TSK'dan 'iki dil' açıklaması

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Büyük Önder Atatürk'ün Türk ulusuna armağan ettiği en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti; halk egemenliğine dayalı, kuruluş felsefesinin temelinde, "Üniter devlet" ve "Ulus devlet" olgusunun yer aldığı, demokratik bir yapı ve sağlam hukuki temeller üzerinde yükselerek bugünlere ulaşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın değiştirilmeyecek hükümleri arasında yer alan 3'üncü maddesi; "Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir." hükmünü amirdir. Dil, kültür ve ülkü birliği, bir millet olmanın başta gelen vazgeçilmezleridir. Dil birliğinin olmaması durumunda bunun sonuçlarının neler olacağı, tarihteki birçok acı örnekleriyle gözler önündedir. Son günlerde "Dilimiz" üzerinde kamuoyunun gündeminde yer alan birtakım tartışmaların, cumhuriyetimizin temel kuruluş felsefesini kökten değiştirecek bir noktaya doğru hızla götürülmeye çalışıldığı endişeyle izlenmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri; Devletin, Anayasamızda yer alan, Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi koruma görevi kapsamında; Ulus devlet, üniter devlet ve laik devletin korunmasında her zaman taraf olmuş ve olmaya devam edecektir".

kaynak

Güzel açıklama olmuş. İnsanlar istedikleri dili istedikleri gibi konuşabilmeliler, hatta öğrenme hakkına da sahiptirler. Ama bu ülkenin resmi dili Türkçedir. Beğenmeyen istemeyen kısaca s.g

ülkeyi göz göre göre bitiriyorlar........

NeCcko arkadaşıma katılıyorum herkes isrediği dili konuşa bilir öğrene bilir ama resmi dilimiz TÜRKÇE dir

... Yeni bir taktik ve strateji gerekli ...
... Ana dil Türkçe yardımcı diller İngilizce,Lazca,Arapça,kütçe dir (Olması iyi olurdu) ...

Açıklama bumu?
Endişe ile izleyeceğinize vurun artık yumruğunuzu masaya,millet artık sizden üzülmek,endişelenmek dışında gerçek tepki bekliyor.

hala siyaset değil, anayasadaki bi kanunu hatırltmış

bu islerin demokratik yolla cozulecegi umidinden vazgectim

kanla cozulur yeni bir kurtulus savasi gibi

batidan doguya ....

bizi geriye goturur kayiplar verdirir ama sanirim bu yone dogru gidiyoruz yoksa kisa bir zaman sonra kurdistanda yasiyor olabiliriz

Bu kürtleri anlamıyorum.Adamlar sanki kürtce konuşmuyor kendi aralarında.Sanki onlara kürtçe konuşma diyen var.Ama nerde konuşacaklarını bilmiyorlar.Eğer bir devletin resmi dili yerine kürtce ders vs isterse şayet bugünlerde isteniyor.Bu devleti bölmeye yönelik bir hareketdir.Buna alet olanların cezalandırılması gerekir.Ama malesef iktidardaki kendini bilmez hayvanımsı kişiler cıkardıkları acılım zımbırtısı yüzünden artık pkklı kürtlere karşı cıkmaktan aciz duruma düştüler.Şayet Türkiyenin başına Yeni dönemde Milli Bilince sahip dikdatör bir başkan geçmelidir.Ancak böle bir başkanla bu pkk dan kurtula biliriz.

evet tsk, anayasada olan bir hükmü hatırlatmış. İşte ben buna siyaset diyorum. Daha önceki yıllardada yaptığı üzre. ''Özde değil sözde laik...., üniter devlet yapısına saygılı....vs. vs'' yani bu söylemi ortaya atan, işi kışkıttmak ,provokasyon olduğu gayet açık ve çoğu vatandaş tarafından bilinen bu partinin söylemine, hangi siyasi figür veya parti destek vermiş. Son söz tsk, ya düşmüş. Yani bir delinin atığı taşın yankısına neden hala eski alışkanlıkla tsk cevaplar. anlamak mümkün değil.Ülkede bunca ilgili anayasal, siyasi kurum varken. Ben açıklamanın doğruluğu veya yanlışlığı ile ilgilenmiyorum. Kimden geldiğine ve zamanlamasına bakıyorum..

evet tsk, anayasada olan bir hükmü hatırlatmış. İşte ben buna siyaset diyorum. Daha önceki yıllardada yaptığı üzre. ''Özde değil sözde laik...., üniter devlet yapısına saygılı....vs. vs'' yani bu söylemi ortaya atan, işi kışkıttmak ,provokasyon olduğu gayet açık ve çoğu vatandaş tarafından bilinen bu partinin söylemine, hangi siyasi figür veya parti destek vermiş. Son söz tsk, ya düşmüş. Yani bir delinin atığı taşın yankısına neden hala eski alışkanlıkla tsk cevaplar. anlamak mümkün değil.Ülkede bunca ilgili anayasal, siyasi kurum varken. Ben açıklamanın doğruluğu veya yanlışlığı ile ilgilenmiyorum. Kimden geldiğine ve zamanlamasına bakıyorum..

Siyasetçi işin cılkını çıkardığı için açıklama yapmış olabilir mi?özellikle akp hükümeti..Dinciler siyasete karışınca sesiniz çıkmıyor..ülkeyi korumaya çalışan asker uyarı verince sinirleriniz bozuluyor.ülkeyi bölmeye çalışan bdp ve buna çanak tutan akp nin akıllanması için ne yapmak gerek?bu ülkeyi bir asker kurtardı zamanında,gene aynı şeylerin olmasını istemiyorlarsa bu ülkenin değerlerine saygılı olmalılar!

Siyasetçi işin cılkını çıkardığı için açıklama yapmış olabilir mi?özellikle akp hükümeti..Dinciler siyasete karışınca sesiniz çıkmıyor..ülkeyi korumaya çalışan asker uyarı verince sinirleriniz bozuluyor.ülkeyi bölmeye çalışan bdp ve buna çanak tutan akp nin akıllanması için ne yapmak gerek?bu ülkeyi bir asker kurtardı zamanında,gene aynı şeylerin olmasını istemiyorlarsa bu ülkenin değerlerine saygılı olmalılar!

siyasetçiler işin cılkını çıkartırsa asker düzeltir öylemi...! he birde gerekirse kimseye sormadan, ''hani önceden olduğu gibi''...! akp,mhp,chp vs. hiçbiriyle siyasi veya ideolojik anlamda ilgilenmiyorum desem... Dinci derken neyi kastettiğiide anlamadım. bu alınıp satılan birşeymi ilginç...! asker ülkeyi nasıl korur onuda bir açsaydın. daha net cevaplardım. Son olarak benim eleştiri yazımdan kişilik tahlili yapıp, hangi ideolojiyi benimsediğimi, hangi partiye oy verdiğimi hatta inancımı bile çözmüşsün. Büyük kişiliksin...! seninle siyasi tartışmaya girmeye hiç niyetim yok...!!! ama forum içinde benden daha bilgili arkadaşlar var... Hani senin gibi kelimeden kişilik tahlili yapabilen. O anlamda ben sizden çok gerideyim yazıkki, isterlerse buyursunlar ben almayayım....

Geri