gibi yönetici göndeririz" diye. İşte bir torba kömür karşılığında seçilen yöneticiler "Ne mutlu Türküm" demekten aciz ve her gün çocuklarımızın söylemiş olduğu "Türküm doğruyum, çalışkanım....." diye başlayan andımızın çocuklara yalancılığa teşvik ettiğini söyleyen bir bakanımız var. Ülkede satılmadık yer kalmadı halada satacağız deniliyor. Üreten toplumdan tüketen topluma döndük. Türkiye Türklerindir diye gazete köşelerinde yazanlar yakın bir zamanda bunun başına "bir zamanlar" diyecekler. Ey Türk titre ve özüne dön. sadece Türkiye Cumhuriyeti üzerinde değil dünya üzerinde sahip olduğun maddi ve manevi değerleri kaybediyoruz. Allah yardımcımız olsun.

TRT-2 Kurtce olunca Kurtler Turkce ogrenmiyecek mi

Boyle mentaliteyi ilk defa goruyorum. Kurt degilim fakat Kurtlerin her turlu azinliklarin
oldugu gibi bazi haklari var. Kurtlerin bize karsi dusman olmaya calismasinin en buyuk
sebebi onlara kulturlerini, dillerini, orflerini, adetlerini unutturmaya calismamizdir.
Bunlari 'guya' savunan serefsiz PKKya destek ise bu yuzden geliyor. Bence sevdikleri
ulkenin ANA DILINI ogrenmeyi daha cok isteyeceklerdir.

Ornek ABD. Nereye giderseniz gidin ispanyolca konusan birileri var. Kredi Karti
sirketini mi aradiniz, 2ye basin ispanyolca konussunlar, saglik bakanligindan
brosur mu alcaksiniz arkasinda ispanyolca var. Simdi bu ispanyollar ABDye karsi
bir dusmanlik mi besliyor ABDde yasarken? Aksine, ingilizce ogrenip, ispanyol
yasam tarzina gomulmekten kurtulmaya calisip gercek ABDli gibi davranmaya
calisiyorlar.

Laftan anlamayan terore ilk cevap askeri verilir, ki bu gayet guzel bir sekilde verildi.
Ama sen bu terorismin kaynagini kesmedikten sonra istersen her gun 100 terorist oldur.
Ne diye yollamasinlar ki cocuklarini onlara gore? Bu devlet Kurtlere karsi diyor. Herseyimi
kisitlayip bana gecmisimi unutturmaya calisiyor diyor. Fakat artik ikinci adim geldi.

Ataturkun dedigi gibi sevgiyle kalplere hukmetme zamani.

Ha butun bu iyi adimlara ragmen, guneydogudaki kalkinma projelerine ragmen,
onlarin iyiligi icin yaptigimiz herseye ragmen yine teroristlik, ayri millet, ayri vatan
hayranligi duyulursa o zaman laftan anlamayana baska dilden konusuruz..

TRT-2 Kurtce olunca Kurtler Turkce ogrenmiyecek mi :)

Boyle mentaliteyi ilk defa goruyorum. Kurt degilim fakat Kurtlerin her turlu azinliklarin
oldugu gibi bazi haklari var. Kurtlerin bize karsi dusman olmaya calismasinin en buyuk
sebebi onlara kulturlerini, dillerini, orflerini, adetlerini unutturmaya calismamizdir.
Bunlari 'guya' savunan serefsiz PKKya destek ise bu yuzden geliyor. Bence sevdikleri

calisiyorlar.

Laftan anlamayan terore ilk cevap askeri verilir, ki bu gayet guzel bir sekilde verildi.
Ama sen bu terorismin kaynagini kesmedikten sonra istersen her gun 100 terorist oldur.
Ne diye yollamasinlar ki cocuklarini onlara gore? Bu devlet Kurtlere karsi diyor. Herseyimi
kisitlayip bana gecmisimi unutturmaya calisiyor diyor. Fakat artik ikinci adim geldi.

Ataturkun dedigi gibi sevgiyle kalplere hukmetme zamani.

Ha butun bu iyi adimlara ragmen, guneydogudaki kalkinma projelerine ragmen,
onlarin iyiligi icin yaptigimiz herseye ragmen yine teroristlik, ayri millet, ayri vatan
hayranligi duyulursa o zaman laftan anlamayana baska dilden konusuruz..

