TrT 2 KüRtÇe OlACAK !

kaçak elektrik kullanımına ait belgeleri mi koyalım illa.araştır bul forumda bir sürü bilgi mevcut bu konu hakkında.(ıraka da %50ucuz veriliyor)

Ülkeyi bozmak bölmek istiyen zaten oturupta TRT seyretmez. Fakat doğuda Türkçe bilmeyen insanlar çoğunlukta..TRT orda oturup ta örgüt propagandası yapmayacak. Türkiye Cumhuriyetiinin halkını biliçlendirmek amaç.Türkiyenin haberlerini Kürtçe verecek. Bunu bu kadar çarpıtmaının alemi yok.Bunlar sadece gösteriş.

Kısa bi Not: Toplum için de Türkçe bilip te kürtçe konuşanlara acayip ayar oluyorum..

Saygılar

1 - Doğuda Türkçe Bilmeyen Birey Değil Köyler MEzRalar var .
2 - Azınlık Hakkı vs Dediğin olayı ATaTürk zamanında '' ManDa ve Himaye Kabul Edilemez ! Kapitülasyonlar Kaldırılacaktır ! '' Diyerek Tavrını belli Etmiştir .
3 - AbD vs ülkelerde O ülkelerin Vatandaşı olabilmen için ilk ŞART > O Ülkenin Ana Dilini Öğrenmektir !
He AbD gelişmiş bir ülke olduğu için ek hizmet sağlar ona hiçbir itirazım yok .

Bakalım senin yazdıklarınla bunlar çelişkili mi ?
ATaTürk'ün sözü ile karşılık vermeye çalışıyorsun ama ATaTürk'ün Azınlıklar hakkındaki yorumlarını es Geçiyorsun .

Doguda pek cok kisi Turkce bilmiyor.
Ama sadece ve sadece Turkce ogrenmek istemedikleri icin mi Turkce bilmiyorlar?
Doguda okuma yazma orani kac? Kac kisi okula gidiyor? Okula gitmeyip
de etrafindakiler kurtce konusurken onlarin nasil Turkce ogrenmesini bekleyebilirsin ki?

Ikinci yazdiklarin cok alakasiz kacmis. Kimsenin manda veya himaye kabul
ettirmeye calistigi yok ki.

Uc. Dedigin sey dediklerimle ortusuyor zaten. Orada niye ogrenmeye calisiyorlar
dilini? Cunku onlara baski yapan kimse yok. Ogrenmek istedikleri icin ogreniyorlar.
Imkan saglaniyor, is saglaniyor, as saglaniyor, egitim saglaniyor.

Ataturkun sozuyle de kimseye karsilik vermedim ki? Konu TRTde Kurtce yayin hakkinda.
O konu hakkinda yorumumdur. Zira karsilik verecek bir iddia veya taraf degildir.

Simdi sen doguya gitsen her koyde okulun, saglik ocagin, her ilde bir fabrikan,
isverenin olsa kendi acsan, buralarda hangi dil konusulacak? Tabii ki Turkce.
Ama adami sen dislarsan, hizmet goturmemekte israr edersen onlarda
farkli yollar arayacaklardir. Karnini doyuracak, para kaynagi olacak teroristlere
kurtarici gibi bakip cocuklarini para karsiligi daga yollayacaktir.
Kurtce ogrenerek vatan haini olunmaz.

Bende yakin zamana kadar seninle ayni fikirdeydim fakat olaya birazcik
objektif bakinca hersey degisiyor.

Ayrıca Ataturkun azınlık hakkındaki görüşlerini çok iyi biliyorum merak etme de
acaba sen ne biliyorsun.
Manda ve himayelerle ne kastediliyordu biliyormusun..

Suat Akgül
ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ DERGİSİ, Sayı 29, Cilt: X, Temmuz 1994

M. Kemâl Paşa’ya göre azınlıklar gayr-i müslimler idi.

O’na göre “Mister Wilson’un isteği, azınlıkların can ve mal güvenlikleri ve her türlü hakları ve gelişme imkanları için gereken herşeye, zaten öteden beri devletimiz ve milletimiz tarafından saygı gösterilmiş idi. Gerçekten azınlıkların Osmanlı Devleti ve milletin bağrından sahip oldukları ayrıcalıklar üç-yüz yılı aşkın bir süreden beri fazlasıyla vardı. Şu halde bu sınırlama (Wilson’un 12. maddesi. S.A.) bizim için yeni bir şey değildir”.

“Yabancı unsurların inançlarına ve törelerine hiçbir millet, milletimizden daha çok saygı göstermemiştir. Hatta denebilir ki, başka dinden olanların dinine ve halkına saygılı olan tek millet bizim milletimizdir.

Doguda Ama sadece ve sadece Turkce ogrenmek istemedikleri icin mi Turkce bilmiyorlar?
Doguda okuma yazma orani kac? Kac kisi okula gidiyor? Okula gitmeyip
de etrafindakiler kurtce konusurken onlarin nasil Turkce ogrenmesini bekleyebilirsin ki?

Uc. Dedigin sey dediklerimle ortusuyor zaten. Orada niye ogrenmeye calisiyorlar
dilini? Cunku onlara baski yapan kimse yok. Ogrenmek istedikleri icin ogreniyorlar.
Imkan saglaniyor, is saglaniyor, as saglaniyor, egitim saglaniyor.

Simdi sen doguya gitsen her koyde okulun, saglik ocagin, her ilde bir fabrikan,
isverenin olsa kendi acsan, buralarda hangi dil konusulacak? Tabii ki Turkce.
Ama adami sen dislarsan, hizmet goturmemekte israr edersen onlarda
farkli yollar arayacaklardir. Karnini doyuracak, para kaynagi olacak teroristlere
kurtarici gibi bakip cocuklarini para karsiligi daga yollayacaktir.
Kurtce ogrenerek vatan haini olunmaz.

Ayrıca Ataturkun azınlık hakkındaki görüşlerini çok iyi biliyorum merak etme de
acaba sen ne biliyorsun.
Manda ve himayelerle ne kastediliyordu biliyormusun..

Suat Akgül
ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ DERGİSİ, Sayı 29, Cilt: X, Temmuz 1994

M. Kemâl Paşa’ya göre azınlıklar gayr-i müslimler idi.

O’na göre “Mister Wilson’un isteği, azınlıkların can ve mal güvenlikleri ve her türlü hakları ve gelişme imkanları için gereken herşeye, zaten öteden beri devletimiz ve milletimiz tarafından saygı gösterilmiş idi. Gerçekten azınlıkların Osmanlı Devleti ve milletin bağrından sahip oldukları ayrıcalıklar üç-yüz yılı aşkın bir süreden beri fazlasıyla vardı. Şu halde bu sınırlama (Wilson’un 12. maddesi. S.A.) bizim için yeni bir şey değildir”.

“Yabancı unsurların inançlarına ve törelerine hiçbir millet, milletimizden daha çok saygı göstermemiştir. Hatta denebilir ki, başka dinden olanların dinine ve halkına saygılı olan tek millet bizim milletimizdir.

:durdurun

Doğuda her köyde bir okul var Ama Öğretmen yok .
( ki okula gönderilen çocuk sayısı terörist olanlardan daha az )
Neden oda TeRöristlerin Öğretmenleri katletmesinden .
Kimse gitmek istemiyor Doğuya .

Yabancı Devletlerde uygulanan sistemle Hiçbir alakası yok Kürtçe Eğitim vs Tv açılmasının .
Tüm dünya ülkeleri Yabancı dilde yayın yasakları Getiriyorlar ülkelerinde .
O kadar kolay değil eskisi gibi yabancı dilde yayın yapmak .
( uydu vs demiyorum , zaten kendi tv sini isteyen izler )

ATaTürk'ün o günkü düşüncesi ile sen bugünkünü karıştırdın ben değil .
Kürtleri azınlık olarak gösteren yine sendin .
:durdurun

Benim diyeceğim ve dediğim şudur .

Bu ülkede Yaşıyorlarsa ve Ekmeğini Yiyorlarsa bu ülkenin Dilini Öğrenecekler

Bak bir olayı anlatayım Bir haberde izlemiştim 1 Sene önce KaDar :

Doğuda Bir üst Rütbeli Subay ( Paşa ) köyleri felan geziyordu . Bölgenin sorunlarını felan dinlemek maksatlı .

Bir kadın ona yaklaşıp Kürtçe birşeyler söyledi .

Paşa Türkçe Konuş Dedi kadına .

Kadının yanıtı .