Kardeş tez zamanda uyanmanı diliyorum. Bu yazdıkların bayat kalıyor. Kürtler bu topraklarda azınlık statüsünde değildir öncelikle bunu bilin. unutmayın kürt başbakan, meclis başkanı hatta cumhurbaşkanı bile oldu. askeriyede emniyette, daha bir sürü yerde bizlerle iç içeydiler. Adamların artık niyeti başka. Geçmişte topraklarımızda yaşayan ermenilerin rumların üstlenmiş olduğu maşalık görevini şimdilerde kürtlerin büyük bölümü üstlenmiştir. kaynağı kurutmak için önce bu topraklar üzerinde kötü emelleri olan güçleri sindirmek gerekli.

adam nevruzu kutlarken bile '' Türkiyenin ve diğer halkların nevruz bayramı kutlu olsun'' dedi :mad:

piyonsun boşbakan piyon!!!

adam nevruzu kutlarken bile '' Türkiyenin ve diğer halkların nevruz bayramı kutlu olsun'' dedi :mad:

piyonsun boşbakan piyon!!!

Kesinlikle katılıyorum. Ergenekon destanımızın bile adını kirlettiler. Yüreğinden vatan, bayrak Türklük aşkı ile yanıp tutuşan yiğitler eminimki bu ergenekondanda çıkacaklardır. bu vesile ilede dünya Türklerinin Nevruz bayramını kutluyorum.

TRT = Türkiye Radyo Televizyon

Türkiye Geçiyor Türkiyenin Ana DiLi Türkçe...

Ben BöyLe SaçmaLık görmedim...

oo ne güzel ne güzel!

ne gerek var ulus devlet falan dimi...

atamın kemikleri sızlıyodur

TRT-2 Kurtce olunca Kurtler Turkce ogrenmiyecek mi :)

calisiyorlar.

1 - Doğuda Türkçe Bilmeyen Birey Değil Köyler MEzRalar var .
2 - Azınlık Hakkı vs Dediğin olayı ATaTürk zamanında '' ManDa ve Himaye Kabul Edilemez ! Kapitülasyonlar Kaldırılacaktır ! '' Diyerek Tavrını belli Etmiştir .
3 - AbD vs ülkelerde O ülkelerin Vatandaşı olabilmen için ilk ŞART > O Ülkenin Ana Dilini Öğrenmektir !
He AbD gelişmiş bir ülke olduğu için ek hizmet sağlar ona hiçbir itirazım yok .

Bakalım senin yazdıklarınla bunlar çelişkili mi ?
ATaTürk'ün sözü ile karşılık vermeye çalışıyorsun ama ATaTürk'ün Azınlıklar hakkındaki yorumlarını es Geçiyorsun .

Erdogan Kendi Partisi Kapanıyor Diye Bas Bas Bagırıyor O oLay cıkartan Adilere Tv ye cıkıp Hiç bişey Demiyor Memleketi Bölmeye CalısıyorLar Birde OnLarın Dilinde Yayın Yapacak TRT he DevLetin Kanalı Way Anam Way Memleketi Terketme Vakti Geldi O Zaman

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!.

Dünyanın kıyamet kopmazsa 60 milyar yıl ömrü kalmış ; tarihimiz en fazla 3000 yıllık.Verin gitsin ne istiyorlarsa a. q. 16 devlet kurup bi o kadar yıkmışız. Yer gösterin dünya üstünde gidip dikelim al yıldızı.Üç beş maymunla mı yıkılacaz...

Senin 16 Devlet kuran Tarhine baktın mı ne kadar Kan akmış ve dikkat ettin mi hepside bu topraklar ve çevresinde kurulmuş Anadolu Türk Vatanıdır öyle Kalacaktır.

Ben kürtçe tv'ye sonuna kadar karşıyım .
Bu ülkede yaşıyor ve bu ülkenin ekmeğini yiyorsan bu ülkenin Dilini Ya S. S. yada S. S. öğrenmek zorundasın .
Tayyip'in kürtlere yaranmak için yaptığı bazı yatırımlardan sadece 1 tanesi daha .
Biraz daha indirimli elektrikte kullanacaklarmış .
Sanki doğuda Elektriğe para veriyorlar .

:mad:

Elektriğe para verilmiyormu doğuda?Bilmeden konuşma..Kürtler kurtuluş savaşında türklerin yanında yer alan tek ulustur ve kürtler ile türkler arasında hiç bir anlaşmazlık yoktur.Ta ki İsrail ve Amerikanın Türkleri ve Kürtleri birbirine düşürmek amacında olduğu politikaya kadar..Politikaları da tutmuşa benziyor mesajlarınıza bakınca..

Geri