- Türkçe Nizanım ( yanlış yazmış olabilirim kürtçe bilmiyorum . )
- Yani Türkçe Bilmiyorum

Paşanın Yanındaki başka biri TerCüme etti .

- Kadın İş , aş verin Yardım yapın mevsuzu içindeydi .

Paşanın Cevabı açık ve netti .

- Hem bu ülkenin Ekmeğini yiyorsun hem Türkçe Bilmiyorsun HemDe İş , Aş İstiyorsun .
İlk önce Türkçe Öğren .

Paşa Gerekli cevabı verdi sanırım .

.......... Kürtçesini Ne Ya Bu Bizim İlk Türk Televizyonumuzu Kimse Kürtçe Yapamaz

Bu Ülkede Yaşıyorsak Kimse Bizim Dilimizi Ve Dinimizi Degiştiremez

Doğuda AdamLar zaten Elektirigi Kaçak Kullanıyorki İndirim werse noLcakk!.

Bizim Vergilerimiz O İngiLiz Karmalarına gidiyorsa haram zıkkım oLsunn...Amaa bu Lafım Dogudaki zenginlere Fakirlere deil.

binlerce kez yüzlerine tükürmek lazım ama tükürüğümüze yazık gerçekten ne hale geldik Atamızın kemikleri sızlıyordur yazık çok yazık .............

AndavaLa bak Kürtçe Tv'ymiş..DevLetin adını da Kürtiye oLarak değiştireLim..Biz çok sevgiyLe, barışLa yakLaştık OsmanLı devrinde..Sonra kahpeLer arkamızdan vurdu, haLa vuruyoLar biz onLara şefkat mi göstereceğiz?Geçin bu işLeri...

yok artık daha neler yaaa

Seviyeli bir konuda fikir paylasimi yapabilcegimi
zannettim ama alay edercesine ziplamalar gulmeler kahkalar.. benim
konusabilcegim bir seviye degil maalesef.

Bu konudaki son notum. Ben bu ulkede yasayan herkesin Turkce ogrenmesi taraftariyim.
Baska bir tarafindan anlasilmalar olmasin. Fakat burada azinliklarin
(bana gore Turk olmayan herkes azinliktir Turkiyede) kendi orf ve adetlerine dusmanlik
beslemek cok yanlistir. Kanunlar apacik belli. Bunlara karsi gelmeden istedikleri
dilde yayin yapilabilir. Oyle dunya ulkelerinde kendi dilinde yayin yapma yasagi
yaygindir diye birsey de yok. Sayisiz ornekleri var.

Pasamizin dediklerine kesinlikle katiliyorum zaten aksini iddia eden birseyi de
savunmadim ama sanirim algilama guclugu var.

sadece kürtce deil her dilde yayın yapılmalı tum dünyada herkese ulaşmalıyız derdimizi onların anlayacağı şekilde ve baskalarını aracı kullanmadan anlatmalıyız buyuk cihan devleti amacımıza ancak boyle ulaşabiliriz

Akp yaparsa sorun yok baskası yapsa kurtcu, apocu bilmem neci olur..Yanlıs analizin,at gozlukle bakmanın ancak bu kadarı olur..

Ben kısısel olarak azınlıkların kendı kulturleri icinde ozgurce yasamasını isterim.Doguda yatırımların artmasını Turkculuk adı altında Kurt vatandaslarımıza potansıyel bolucu muamelesı yapılması yanlıstır..Hep birlikte yalnızca Turk halkı degil, Turkiye halkıyız.

Dil konusunda ise yukarıdaki dusuncelerimle bende celisebilirm bunu daha onceden farklı bı konuda yazmıstım buraya kopyalayayım..
Bu TRT2 olayı asagıdaki kısımla dogrudan alakalı olmayabilir ama dil bolunmesine taban hazırlar gibi..

R€B€L;2540110' Alıntı:
.Genel anlamda katılmakla birlikte yorumlayacagım nokta dil; eger ulkede baya kucuk capta azınlıklara dil ozgurlugu verilebilir bunu Avrupada zaman zaman gecmıstede vermıstır kendı ulkelerınde ama eger ki cogunluktan olusan Kurt halkına dil ozgurlugu verilirse bu ulkenin bolunmesine zemin hazırlar elbette her halk Turkiye Devleti catısı altında istedigi kulturu dili yasayabilir konusadabilir ama oncelikle Devletin dili Turkce olmalıdır buna onem verilmelidir..Her halde buyuk bi cogunluga dil ozgurlugu vermek ve 2li bi dil sistemine gecilmesinin ulkenin bolunmesine zemin hazırlayacak unsur olmasını anlamıssınızdır bu sekilde bolgelere ayrılmalar vb gibi diger sorunlarda beraberinde gelicektir.

Son olarak yazıma bi makeleyle son vermek istiyorum..

Mesele etnik vlilik olan yerde etnik tartısma olmaz.Dogu bolgelerinden İstanbula Ankaraya gelen, etnik egilimleri olan arkadaslarımızda var.Ornegin komsuyuzve ikimizinde hanımı hamile.Okmeydanı Dogum hastanesinde hanımımız dogum yapıcak.Taksi cagırma dugmesine basıyorsun taksi geliyor.Gidiyoruz bas hemsire bizi karsılıyor,sonrada mudur.Aynı taksi duragı aynı komsuluk aynı hastane aynı bashekım aynı bashemsıre...

Cocugunuz oluyor gerı donuyoruz ama cocugumuz dogunca ben "bir laz dogdu" dıyorum.Sen ise bir "kürt dogdu dıyorsun" !
Hayır bu yanlustur ideolajik zorlamadır ve aptalca bir seydir..Nedri aptalca olan ? aYnı hastanede dogdu cocuklarımız..Ustelık komsuyuz, ustelık butun hafızası hatırası aynı..Aynı hisler.Biz artık İstanbulluyuzBenim cocugum laz dogmaz İstanbullu dogar artık..Ama bir kusak onceki sert İslamcı gibi veya Dogudan gelmis biri gibi konusabilirim.Ama iki kusak sonra esnin cocugun Anadolu lisesini bitirir ve o cocuk artık bu topragın karısmıs bır ınsanı olur.YAni kendine Laz,Cerkez diye bir kimlik edinmez.Burada bu toplum sımdıye kadar bir sabır gosterdi.Bu topraklar asırı İslam dediginize Dogudan geldi dediklerimize tarih boyu sabır gosterdi.Bundan sonrada gostericek.

Mesela Yunan gazeteleri"İzmirde ve İStanbulda o kadar Kürt var ki onlar bu kentlerde Kürt devleti kurucak, Türkiye koseye sıkıstı" diye yazdılar.Yunanistan da ideolajik bir beklentinin olusuyor ve Turkiye'nin catırdadıgı hayalleri yazılıyor.Bu topluma Diyarbakırdan Trabzondan insanlar geliyor.9 yıl oncede geldı 800 yıl oncede geldi.

Bugun İStanbulda Nisantasında oturanların 4 nesil oncesi Kurttur, İzmirde oturanların ii nesil oncesi Rumelilidir, bir nesil oncesi Trabzonludur.Hepimizin aileleri ya Rumeliden yada Karedeizden ya oradan buradan geldi ve biz karmasık bir toplum olduk.Bu buyuk sehirler, bu karmasanın buyuk sehirleridir.Guzelligde bundandır.

Ama onlar bu siyasi beklentileriyle militan agzıyla sosyaloji konusuyorlar.Bu sehirlerin bu karmasası bunları asıacaktır.Hem dogudan gelen bu sert soylemın ustunden gelecek hemde bu asırı İslam dedigimiz 3. Dunya İslamını, koylu İslamı diye tanımladıgımız seyin ustesinden yavas yavas gelicektir.Bu topragın bir bagımsızlık savası vardır.Bu buyuk bir madalyadır.Bu madalyayı hepsi bir gun takacak ama 100 yıl ama 50 yıl sonra takıcaktır..Bugun ideoljik nedenlerden dolayı biri Ataturk'u, oburu Abdulhamiti elestirir ama bir gun hepimizbu toprakların soylu insanları bu madalyayı takacagız..

YazıkLar oLsun..

ya bukadar yorum yapanı okudum biri iyi olmuş demedi siz kürtleri sahiplenmezseniz batı gelip sahiplenir ve size karşı kullanır devletin kontrolünde bir kürtçe tv çok süper olur pkk nın gerekçelerinden bazıları kırılmış olur korkmayın kürtçe tv kurulduğunda türkiyeye hiç bir şey olmaz ama kesinlikle ve kesinlikle devletin kontrolünde olmalı teröristçe şarkılar ırkçı milliyetçi olmamalı

combananta katılıyorum yalnız şöle birşeyde var; kürt milleti tarihte bugüne dek hiçbir zaman milletimizi sevmemiş hep kin beslemiş bizi sömürmeye çalışmıştır. Artık adım atma sırası onlarda bizim onlara yapabileceğimiz bir iyilik kalmamıştır. Herşeye rağmen hala americanın oyununu görmezden gelip onlardan medet umarlarsa her zaman aşağılanmaya 3. sınıf insan olarak yaşamaya mahkum olurlar. Akıllarını toplasınlar.

herkes işin kolay tarafından bakıyor işte bu yüzden %92 lik oran hiç değişmedi. Her Kürt aynı değil benim tanıdığım birçok Kürt arkadaşım burada milliyetçi kesilen arkadaşlardan daha çok vatanına bağlı. Sonuç olarak durum ortada dağdakiler sadece büyüklerin oyunlarıyla silah tutuyor. Daha ne için silah tutup askerlerimizi öldürdüğünü bile bilmiyor. Bunun suçu yine bizde maalesef "Batılılaşma" çabasında olduğumuz şu yıllarda yalnızca belli başlı şehirlerde düzenleme yapıldı ama doğu şehirleri resmen terkedildi. Bişey bilmeyen halkın da birçok değerlerini suistimal eden pislikler onları kandırdı ve 1977 yılında pkk ortaya çıktı. Buna neden olan yine Türkiye. Asıl şimdi tam sırası. TRT'nin yapması gereken tek şey eğitici ve bilinçlendirici yayınlar yapmak işte bu terör örgütünün damarını kurutabilir. Yoksa istediğimiz kadar operasyon yapalım hiç işe yaramaz

arkadaşlar tebrikler yorumlarınızla kendinizi haklı çıkarmaya çalışmışsınız tamam kabulde aranızdan kaç kişi doğuya gitii herhangi bir ilde ikamet etti veya kürt biriyle tanıştı lütfen cevap verirmisiniz ve bu tanıdıklarınız gidip gördüğünüz yerler hakkında yorum yaparmısınız merak ediyoorum lütfeennnnn...

Ben kürtçe tv'ye sonuna kadar karşıyım .
Bu ülkede yaşıyor ve bu ülkenin ekmeğini yiyorsan bu ülkenin Dilini Ya S. S. yada S. S. öğrenmek zorundasın .
Tayyip'in kürtlere yaranmak için yaptığı bazı yatırımlardan sadece 1 tanesi daha .
Biraz daha indirimli elektrikte kullanacaklarmış .
Sanki doğuda Elektriğe para veriyorlar .

dostum aynene katılıyorum

ben arnavutum arkadaşım neden bizim dilimize örfümüze adetimize karışılmıyorda kürtler karışıldığı düşüncesine sahip oluyorsunuz.bu ülkede bir tek kürtlermi azınlıkta sanıyorsun ve hatta sen nerde yaşıyorsun tanzanyadamı?.....bu ülkede çerkezi,tatarı,arnavudu,lazı,,boşnağı,dağıstanlısı,ecnebisi,süryanisi,pomağı ........bunların hiç birine devletin hiç bir makamı bir sınırlama getirmeyecek sadece kürtlere getirecek.bizlerin dedeleri bu vatan toprakları için ÇANAKKALEDE şehid oldular osmanlı topraklarında olan tüm müslümanlar bu toprakları vatan bilip çocuklarını eşlerini memleketlerinde bırakarak çanakkalede boşunamı şehid oldu.benim dedem çocuklarını bu vatan bölünsün diyemi yetim bıraktı...evet arkadaşım bu azınlıkların hiç biri kürtler hariç bu vatan topraklarını koruyan askerine polisine güvenlik güçlerine ve hatta bu ülkenin yararı için çalışanlarına mermi sıkmadı...nasıl olurda sen bunların örflerini unutturulmaya çalışıldığını sölüyorsun.işte sen ve senin gibiler hatta kürtler hiç bir zaman unutmasınlar ki VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR BÖLÜNEMEZ....unutmayın ve unutulmasın ki bu ülke için çok şehid verildi ve bu ülke için çok şehid verilmekten kaçınılmayacaktır.sen ve senin gibiler unutmasın ki bu ülke için canını verecek çok kişi varr.ŞEHİDLERİN RUHU ŞAD OLSUN VATAN MİLLET SAĞ OLSUN....

Geri